Chloe Neill: Mrazivé kousnutí (Upíři z Chicaga 6)

Milujete nečekané zvraty v rodinném, milostném i pracovním životě? Myslíte si, že vás nemůže nic překvapit? Disponujete přitažlivostí magnetu na maléry? Nevadí vám davy demonstrantů před vraty? Soucítíte s menšinami? Rozumíte vyšší politice? Staňte se členem upírského Domu Cadoganů. Nebo si jen na chvíli popovídejte s jeho Ochránkyní, upírkou Merit.

Neill_Chicago6-Mrazive-kousnutiČasy v Chicagu jsou divoké. Město sužovaly nečekané magické jevy. Způsobila je zdivočelá členka nadpřirozené komunity, která si zahrávala s černou magií. Sice ji dokázali zadržet, ale netrvalo dlouho a uprchla. Zainteresovaní vědí, že míří do Nebrasky, kde bylo uloženo Maleficium, starodávná magická kniha obsahující zlo. Merit se svým oblíbeným parťákem se ji snaží předstihnout. Plány jí zkříží Seth Tate, bývalý starosta Chicaga, i jeho nástupkyně Diane Kowalczyková, která brojí proti upírům i kožoměncům, aby posílila vlastní pozici. Poslední slovo neřeklo ani Greenwichské prezídium. „Život“ upírky Merit rozhodně není jednoduchý.

Merit ušla dlouhou cestu od snaživé studentky a dcery mocného, zazobaného a komplikovaného otce k odhodlané, schopné a oddané mladé ženě, která se nebojí vydat na nebezpečnou dobrodružnou výpravu, aby zabránila zlu a zkáze. Poté co přišla o Ethana, mistra svého Domu, to s ní vypadalo nahnutě. Hodně jí v těžkých časech pomohl Jonah z Domu Greyů, ale nejlepší partner pro Merit zůstává jen jeden. Jen kdyby nebyl tak zatraceně umíněný. Naštěstí Merit má tu svoji palici ještě tvrdší.

Šestý díl série Upíři z Chicaga navazuje těsně na závěr předchozího příběhu Až do dna. Celé to zpětně působí, jako kdyby byl pátý díl pouze mnohastránkovým úvodem do hlavní zápletky, která se v Mrazivém kousnutí začíná rozjíždět. Na Merit a její přátele čeká akce, dramatické zvraty i nečekané komplikace. Příběh má dějovou linku pevně spletenou z několika pramínků. Dočasná správa Cadoganského Domu zástupcem prezídia se neobešla bez následků. Zdivočelá čarodějnice se snaží získat Maleficium, ale její magický Řád na ni vůbec nestačí. Ovšem svou polívčičku si přihřívá i Seth Tate, který nekuje nic dobrého. Zkrátka v Mrazivém kousnutí se toho děje možná až příliš na mnoha frontách, ale Chloe Neill se to daří skvěle kočírovat a neschvátit příběh ani čtenáře zbytečným množstvím nepotřebných informací.

Jak už to tak v případě Upírů z Chicaga bývá, Mrazivé kousnutí něco uspokojivě uzavřelo, další záležitosti rozvinulo a nové zápletky zaselo. Nezbývá než zvědavě sledovat, co začne nejrychleji růst a dokáže předstihnout ostatní v novém příběhu oblíbené upírky z Chicaga, která se umí luxusně ohánět mečem, skvěle zařizovat téměř nemožné věci, excelentně se vyzná v gastronomii a naprosto dokonale dokáže mást jednoho zelenookého upíra.

Ukázka

Vydal: Fantom Print, 2016

Koupit knihu