Hlavní role v Anně krví oděné obsazeny

Duchařský příběh Kendare Blakeové Anna Dressed in Blood, u nás vydaný pod názvem Anna krví oděná, směřuje na filmové plátno. Adaptace se ujalo filmové studio Fickle Fish Films Stephanie Meyerové.

Dvoudílný příběh lovce duchů Case Lowooda a přízraku jménem Anna původem jihokorejské autorky Kendare Blake vyšel v anglickém originále v roce 2011 a o dva roky později i u nás v nakladatelství Baronet.

O čem kniha vlastně je?

Sedmnáctiletý Cas má důležitý úkol, vyhledává nepokojné duchy a posílá je na odpočinek. Jde o nebezpečnou a osamělou práci, ale on ji bere jako svoje životní poslání alespoň do chvíle, než narazí na Annu Korlovovou.

Blake_Anna krvi odena

Theseus „Cas“ Cassio Lowood nepoznal normální dětství. Jako malý kluk přišel o otce, který se jednou nevrátil z lovecké výpravy, a našly se z něj pouze ohlodané pozůstatky. Cas se nikdy nedozvěděl, kdo ho zabil, ale už tehdy přísahal, že toho ducha jednou vypátrá a zničí. Od svých čtrnácti pak věčně cestuje – od města k městu, od jednoho ponurého místa k jinému. Přijet, vypátrat a zabít, cokoliv tu zrovna straší. Je to rutina, do které nepatří myšlenky na přátele ani na budoucnost. Společně s matkou a protivným kocourem Tybaltem projíždí křížem krážem Ameriku a následuje legendy a strašidelné zkazky o přízracích a záhadných zmizeních.

Po tři roky jde všechno až překvapivě snadno, jednoho dne se ale Casovi dostane do ruky dopis a v něm jediné jméno napsané krví. Jeho příští zastávkou se brzy poté stává město Thunder Bay v Ontariu, kde už víc než půl století řádí duch místními šeptem nazývaný Anna krví oděná.

Anně Korlovové bylo šestnáct, když jí v roce 1958 někdo podřezal krk cestou na školní ples. Pachatel nebyl nikdy dopaden a její duch se z neznámého důvodu ocitl uvězněný ve starém viktoriánském domě, kde dříve bydlela s matkou. Od té doby Anna zabíjí každého, kdo se odváží překročit práh jejího vězení. Tehdy se z ní stává vražedné monstrum trhající svoje oběti na kousky a takovou ji poprvé spatří i Cas – bledou, šílenou, s vystupujícími žílami a záplavou kroutících se černých vlasů, oblečenou do starých bílých plesových šatů zkrápěných krví. Cas vstoupí do Anina domu a také se z něj dostane ven, aniž by dokázal říct, proč ušetřila právě jeho. Rozhodne se tomu ale příjít na kloub. (úryvek z recenze od Sevie)

 

Do hlavní role Case byl obsazen Cameron Monaghan, kterého můžete znát ze seriálů Shameless a Gotham nebo z Vampýrské akademie, Annu si zahraje Maddie Hassonová ze seriálu Twisted.
Scénář je v rukou Allison Woodové a na režisérskou židli se posadí Trish Sie.

Film by se měl objevit v kinech v roce 2017.

Zdroj: IMDb

Maddie_Hasson

Cameron_Monaghan