Nové knihy za srpen 2016 v angličtině

V srpnu se na zahraničním knižním trhu urodilo na pětatřicet nových titulů z žánru paranormální fantastiky psané v angličtině. S Axií přinášíme výběr deseti z nich a po měsíční pauze nechybí přehled novinek do sérií vydávaných v češtině.

 

Nancy Campbell Allen: Beauty and the Clockwork Beast

První díl Steampunk Proper Romance série.
Lucy Pickettová přijela na panství Blackwell s cílem postarat se o svou nemocnou sestřenici Kate, ale nalezla tady víc, než si kdy dokázala představit v těch nejdivočejších snech. Po zdejších chodbách se potuluje neklidný duch, v okolí jsou hlášeny případy lykantropie a upíři číhají na svou šanci na hranicích se Skotskem. Také samotný nevrlý a odtažitý lord Miles evidentně něco skrývá a vůbec nechová se příjemně k hostům – ani k tak chytrým a atraktivním jako je slečna Pickettová. Není se čemu divit, velmi ho zneklidnila záhadná úmrtí vlastní manželky a sestry Marie. Milesovi proto nezbývá nic jiného, než se spojit s Lucy a pokusit se společně obnovit klid na panství. Jak se však s novým partnerstvím srovná ona sama? A hlavně dokáže ho milovat i s jeho temným tajemstvím?

Vyšlo: 2. 8.; GR

 

Beth Cato: Breath of Earth

První díl historické fantasy série Breath of Erath.
V alternativní časové linii znamenal rok 1906 uzavření spojenectví mezi USA a Japonskem a vytvoření mocné konfederace Spojeného Pacifiku. Nejednalo se však o akt dobré vůle, nýbrž o první krok k ovládnutí světa. Ingrid Carmichaelová pomáhá v této neklidné době skupině geomancerů v San Franciscu. Jednoho dne se ale všichni stanou obětí nájemného zabijáka a bez jejich ochrany hrozí městu silné zemětřesení, které má za cíl odkrýt prvotní ničivou sílu země a umožnit její zneužití. Nebezpečí se ještě zvýší s příchodem čínských uprchlíků, kteří se snaží vrazit klín mezi spojenectví Ameriky a Japonska. Město se rázem mění v soudek se střelným prachem a Ingrid si uvědomuje, že díky svým neobyčejným schopnostem to může být právě ona, na kom bude záviset další osud lidstva.

Vyšlo: 23. 8.; GR

 

 

Anise Eden: All the Wounds in Shadow

Pokračování paranormální romantické série.
Catini nepřátelé nejsou jen ti, kdo ji obklopují – jsou i uvnitř její hlavy.
Terapeutka Cate Duncanová právě přijala práci pro MacGregorovu skupinu, unikátní sdružení alternativních léčitelů. Je nadšená, že může praktikovat své empatické léčebné techniky mezi lidmi jako ona – telepaty, čtenáři aury, krystalovými léčiteli a podobně. To, že Cate právě začala chodit se svým přitažlivým šéfem Benem, je jen příjemný bonus.
Než se ale Cate stihne usadit v novém zaměstnání, otrava prominentního neurologa přitáhne k MacGregorově skupině nejen pozornost vyšetřovatelů, ale také těch, kdo neváhají hrozit jim smrtí. Cate a její kolegové, nyní pod ochranou Benovy bývalé mariňácké jednotky, musí využít svých schopností, aby vyřešili zločin a ochránili život svého pacienta.
Odpovědnost za objevení nutných informací spadá na Cate a její parapsychické schopnosti. Odhalování tajemství však Cate znovu otevře rány, které se sotva stačily zahojit – a v přítomnosti jednotky mariňáků začnou být rozdíly mezi Cate a Benem patrnější. Ve chvíli krize musí Cate důvěřovat schopnostem svých kolegů a síle Benovi lásky a najít odvahu, aby se postavila svým nejtemnějším a nejděsivějším démonům – jinak bude v sázce její vlastní život.

Vyšlo: 23. 8.; GR

 

 

Sarah Fine: Splinter

Mattie Carverová opustila svět magie i se všemi jeho temnými pokušeními. Za šest týdnů si má brát Bena Warda a konečně žít poklidným životem na malém městě, po jakém vždy toužila. Mattie je ale relikviář – člověk schopný ve svém těle přenášet a koncentrovat magii. To z ní činí vzácnou a drahou komoditu, jejíž hodnotě nejsou schopni odolat ani Mattini nejbližší. Po zradě člověka, jemuž věřila, musí Mattie vyhledat pomoc muže, od něhož se zoufale snažila držet co nejdál: pomoc Benova odcizeného bratra Asy.
Asa coby překupník s magií sice před několika měsíci zachránil Benův život, Mattie ale dokázal pěkně zkomplikovat život.
Mattie uniká magickým podsvětím Chicaga před smrtícími mafiány a snaží se přitom v sobě udržet drahocennou magii a zároveň odolat svým citům k Asovi. Kdysi měla za to, že si svou cestu vybrala. Nyní se zdá, že její jedinou možností je poddat se osudu, jež si ji zvolil, a doufat, že je dost silná, aby přežila.

Vyšlo: 2. 8.; GR

 

 

Yasmine Galenorn: Flight from Mayhem

Jsem Shimmer, měním se v modrého draka. Kvůli chybě jsem byla vyhoštěna z říše draků a odsouzena pracovat pro pohledného, ale nesnesitelného Alexe Radcliffa, upíra, jemuž patří Magická investigativní agentura Let nocí. Pořád se nás někdo snaží zabít. Víte ale, co se říká: ve válce a lovu za odměnou je povoleno vše.
V Seattlu se sériový vrah soustřeďuje na starší fae, vybírá jim účty a poté je brutálně zavraždí. Když se na nás s prosbou o pomoc obrátí Chase Johnson, s Alexem zjišťujeme, že sociopat je taky dvojník – dokáže změnit podobu, aby ztělesnil nejtemnější touhy své vyhlédnuté oběti. Naše kamarádka a kolegyně Bette se nabídne, že bude hrát návnadu, ale plán se nám děsivě pokazí. Teď musíme Bette najít, jinak bude čelit své nejhorší noční můře…

Vyšlo: 2. 8.; GR

 

Faith Hunter: Blood of the Earth

První díl urban fantasy série Soulwood zasazené do stejného světa, ve kterém se odehrávají autorčiny romány o Jane Yellowrockové.
Když Nell Ingramová potkala Jane, byla téměř izolovaná od okolního světa. Bála se moci nebezpečného kultu, ve kterém od malička vyrůstala, a její jediná obrana spočívala v magii, kterou dokázala čerpat ze svého spojení s okolním lesem. Jane jí pomohla a doporučila PsyLEDU, vládní agentuře, která se stará o nadpřirozeno. Následně Nell vyhledal agent Rick LaFleur a jí nezbylo nic jiného než se definitivně vymanit z dosavadního osamělého života a zapojit se do vyšetřování týkajícího se pána upírů z Nashville. Nell má svůj tým a misi, jenže k tomu, aby dokázali společně najít a zachránit uneseného člena upířího klanu, budou muset infiltrovat přesně ten stejný kult, kterého se sama tolik obává…

Vyšlo: 2. 8.; GR

 

 

Stacia Kane: Made For Sin

První díl nové paranormální romantické série.
Ve Vegas najdete mnoho nešťastníků a E. L. Speare bude nejspíš ten největší z nich: pronásleduje ho touha páchat zlo, a pokud nesplní svůj denní příděl, tvrdě za to zaplatí. Jeho domovské město mu ale skýtá mnoho příležitostí ke hříchům. Spearův nový případ mu ale dá zabrat. V kontejneru naleznou pravou ruku kápa mafiánů – bez jeho pravé ruky a vlastně celé paže. Sparovu pozornost ale upoutá hlavně to, že končetina byla oddělena démonským mečem, děsivě mocným nástrojem podsvětí.
Speare je v koncích, takže se obrátí na odbornici Ardeth Coyleovou, mistrovskou zlodějku, překupnici s okultními artefakty a pokušitelku par excellence. Ardeth je žhavější než lasvegaské chodníky uprostřed července, Speare jí ale musí odolat. Zatímco se hromadí mrtvoly, ve stínech číhá nepředstavitelné zlo. Aby mu zabránili, musí Speare odolat Ardeth a soustředit se na svou práci.

Vyšlo: 30. 8.; GR

 

 

Mary Robinette Kowal: Ghost Talkers

Ginger Stuyvesantová, americká dědička žijící během 1. světové války v Londýně, je zasnoubena s kapitánem Benjaminem Harfordem, pracujícím pro rozvědku. Ginger je médium ve službách Spirit Corps, zvláštní spiritualistické služby.
Každý voják mířící na frontu se musí nahlásit médiím ze Spirit Corps, aby tito agenti mohli po smrti vojáků předat armádě informace o pohybu vojsk.
Ginger a její kolegové dělají vše, co je v jejich silách, aby pomohli své zemi ve válce. Nejdůležitější je, aby informace, které předávají, putovaly vhodnými cestami. Zatímco je Ben na frontě, Ginger zjišťuje, že v jejich řadách je zrádce. Bez svého snoubence, který by její zjištění potvrdil, si ředitel myslí, že si Ginger vše jen vymýšlí. A co hůř, začíná být zřejmé, že se Spirit Corps stávají cílem německé armády. Ginger tak musí sama zjistit, jak se Němcům podařilo Spirit Corps odhalit, a zastavit je.

Vyšlo: 16. 8.; GR

 

Jay Kristoff: Nevernight

První díl nové YA fantasy série The Nevernight Chronicle.
Mie Corverové, dceři popraveného zrádce, se sotva podařilo zachránit si vlastní kůži poté, co bylo povstání vedené jejím otcem krutě potlačeno. Osamělá a bez přátel se dlouho skrývala ve městě postaveném na kostech mrtvého boha. Dar promlouvat ke stínům Miu ale nakonec přivedl až k bývalému zabijákovi, který jí ukázal budoucnost, jakou si nikdy nedovedla představit. Miu si bere pod křídla skupina těch nejnebezpečnějších nájemných zabijáků v celé Republice a v případě, že se jí podaří porazit ostatní studenty v připravovaných zkouškách, bude uvedena mezi elitní skupinu zasvěcených a ocitne se tak o krok blíž k vytoužené pomstě proti těm, kteří zničili její rodinu. Jenže mezi samotnými členy kultu se skrývá zrádce a ani Miina krvavá minulost ji nikdy nepřestanou pronásledovat…

Vyšlo: 9. 8.; GR

 

Gaby Triana: Wake The Hollow

Teprve tragédie dokázala Micaelu Brugosovou znovu přivést do jejího bývalého domova v Ospalé díře. Před šesti lety se odtud rozhodla odjet a dát přednost životu s otcem v Miami před excentričností své matky a zbytku maloměsta. Jenže teď je její máma mrtvá a ona se vrací zpátky. Ospalou díru proslavila smyšlená historka o bezhlavém jezdci, ale jde o skutečné místo. A reálné jsou i předsudky místních, kteří pokládají Micaelinu rodinu za obyčejné přivandrovalce. Tajemné hlasy přitom Micaele našeptávají, že matčina smrt nebyla vůbec žádná nešťastná náhoda, ale promyšlený čin někoho ovládaného nenávistí. Za pomoci dvou úplně rozdílných kluků, z nichž každý ji zvláštním způsobem přitahuje, tak musí Micaela odhalit tajemství městečka dřív, než ji samotnou potká stejně neblahý osud.

Vyšlo: 2. 8.; GR

 

 

Pokračování sérií vydávaných v ČR

  • Sherrilyn Kenyon: Dragonmark (Dark-Hunter #26) … vydává Ikar
  • Ilona Andrews: Magic Steals (Kate Daniels #6.5) … vydává Fantom Print
  • William Ritter: Ghostly Echoes (Jackaby #3) … vydává Host
  • Nalini Singh: Wild Embrace (Psy-Changeling #15.5) … vydává Fantom Print
  • Sabaa Tahir: A Torch Against the Night (An Ember in the Ashes #2) … vydává Host