Alia Tempora – metal pro digitální generaci

Jiný čas – tak by se dal přeložit název nové brněnské kapely Alia Tempora. Hned při pohledu na přebal desky Digital Cube je vám jasné, že půjde o moderní kousek a počin profesionálů zároveň. Tak totiž mladá brněnská kapela přistupuje nejen k hudbě, ale i k tvorbě celkově.

Alia-Tempora

Graficky vychytané promo, kvalitní videoklipy a hudba na značně pokročilé úrovni. Málokdo by řekl, že Alia Tempora je „naživu“ teprve od roku 2011. Má za sebou jeden singl, jedno album, dva videoklipy, desítky koncertů, nebo také spolupráci s kytaristou kapely Delain – Timo Somersem.

Hudbu kapely charakterizuje chytlavá melodika doplněná o prvky elektra. Tu a tam lehce koketuje s taneční hudbou, ale kytarové riffy a doprovodný growl vás nenechá na pochybách, že jde o poctivý metal. Celek oživuje příjemně zabarvený hlas rusovlasé frontmanky.

Výborně postavené jsou také texty, které si chytře pohrávají s lidskou odvahou i zbabělostí a zamýšlí se nad digitalizací společnosti nebo třeba bolestí při ztrátě bližního. Za zmínku stojí krásný song Now and then, hitovka Leave you be s výborným kytarovým sólem, našlápnutá Aurora nebo doslova kouzelná klavírní verze songu Fairy Tale.

Alia_Digital-CubeMarkéta a její banda nešidí ani svá živá vystoupení a disponují vším, co divák u podobných metalových kapel očekává.

27. února 2016 vystoupí na Melodce v Brně v rámci festivalu One Tribe Night, tak si je rozhodně nenechte ujít!

 

 

Členové kapely Alia Tempora:
Markéta Morávková – zpěv
Štěpán Řezníček – rytmická kytara, growl
Radek Žák – sólová kytara
Pavel Žák – baskytara
Aleš Winkler – bicí

Aktivní od: 2011
Alba: Digital Cube
Singly: Frozen, Mockingjay
Videoklipy: Leave you be, Mockingjay
Nejbližší koncert: 27. 2. 2016 Melodka, Brno

Web kapely
FB stránka
Youtube kanál