Soutěž o Psye a měňavce – vyhodnocení

V loňském roce se v našich knihkupectvích poprvé objevily romány Nalini Singh ze série Psyové/měňavci. A o první dva díly této paranormální série, tedy Otrokyni citů a Předtuchy smyslnosti jsme minulý týden soutěžili. Jak to dopadlo?

Singh_Otrokyne_cituOtrokyně citů
anotace:
Ve světě bez emocí, v němž vládnoucí Psyové trestají jakékoliv tužby, musí Sascha Duncanová skrývat své pocity, které ji usvědčují z nedokonalosti. Odhalit je by znamenalo vystavit se hrůzné „rehabilitaci“ – kompletnímu vymazání duše a ztrátě všech vzpomínek na to, kým byla… Lucas Hunter je měňavec, člověk i zvíře v jednom, hladový právě po těch zážitcích, kterými Psyové opovrhují. Po staletích křehkého soužití stojí nyní Psyové a měňavci na pokraji války, vyvolané brutálními vraždami několika měňaveckých žen. Lucas je odhodlán nalézt mezi Psyi vraha, který chladnokrevně zabil členku jeho smečky, a Sascha je jeho vstupenkou do pečlivě střežené psyské společnosti. Brzy však zjistí, že je tato na první pohled chladná žena schopna intenzivních prožitků – což silně přitahuje zvíře v jeho nitru. Lucas a Sascha jsou lapeni mezi dvěma znesvářenými světy a musejí oba zůstat věrni tomu, kým jsou – nebo vše obětovat a okusit temné pokušení…

 

Singh_Predtuchy smyslnostiPředtuchy smyslnosti
anotace:
Faith NightStarová dávno přivykla naprosté citové sterilitě Utišení, ale nyní je bez zjevné příčiny trýzněna temnými a krvavými představami o smrti. To nikdy nevěstí nic dobrého, ale u Faith je situace ještě horší, protože je to F-psyka, obdařená vysoce ceněnou schopností předvídat budoucnost. Pak se její vize promění v ještě nebezpečnější pocity – ve spalující touhu… a intenzivní rozkoš. Její jasnozřivost je tak mocná a její mysl tak křehká, že emoce, po kterých touží, ji mohou snadno zničit. Měňavec Vaughn D’Angelo na sebe umí brát podobu člověka i jaguára, ale je to jeho zvířecí stránka, kterou to k Faith silně přitahuje. Jaguáří instinkty mu říkají, aby si tuto naprosto fascinující ženu přivlastnil, a lidská polovina nic nenamítá. Zatímco Vaughn prahne po pocitech a touží Faith po všech stránkách uspokojit, pro ni je chtíč nebezpečím, které by mohlo zpřetrhat poslední vlákna její příčetnosti. A jsou tu ještě psyové, kteří chtějí Faithiny schopnosti využít k vlastním cílům. Musejí ji proto všech pocitů zbavit – a od Vaughna ji držet co nejdál.

 

Soutěžní otázky:
1) Které nakladatelství sérii Psyové/měňavci v češtině vydává?
a) Knižní klub
b) Fantom Print
c) Baronet

2) Třetí díl vyšel v češtině pod názvem:
a) Ledové pohlazení
b) Okovy minulosti
c) Svádění luny

3) Kdo z redaktorů tuto sérii na webu Děti noci recenzuje?
a) Sevia
b) Suzanne
c) Kometa

 

Správné odpovědi: 1b, 2a, 3c

 

Do soutěže přišlo 45 odpovědí, téměř všechny správné.

Vylosována byla: L. Prudilová ze Svitav.

Blahopřejeme.