Společenstvo Pevnosti zve na Svět knihy 2016

Společenstvo Pevnosti se vrací na pražský knižní veletrh a udělá, co je v jeho moci, abyste se s ním na Světě knihy nenudili. Máme pro vás připraveno několik opravdu zajímavých pořadů, setkáních a pár možná ještě zajímavějších bonusů, nad kterými budete valit oči. Tak co na vás tedy čeká?

 

STÁNEK SPOLEČENSTVA PEVNOSTI
Pevnost-pozvankaNáš hlavní stan, informační ústředna a střed veškerého dění kolem Pevnosti. Nikde jinde nekoupíte tolik fantastických knih se skvělou slevou a takovou spoustou dárků! Navíc naší lidé udělají všechno (skoro všechno), co vám uvidí na očích. A to nemluvíme o tom, že právě a jen tady můžete zakoupit předplatné časopisu s exkluzivním dárkem.

Jen na našem stánku získáte k předplatnému Pevnosti celý půlmetr knih a k tomu ještě deskovku V Hlavní Roli. (Do vyprodání zásob. Znáte to – Kdo dřív přijde, …)

Kromě toho si můžete koupit nové pevnostní tričko s geniálním obrázkem komiksového kreslíře Dana Černého! A pro opozdilce budeme mít i pár kusů toho loňského.
(stánek č. P613 v Pravém křídle Průmyslového paláce)

 

Doprovodný program:

Jak se stát redaktorem a získat bohatství i slávu
(Čtvrtek 12. 5, 12:00–13:00, sál Fantastiky)
Obránci Pevnosti v čele s šéfredaktorem jsou připraveni zodpovědět všechny dotazy na svou práci. Jak vzniká článek, co obnáší jeho psaní a co se s ním děje po odevzdání? Je to magie, nebo tvrdá řehole? Řekneme vám vše, co potřebujete znát, abyste se stali jedním z nás!

 

Kreslíme s Pevností
(Pátek 13. 5., 11:00–12:00, sál Fantastiky)
Z temných doupat nezřízené kreativity se vynoří fenomenální kreslíř Dan Černý. Znáte jeho stripy, komiksy i břitké rady. Ale nyní bude přímo před vámi kreslit živě! Zvěční přitom dokonce jednoho z vás. A my při té příležitosti pokřtíme nové pevnostní tričko a prozradíme spoustu pevnostních tajemství…

 

Tak trochu jiné Metro
(Pátek 13. 5., 12:00–12:50, Velký sál ve Střední hale)
Spolu s ruským autorem Dmitrym Glukhovskym se podíváme do jeho postapo světa podzemních tunelů moskevského metra, kde lidstvo živoří po atomové válce. Zároveň pošleme na cestu po Česku jeho nejnovější knihu Metro 2035. Beseda a autogramiáda proběhne na stánku Euromedie.

 

Trpaslíci jsou zpátky
(Pátek 13. 5., 15:00–15:50, Komorní sál)
U příležitosti vydání novinky – pátého dílu populární fantasy ságy Trpaslíci, navštíví Svět knihy jejich autor Markus Heitz. Bude se křtít nejen román Triumf trpaslíků, ale rovněž se bude besedovat a po „trpaslicku“ se veselit. Dostaví se dokonce i několik nefalšovaných trpasličích bojovníků! Účast jen na vlastní nebezpečí.

 

Hra o trůny a další seriály
(Pátek 13. 5., 17:00–18:00, sál Fantastiky)
Seriálová rubrika nám dělá radost a rádi se o ni podělíme. Pod taktovkou Dana Storcha, našeho muže v televizním světě, se tak dozvíte ty nejžhavější novinky, zákulisní drby i tajemné šeptačky, co nás všechno čeká a nemine ve světě fantastických seriálů.

 

Za WarCraft život položí
(Sobota 14. 5., 10:00–10:50, sál Rosteme s knihou)
Fenomenální fantasy svět Warcraft u nás znovu naplno ožije spolu s velkofilmem Warcraft: První střet. Než se tak stane, pokřtíme prequelový román Durotan a vy se dozvíte vše o chystaných knižních a komiksových novinkách z WoW. Kmotrou Durotana bude Alžběta Trojanová, šéfredaktorka herního pořadu televize Prima RE-PLAY! A chybět nebudou ani kostýmovaní borci a borky!

 

TĚŠÍME SE NA VÁS!
Výstaviště Praha – Holešovice od 12. do 15. května 2016 – stánek Společenstva Pevnosti. (Stánek P613, Pravé křídlo Průmyslového paláce)