Nové knihy v angličtině za srpen 2015

Srpen přinesl na zahraniční knižní pulty na čtyřicet nových románů z žánru paranormální fantastiky. A s Axií vám přinášíme výběr deseti nejzajímavějších z nich, včetně přehledu nových titulů ze sérií vydávaných v češtině.

 

 

Abigail Baker: The Reaper’s Kiss

Tetování Ollie Dormierové má smrtící účinky. Je scrivener – pracuje pro samu Smt – a její tetování, značky ve tvaru lebky, odsuzují jejich nositele ke zkáze. Hledí si jen své práce a do ničeho se neplete. Když ji však začnou pálit ruce a její sebekontrola bere za své, vypukne peklo. Ollie totiž vykazuje prvotní znaky Mistra… a moci, jaká je zapovězena.
Moci, se kterou však počítá Brent Hume – sexy smrtonoš, na kterého Oliino tělo reaguje víc, než by mělo. Teď ale Brent potřebuje Olllinu pomoc – a její schopnosti – aby sesadil podlého Vrchního smrtonoše. Tedy pokud se mu povede udržet si to děvče s horkýma rukama od sebe… a svoje ruce od ní.

Vyšlo: 25. 8.; GR

 

 

Mary Behre: Energized

Hannah Halloran vždy důvěřovala svému daru. Vše, co kdy ve věcech spatřila díky svému magickému doteku, se vždy ukázalo pravdou. Stejně jako tehdy, kdy ji její dar zavedl do baru za tím sexy mariňákem, s nímž ji čekala nezapomenutelná noc. A stejně jako tedy, kdy pocítila to nutkání odejít z domova a najít sestry, jež sotva znala. A stejně jako teď, kdy se stala nechtěným svědkem brutální vraždy.
Niall Graham touží jen po troše klidu. Vzpamatovává se z hrůz války, bojuje o záchranu rodinné restaurace a zoufale se snaží zapomenout na Hannah, nádhernou ženu, po které mu zbyly jen vzpomínky na společnou noc a falešné telefonní číslo. Klid si ale jen těžko zachovává – zvlášť když Hannah jednoho dne vpadne do jeho restaurace s tím, že venku pobíhá sériový vrah a číhá blíž, než kdo čeká….

Vyšlo: 4. 8.; GR

 

 

R.S. Belcher: Nightwise

V temných zákoutích světa, kde žijí andělé, démoni a věci, které nejsou ani jedno ani druhé, patří Laytham Ballard k legendám. Říká se o něm, že dokázal v deseti letech oživit mrtvého, ukradl kámen mudrců a dokázal přežít smrtící polibek Královny moskytů. Vyzná se kolem, ale taky je to cynický bastard, který o sobě přestal uvažovat jako o dobrém člověku už před hodně dlouhou dobou. Slib umírajícímu příteli ho ale nyní přivádí právě na stranu dobra, když se vydává po stopách srbského válečného zločince Dusana Slorzackova. Ballard je připraven donutit ho zaplatit za všechna zvěrstva, kterých se dopustil, ale zjišťuje, že Slorzack doslova zmizel z povrchu zemského. K tomu, aby ho Ballard našel, se tak bude muset vydat na místa, která ho donutí riskovat i to málo, co ještě zbylo z jeho duše.

Vyšlo: 18. 8.; GR

 

 

Aliette de Bodard: The House of Shattered Wings

Paříž přežila Válku velkých rodů – ale jen tak tak. Ulice jsou nyní zasypány sutinami, z Notre Damu zbyly jen ohořelé zdi a Seina zčernala popelem. A přesto mezi ruinami města život pokračuje dál. Občané žijí, milují, bojují a přežívají ve válkou rozmetaném městě a rody dál bojují o nadvládu nad kdysi velkým městem.
Rod Silverspireů, kdysi hybatelů samotné mocenské hry, je v troskách. Rod přišel o magii, jeho zakladatel Morningstar je už po desetiletí nezvěstný; a nyní navíc bytost stvořená ze stínů pronásleduje lid uvnitř zdí jejich domů.
Aby rod přežil, musí spojit síly tři velmi rozdílní lidé: naivní, ale mocná Fallen, alchymista se sebedestruktivními sklony a mladý muž, jenž ovládá kouzla Dálného Východu. Jen oni mohou rod Silverspireů zachránit. A stejně tak mohou stát za jeho konečným pádem…

Vyšlo: 20. 8.; GR

 

 

Cathy Clamp: Forbidden

První díl nové urban fantasy série.
Uplynulo deset let od konce války. Na břehu odloučeného jezera Luna Lake ve státě Washington byl zřízen uprchlický tábor pro saziovské sirotky. Během let se z táboru stalo městečko a z uprchlíků před válkou vyrostli dospívající Saziové, žijící pod dohledem svých ustaraných ochránců. A ti mají pádný důvod ke strachu: někdo unáší děti Saziů.
Případ vyšetřuje Claire, rudovlčí kožoměnka, kterou v dětství věznil kmen Hadů, kvůli čemuž jí nedůvěřují ti, pro něž je Luna Lake domovem. Alek byl před válkou členem chicagské vlčí smečky. V Luna Lake ho navzdory tradicím Saziů adoptovalo hejno Sov. Únosy, k nimž v poslední době dochází, mu bolestně připomínají, že před deseti lety podobně zmizela jeho sestřička.
Když se Claire a Alek setkají, zajiskří to mezi nimi – ale zoufalý závod s časem o nalezení ztracených dějí je nutí odsunout vzájemnou přitažlivost stranou a soustředit se na budoucnost jejich lidu.

Vyšlo: 18. 8.; GR

 

 

Betsy Cornwell: Mechanica

Nevlastní sestry neřeknou Nicolette jinak než „Mechanica”, protože se od malička za pomoci matky učila chápat, jak věci fungují. V šestnácti letech už ale svůj talent nemá kde rozvíjet, její matka zemřela a ona je teď nucena dělat ve vlastním domě služku. Změna nastane až jednoho dne, kdy Nicolette objeví tajnou sklepní dílnu a poprvé za dlouhou dobu si troufne doufat v lepší život. Představují pro ni ale záhadné knihy, pracovní nástroje a mechaničtí pomocníci v čele s miniaturním kovovým koněm Julesem skutečně klíč k úniku z bezútěšné reality? Královský ples a s ním spojená technologická exhibice se blíží a načasování snad už nemůže být lepší, aby se o tom Nicolette přesvědčila a pokusila se přitom vzít osud do vlastních rukou.

Vyšlo: 25. 8.; GR

 

 

Christina Henry: Alice

Ve změti křivolakých uliček a doupat, kterým lidé říkají Staré město, stojí budova s popelavými stěnami. Uvnitř je uvězněna žena, jejíž vlasy měly kdysi blonďatou barvu, ale teď už je špína změnila k nepoznání. Nepamatuje si, jak se ocitla na takovém strašlivém místě, vzpomíná si jen na čajový dýchánek, dlouhé uši a krev… Jednoho večera vypukne požár a ona dostane příležitost z té smrduté díry, která ji celá léta dusila, uprchnout. Rozhodne se pátrat po své minulosti, jenže zprvu netuší, že při útěku z toho prokletého místa spolu s ní uniklo ještě něco jiného. Něco temného a mocného. Aby odhalila pravdu, musí se pustit do pronásledování tohoto stvoření až do samého srdce Starého města, na místo, kde už králík čeká na svoji Alenku.

Vyšlo: 4. 8.; GR

 

 

Colleen Houck: Reawakened

První díl YA série Reawakened.
Když se sedmnáctiletá Lilliana Youngová rozhodla jednoho dne navštívit Metropolitní muzeum umění, rozhodně nečekala, že tu najde živého egyptského prince s nadpřirozenými schopnostmi, který byl právě probuzen po tisíciletí trvajícím spánku. A už vůbec by ji nenapadlo, že bude vybrána, aby mu pomáhala a doprovázela ho při epické výpravě kolem zeměkoule, která povede až k nalezení jeho ztracených bratrů a k pokusu o záchranu celého lidstva. Jenže osud si nevybíráme, a tak se Lily rázem ocitá po boku prince Amona na cestě do Údolí králů, kde se společně postaví nepříteli v podobě boha Setha, který má v úmyslu podrobit si celý svět.

Vyšlo: 11. 8.; GR

 

 

Chloe Neill: The Veil 

První díl urban fantasy série Devil’s Isle.
Před sedmi lety byl Závoj, který bezpečně odděloval lidstvo od stvoření z druhé strany, roztrhán a město New Orleans zachvátila válka nadpřirozených sil. Nyní se situaci podařilo uklidnit a internovat všechny se zvláštními schopnostmi na místo, kterému nikdo neřekne jinak než Ďáblův ostrov. Claire Connollyová patří mezi lidi, kteří získali magickou sílu v důsledku poničení Závoje. Svoje schopnosti je nucena držet v tajnosti, aby se nedostala do karantény na ostrově, naneštěstí tak ale nemá ani šanci naučit se je ovládat. Přesto neváhá a vrhá se do záchrany skupinky lidí při útoku na Francouzskou čtvrť a díky tomu se seznámí s Liamem Quinnem, který jí nabídne pomoc. Závoj ale může být každou chvíli kompletně stržen a oba se tomu musí pokusit zabránit dřív, než město stačí lehnout popelem.

Vyšlo: 4. 8.; GR

 

 

Kristen Painter: The Gargoyle Gets His Girl

Vítejte v Nocturne Falls, kde se Halloween slaví po celý rok. Pro turisty jsou upíři, vlkodlaci a poletující chrliči jen fraškou, pro nadpřirozené obyvatele je město jejich domovem.
Willu Iscoveovou, faeskou šperkařku, pronásleduje její první šmírák. Vlastně je to její do ní zamilovaný zákazník, protože prsten, který mu měl najít novou lásku, ho tak trochu omylem donutil zakoukat se do Willy. Ta se touží vlezlého trolla zbavit, a tak u nocturnefallské fontány vyřkne přání a hodí do ní opál ze své kapky… a aniž by to tušila, povolá tím do služby coby svého ochránce sexy chrliče.
Bývalý armádní ranger Nick Hardwin příliš nedůvěřuje krásné fae, která na něj právě nechtěně uplatnila starodávný pakt o ochraně. Její druh si po staletí chrliče zotročoval. A teď chce jeho pomoc? Nick je odhodlaný zjistit, o co jí jde. Což nebude těžké už proto, že je příjemné s ní být. A stejně tak ji líbat.
Pak se ale ukáže, že slídil je jen špičkou ledovce, a pak už jde všechno hodně rychle z kopce. Když jsou Nick a Willa uneseni, je Willa nucena učinit těžké rozhodnuté. Má si vybrat život své rodiny, nebo svobodu muže, do něhož se zamilovala?

Vyšlo: 1. 8.; GR

 

 

Pokračování sérií vydávaných v ČR

  • Ilona Andrews: Magic Shifts (Kate Daniels #8)… vydává Fantom Print
  • Sherrilyn Kenyon: Dragonbane (Dark-Hunter #24)… vydává Ikar
  • Simon R. Green: Forces from Beyond (Ghost Finders #6)… vydává Polaris