Nové knihy za září 2015

Na začátku školního roku se objevila nová dračí série Talon, Pobočníkem se uzavřela fantasy trilogie Tetování krví, Epocha naservírovala Žrádlo pro psy, FantomPrint nás počtvrté zavedl mezi Upíry z Chicaga a potřetí do Města mrtvých a navrch přidal Grimnoirské kroniky. A pro malá vlčata je tu Vlkodlak a já.

 

Kagawa_Talon

 

Julie Kagawa: Talon: Společenstvo draků – Zkouška věrnosti
Před dávnými lety byli draci na pokraji vyhynutí. Legendární drakobijci z Řádu sv. Jiří je téměř vyhubili. Ti, kteří přežili, se skrývali v lidské podobě. Jejich počet pomalu rostl a moc sílila.
Uběhla staletí a draci se připravují na okamžik, kdy lidem ukážou, kdo je skutečným pánem světa…
Sledovat, začlenit se, splynout.
Přesně to má za úkol dračí dívka Ember. Má za sebou základní výcvik a dokáže na sebe vzít lidskou podobu. Její budoucnost je předem naplánovaná: má poslouchat, nevyčnívat z řady a slepě plnit rozkazy.
To vše pod taktovkou supertajné a nesmlouvavé dračí organizace s názvem Talon.
Vydal: Fragment; 2015
Překlad: Dana Chodilová
Vazba: pevná
336 Kč / 299 Kč
Ukázka
Koupit knihu

 

Smith_Zakaza-hra_Doupe

 

 

L. J. Smith: Zakázaná hra 2 – Doupě
Stínový muž Julian se vrátil a s ním i nová Hra. Jennyini přátelé jeden po druhém mizí a zůstávají po nich jen papírové figurky. Jenny musí najít Julianovo tajné doupě a zachránit své přátele ze Světa stínů dřív než bude pozdě.
Zakázaná Hra pokračuje. Kdo bude vítěz, a kdo poražený?
Vydal: Fragment; 2015
Překlad: Zdík Dušek
Vazba: brožovaná
224 stran / 229 Kč
Koupit knihu

 

 

Cornish_Tetovani3_Pobocnik

 

D. M. Cornish: Pobočník (Tetování krví 3)
Polokontinent – krutá země plná nástrah, zrady a zla, ale i místo pro statečné a odvážné, kteří ještě neztratili naději. Na čí stranu se Rosamunda postaví?
Rosamunda vyměňuje riskantní život lampáře chránícího město Brandenbras před krvelačnými příšerami za ještě nebezpečnější službu. Stává se pobočníkem urozené bojovnice Evropy. Strach a pochyby o svých schopnostech musí nechat stranou. Čeká ho každodenní nelehká služba pro neohroženou fulgarku, která se pohybuje v těch nejvyšších kruzích a která má za úkol likvidovat příšery útočící na obyvatele měst a vesnic. O Rosamundovi se však začnou šuškat podivné věci a tyto pomluvy ji vystavují daleko většímu nebezpečí. Rosamundu a Evropu čeká rozhodující bitva proti společným nepřátelům a zákeřným intrikánům, kteří je chtějí oba zničit. Podaří se jim zvítězit?
3. díl strhující fantasy trilogie plné akce, napětí a nečekaných zápletek, která uchvátila čtenáře po celém světě. Do detailů propracovaný fantasy svět vás ohromí, uhrane, okouzlí…
Vydal: Fragment; 2015
Překlad: Drahomíra Michnová
Vazba: brožovaná
892 stran / 399 Kč
Koupit knihu

 

Smid_Kladivo9_Zradlo

 

Darek Šmíd: Žrádlo pro psy (Kladivo na čaroděje 9)
Pondělí jak malované! U ranní kávy se zmasakruje firma plná bankéřů; v městském parku něco ukusuje lidem hlavy; gigantické psí bestie si v podzemí brousí zuby na hlavní chod. Pro Felixův tým to začíná jako klasická fuška, ale už odpoledne je z toho klasický boj o holý život. Poučení? Pes je občas nejlepším přítelem člověka až ve chvíli, kdy ho tráví v žaludku. Na břehu řeky ožívá mrtvá zvěř, technomagická zařízení hučí pod chodníkem, pražské letiště se chystá na přistání amádního speciálu se čtyřnohou atomovkou na palubě… A to je teprve pondělí.
Vydal: Epocha; 2015
Obálka: Lubomír Kupčík
Vazba: brožovaná
160 stran / 159 Kč
Ukázka
Koupit knihu

 

Neill_Na-ostri-spicaku

 

Chloe Neill: Na ostří špičáku (Upíři z Chicaga 4)
Novopečená upírka Merit prožívá krušné časy. Od chvíle, kdy kožoměnci odtajnili světu svou existenci, začali lidé brojit proti nadpřirozeným bytostem – a protestují před Cadoganským Domem s transparenty, které mohou každou chvíli vyměnit za vidle. Za dveřmi Domu vládne napětí mezi Merit a jejím Mistrem, zelenookým lamačem srdcí Ethanem Sullivanem. Potom však starosta Chicaga pozve Merit a Ethana na tajnou schůzku a informuje je o násilném útoku upírů, po němž zůstaly tři nezvěstné ženy. Vyjádří se stručně a jasně: udělejte si v Domě pořádek, nebo bude zle. Merit potřebuje proniknout do jádra zločinu, jenže si bohužel není jistá, kdo je vlastně na její straně. A tak tajně požádá o pomoc někoho vysokého, tmavovlasého, kdo je členem skrytého upířího hnutí a má možnost získat hluboko ukryté informace. Záhy se ocitá v temném, opojném srdci chicagské nadpřirozené společnosti – ve světě plném upírů, kteří jsou zjevně ochotni naplnit nejhorší obavy protestujících lidí. Právě tady zjistí, že nelze být upírem a nemít na rukou trochu krve.
Vydal: Fantom Print; 2015
Překlad: Petra Kubašková
Vazba: brožovaná
256 Kč / 259 Kč
Ukázka
Koupit knihu

 

Mercer_Moje-segra4

 

 

Sienna Mercer: Hustoupírský (Moje ségra je upír 4)
Ivy a Olivia už nesmějí znovu ztratit jedna druhou!
Přestože se Ivy a Olivia, dvojčata rozdělená při narození, opět shledaly teprve před několika měsíci, život bez sebe už si nedokáží představit. Jenže pan Vega se rozhodl, že se přestěhuje do Evropy – a že Ivy vezme s sebou! To ne! Optimistická roztleskávačka Olivia a vynalézavá upírka Ivy se rozhodly, že vymyslí plán, jak Ivy a jejího tátu udržet ve Franklin Grove. Ale jaký?
Vydal: CooBoo; 2015
Překlad: Jakub Kalina
Vazba: brožovaná
200 stran / 189 Kč
Ukázka
Koupit knihu

 

 

Perry_Resident3_Mesto-mrtvych

 

S. D. Perry: Město mrtvých (Resident Evil 3)
Leon Kennedy: energický, dychtivý policejní zelenáč se už těší, až začne nový život v Raccoon City. Nachází ale město podivně opuštěné – strašidelné večerní ticho narušuje jen občasný krok ve stínech a slabé, nadpozemské sténání něčeho poblíž… Claire Redfieldová: vynalézavá, ale bezstarostná mladší sestra Chrise Redfielda, jednoho z pohřešovaných bývalých členů zvláštní jednotky S.T.A.R.S. raccoonského policejního oddělení. Claire přijíždí do Raccoonu najít Chrise stůj co stůj, a také zjistit, co se doopravdy stalo tu noc, kdy bratrův tým vtrhl do odloučeného sídla hluboko v Raccoon Forest. Avšak to, co odhalí, vyvolá jen další otázky a také obavy o Chrisův osud… Tu noc se totiž z Raccoon City stává nekropole. V tajné laboratoři pod dříve rušnými ulicemi totiž zpackaný pokus Umbrella Corporation o vyzvednutí ničivé mutagenní zbraně odstartoval strašlivou virovou epidemii, která proměnila každého muže, ženu a dítě ve městě v oživlou mrtvolu. A všechny mají hlad. Claire a Leon mají jedinou šanci na záchranu: dostat se na místní policejní stanici a najít způsob, jak uniknout. Na místním okrsku ale vyhledali úkryt i jiní lidé a ne všichni jsou na stejné straně…
Vydal: Fantom Print; 2015
Překlad: Kateřina Niklová
Vazba: brožovaná
288 stran /249 Kč
Ukázka
Koupit knihu

 

Correia_Magicke-pouto

 

Larry Correia: Magické pouto (Grimnoirské kroniky 2)
Grimnoirská společnost chrání magicky nadané lidi – úspěšně a potají – už od tajemného příchodu Moci v padesátých letech devatenáctého století. Když se však magií vládnoucí zabiják pokusí zavraždit prezidenta Franklina Roosevelta, je to právě Grimnoir, koho ze zločinu obviní. Z rytířů se stávají uprchlíci, kteří musí rychle zjistit, kdo je křivě obvinil.
Situace se ještě zhorší, když Jake Sullivan, bývalé soukromé očko a rytíř Grimnoiru, obdrží telefonát od mrtvého muže – kterého pomáhal zabít. Ukazuje se, že Moc skáče mezi vesmíry, protože je na útěku před dravcem živícím se magií, v jehož stopách zůstávají celé zničené světy.
A tenhle dravec právě dorazil na Zemi.
Vydal: Fantom Print; 2015
Překlad: Jakub Mařík
Obálka Petr Willert
Vazba: brožovaná
352 stran / 299 Kč
Ukázka
Koupit knihu

 

Green_Hlasy

 

Simon R. Green: Hlasy ze záhrobí
Seznamte se se zaměstnanci Carnackiho institutu – J.C. Chance: vedoucí týmu, statečný, šarmantní a až nesnesitelně arogantní; Melody Chambersová: technočarodějka, která udržuje v chodu veškerou jejich nadpřirozenobijeckou výbavu a Štístko Jack Palmer: děsivě ponurý telepat. Jejich popis práce: udělat NĚCO s duchy, uložit je k věčnému odpočinku, vypudit je a když to nepůjde po dobrém, tak jim nakopat ty jejich ektoplazmatické zadky…
V nechvalně známém strašidelném domě v tichém londýnském předměstí uskuteční čtyři univerzitní studenti experiment, který se strašlivým způsobem zvrhne. To nebo ten, koho přivolali, je připraví o jejich vědomí, takže z nich zůstanou jen prázdné tělesné schránky.
To je případ pro Hledače duchů, připravené střetnout se s rozzuřeným poltergeistem a duše studentů mu zase vyrvat.
Je to pro ně prácička na jeden den, jenomže netuší, že v jiné části města překročila práh mezi světy jiná, mnohem nebezpečnější bytost. Nyní už nejsou v sázce čtyři životy, ale samotná existence lidstva.
Vydal: Polaris; 2015
Překlad: Josef Hořejší
Vazba: brožovaná
263 stran / 249 Kč

 

 

 

 

Andreas Schlüter: Vlkodlak a já
Ríša s Oldou pátrají po krvežíznivém vlkodlakovi, který řádí v jejich vesnici. O jeho existenci není pochyb! A do křížku se s ním dostávají hned několikrát! Podaří se dvěma kamarádům vlákat strašlivého vlkodlaka do léčky a boj s ním vyhrát? Vždyť mají jen jedinou stříbrnou kulkou s prakem a dva podomácku vyrobené šípy! A na pomoc kulhajícího školníka se spolehnout nemohou…
Vydal: Mladá Fronta; 2015
Překlad: Romana Jarolínová
Vazba: pevná
128 stran / 199 Kč
Koupit knihu

 

 

 

Ian Tregillis: Hořká setba
Píše se rok 1939. Na straně nacistů se k boji chystají nadlidé, na straně Britů démoni. Co čeká obyčejného člověka, který se mezi ně připlete?
Britského tajného agenta Rayboulda Marshe pronásleduje vzpomínka na Němku, kterou těsně před koncem španělské občanské války letmo zahlédl v barcelonském přístavu. Mrkala na něho jako stará známá. A do otvorů v lebce jí vedly dráty.
Krátce po vypuknutí druhé světové války nasadí Třetí říše na zvláštní mise vojáky s nadpřirozenými schopnostmi. Je právě na Marshovi, aby svoji vlast uchránil před ženou, která se umí učinit neviditelnou, před mužem procházejícím zdmi a před onou neznámou z Barcelony, které její schopnost nahlížet do budoucnosti umožňuje přetvářet přítomnost. Aby odvrátil bezprostředně hrozící invazi, vystopuje Marsh britské čaroděje, hrstku podivínů tajících svoji existenci před světem. Každé kouzlo si ovšem žádá oběť, a Británie možná za svou obranu zaplatí stejně strašlivou daň jako za opravdovou bitvu…
Nadpřirozený příběh z alternativního dvacátého století, přes veškerou podobnost tak nepodobného tomu našemu, je prvním dílem triptychu, ve kterém si Otčina Roberta Harrise podává ruku s Alanem Moorem.
Vydal: Argo, 2015
Překlad: Pavel Bakič
Vazba: brožovaná
304 sran / 298 Kč