Midnight, Texas

Když se Městečko Twin Peaks spojí s Pravou krví. I tak je charakterizována série Midnight, Texas z pera Charlaine Harris, která se nyní chystá na televizní obrazovky.

 

Městečko Midnight ve státě Texas je nebezpečné místo, kde se mísí svět lidí a nadpřirozených bytostí a kde se střeží temná tajemství. Je to město, kde položit špatnou otázku nebo zůstat déle, než jste původně měli v plánu, by vás také mohlo stát život. Když městem projíždíte a zastavíte na křižovatce, vše se zdá normální. Zůstaňte déle a odhalíte pravdu. Je to město, kde vaším sousedem může být upír, čarodějnice, vlkodlak, nebo třeba anděl.

Hlavní postavou je potulný jasnovidec Manfred Bernardo (Arnaud), kterého už potulný život nebaví. Na radu své zesnulé babičky se usadí v malém městečku Midnight v Texasu. Předpokládá, že ho ostatní budou mít za podivína, brzy si ale uvědomí, že má s místními společného víc, než si myslel. Do města se ale přikrade zlo, a tak se Manfred musí spojit se svými nadpřirozenými sousedy, aby zjistil, co se děje.

Režie pilotního dílu se zhostil dánský režisér Niels Arden Oplev, který má na kontě například režii prvních dvou dílů švédské verze trilogie Milénium.

První díl nemá prozatím stanovené datum premiéry, vysílání na americké stanici NBC by ale mělo začít ještě do konce tohoto roku.

Hrají:
Arielle Kebbel
François Arnaud
Jason Lewis
Dylan Bruce
Sarah Ramos
Lora Martinez-Cunningham
a další

IMDb