Nové knihy za prosinec 2015

V prosinci nakladatelé zatlačili na tiskárny a vytáhli na předvánoční trh. Epocha vyrazila s Vlky a S kůží na trh, z FantomPrintu vypustili na led Kluzkého, do vesmíru Hvězdného tuláka a jako třešinku pro nedočkavce přihodili i Upíry z Chicaga. Brokilon nabídl Upíry z Morganville, z Yoli připlulo druhé Magisterium a nezapomeňme ani na Propadlíky nebo Rej upírů.

Aguirre_hvezdny-tulak

 

Ann Aguirre: Hvězdný tulák
Siranta Jaxová je „skokanka“, nositelka jedinečného genu, který je nezbytný k navigování lodí rychlejších než světlo tzv. šeroprostorem. Celou kariéru pracovala pro korporaci Farwan, ale rozneslo se, že Korporace schválně sabotovala a nechala havarovat vlastní přepravní loď. Její nadvláda nad intergalaktickým obchodem se kvůli tomu zhroutila, což znamená, že je Jaxová bez práce. A také švorc, protože ji poněkud předčasně prohlásili za mrtvou. Když je tedy požádána vládou, aby stanula v čele důležité diplomatické mise, Jaxová neváhá ani vteřinu. Úkol zní: letět na planetu Ithiss-Tor a přesvědčit její obyvatelstvo, aby se přidalo ke Konglomerátu. Od výplaty ale Jaxovou dělí mnoho světelných let. Navíc si bude muset poradit se zločinci ze Syndikátu, s bouřlivým vztahem se svým pilotem, s mimozemskými požírači lidí a také s vlastním tělem oslabeným působením šeroprostoru. Bude mít štěstí, pokud se na Ithiss-Tor vůbec dostane živá…
Vydal: Fantom Print, 2015
Překlad: Jan Kovář
Vazba: brožovaná
272 stran / 249 Kč
Ukázka
Koupit knihu

 

 


Kotleta_Vlci

 

František Kotleta: Vlci
Novela Františka Kotlety, jejíž děj předchází kultovní trilogii Bratrstvo krve.
Nechal si říkat Gerhard. Dřív ho však nazývali jinak – Radegast. Slavný válečník. Obávaný protivník. Postrach Avarů, Keltů i Římanů. Na vrcholu své slávy zmizel, aby se stal členem Bratrstva krve. Germánský upíří klan se vyhřívá v paprscích moci. Vládne rozsáhlým územím nejen v krajích ovládaných Germány, ale i v lesích patřících odnepaměti Bojům, kam nedávno přitáhli Slované. Jsou jako lovná zvěř. Kmen bez ochránců, snadná kořist pro vampýry i lykany. Ale časy se mění. Zítřek přinese zradu a krev…
Vydal: Epocha, 2015
Obálka: Piotr Cieslinski
Vazba: brožovaná
192 stran / 199 Kč
Ukázka
Koupit knihu

 

 

caine-carpe-corpus

 

Rachel Caine: Carpe Corpus (Upíři z Morganville 6)
V malém univerzitním městě Morganville žili lidé a upíři v relativním příměří, a to až do příjezdu ďábelského upíra Bishopa, který pátral po knize upírských tajemství. Od té doby drží město a jeho obyvatele ve smrtícím sevření.
Studentka Claire Danversová se pokouší vymanit z upírova područí a dostat z vězení – už zase – svého přítele Shanea, zatímco se ve městě probouzí hnutí odporu a Bishop musí přistoupit k ještě tvrdším opatřením, aby ho potlačil. Přísahá, že Morganville zničí a vyhladí jeho obyvatele – živé i nemrtvé. Claire a její přátelé jsou opět mezi těmi, kdo mu stojí v cestě. A jeho dcera Amélie v tajnosti rozehrává poslední partii, v níž neváhá obětovat ani cenu nejvyšší, aby získala své město zpět.
Vydal: Brokilon, 2015
Překlad: Renata Heitelová
Vazba: brožovaná
248 stran / 238 Kč
Ukázka
Koupit knihu

 

 

Hamilton_Anita17_Skuzi

 

Laurell K. Hamiltonová: S kůží na trh (Anita Blakeová 17)
“Některé věci vám poznamenají duši, ne léty, ale krví, bolestí a tím, že zaprodáváte části sebe, jen abyste dostali ty grázly. Až se nakonec podíváte do zrcadla a nejste si už jistí, na které straně stojíte.”
Když lovkyně upírů Anita Blakeová obdrží v balíku lidskou hlavu a prastarý upír jí napíše krví na zeď pozvánku do Las Vegas, nezbývá proslulé Popravčí nic jiného než narychlo opustit všechny své zvířecí a nemrtvé miláčky a vydat se na pomoc policistům do Města hříchu. Hon na nemrtvého sériového vraha začíná.
Záda Anitě naštěstí kryje zabiják Edward ukrývající se za odznakem federálního šerifa, ovšem ani s jeho pomocí není snadné upírovo denní útočiště vypátrat. Klacky pod nohy jí hází samotní policisté, pohoršení její nechvalnou pověstí. Vedle předsudků svých kolegů se Anita musí vypořádat také s úklady královny místního klanu bílých tygrů. Vítejte v Městě hříchu, v jámě tygří.
Vydal: Epocha, 2015
Překlad: Dominika Moulíková
Vazba: pevná
504 stran / 399 Kč
Ukázka
Koupit knihu

 

 

Kornev_Kluzky

 

Pavel Korněv: Kluzký
Příhraničí. Podivné místo, kde zákony našeho světa už neplatí. Místo, kde téměř celý rok panuje zima a bojová kouzla kosí nepřátele stejně efektivně jako kulky ze samopalu. Dostat se odtud zpátky do normálního světa se ještě nikomu nepodařilo, ale pro bývalého Patroláře se zvláštní přezdívkou Kluzký je to asi jediná šance, jak ze smrtelně nebezpečné hry bez pravidel vyváznout živý. A to si od jednoho chlápka jenom koupil nůž…
Vydal: Fantom Print, 2015
Překlad: Markéta Klobásová
Vazba: brožovaná
352 stran / 279 Kč
Ukázka
Koupit knihu

 

 

Clare_Magisterium_Medena-rukavice

 

Cassandra Clareová, Holly Blacková: Měděná rukavice (Magisterium 2)
Callum Hunt má o školních prázdninách o čem přemýšlet. Šokující zjištění o své minulosti z úst nepřítele všech mágů není něco, co by se dalo jen tak hodit za hlavu, a kromě toho se musí vypořádat i s napjatým vztahem s otcem (který ho možná chce zabít) a svým domácím mazlíčkem Pohromou, který je shodou okolností Chaosem posedlé vlče. Po návratu do druhého ročníku Magisteria se problémy ještě kupí; spolužáci si od něj drží opatrný odstup a Callum se jim ani nediví. Vše vyvrcholí krádeží Alkahestu, magické rukavice, která – pokud padne do špatných rukou – může způsobit katastrofu…
Vydal: Yoli, 2015
Překlad: Pavlína Zagolová
Vazba: brožovaná
266 stran / 299 Kč
Ukázka

 

 

Hetesa_Propadlici

 

Petr Heteša: Propadlíci
Tunely, katakomby, hrobky, hladomorny a v nich čarodějové, vlkodlaci, astrokočky a stínopýři. To je prostředí, do kterého se díky nezdařenému magickému rituálu propadne část školy a s ní Tomáš s několika přáteli. Současně s tím se ovšem do stejného prostoru propadne část astrální školy s démonkou Chinookou a jejími několika spolužáky. Obě skupiny se spojí, aby našly cestu zpátky, což ale není vůbec jednoduché. Proti nim totiž stojí síla z cizí astrální sféry, která si s nimi chce ošklivě pohrát.
Vydal: CPress, 2015
Obálka a ilustrace: Petr Heteša
Vazba: brožovaná
256 stran / 199 Kč
Ukázka
Koupit knihu

 

 

Neill_Az-do-dna

 

Chloe Neill: Až do dna
Nad Cadoganským Domem se stahují mračna a nedávno přeměněná upírka Merit netuší, zda se jedná o temnotu před svítáním, či o klid před bouří. Samotné město je zmítáno nepokoji kvůli paranormálním obyvatelům a stát vyhrožuje, že schválí zákon o povinné registraci nadpřirozených. Od chvíle, kdy upíři vystoupili na veřejnost, nebyla ještě nikdy situace tak vyhrocená. Kéž by se mohli na chvíli někam uklidit, aby lidé přestali panikařit. A co čert neche, voda v Michiganském jezeře náhle zčerná a teprve teď začne jít pořádně do tuhého. Nová starostka Chicaga vytrvale tvrdí, že má vše pevně v rukou, ale Merit ví, že samou podstatu přírody dokáže změnit jen kouzlo vzešlé z té nejtemnější magie. Bude se muset obrátit na staré i nové přátele, aby zjistila, kdo za tím stojí, a zastavila ho dřív, než bude pro lidi i upíry pozdě.
Vydal: Fantom Print, 2015
Překlad: Petra Kubašková
Vazba: brožovaná
256 stran / 259 Kč
Ukázka

 

 

 

Tomáš Korbelář (ed.): Rej upírů
Soubor klasických povídek různých autorů je ukázkou hororové literatury, která kromě hrůzy a tajuplnosti nepostrádá romantické prvky a literární kvalitu. Většina povídek spadá do období nebo pod vlivem romantismu, kdy nastal příklon k mystice, tajemnosti a temným stránkám lidské mysli a začaly také vznikat děsivé příběhy o upírech a krvelačných bytostech v ponurých kulisách starých hradů a šlechtických sídel. Výběr Tomáše Korbaře, patří k tomu nejlepšímu, co bylo na upíří téma napsáno, a je doplněn kolážemi Klára Trnkové.
Obsahuje povídky:
Vampýr (Jan Neruda)
Upír (John William Polidori)
Přízraky (Ivan Sergejevič Turgeněv)
Carmilla (Joseph Sheridan Le Fanu)
Mrtvá milenka (Théophile Gautier)
Cyprianovo vyprávění (Ernst Theodor Amadeus Hoffmann)
Neboť krev jest život (Francis Marion Crawford)
Ďáblův dům (Alexej Konstantinovič Tolstoj)
Noční návštěvník (Luigi Capuana)
Draculův host (Bram Stoker)
Vydal: Studio Trnka, 2015
Vazba: pevná
224 stran / 269 Kč
Koupit knihu