Nové knihy za červenec 2015

Co nám první prázdninový měsíc přinesl na knižní pulty? Docela různorodou, i když malou směsici.

 

Jackson_Dum-na-kopci

 

Shirley Jacksonová: Dům na kopci
Do starého domu zvaného Hill House přijíždí čtveřice pátračů: odborník v okultních vědách doktor Montague, jeho asistentka Theodora, dědic domu Luke a také mladá dívka jménem Eleanor, o níž se téměř nic neví. Společně se rozhodnou přijít na kloub podivným úkazům, jimiž je dům proslulý. Ten však má s těmito nebohými tvory své vlastní plány.
Oldschoolová hororová klasika patří k nejznámějším dílům Shirley Jacksonové. Na tento román se odvolávají i takové hvězdy temných žánrů, jako jsou Neil Gaiman nebo Stephen King. Už několikrát se o jeho adaptaci pokusili filmaři, ale vystihnout obrazem hrůzu, jak ji slovně vylíčila autorka, se jim většinou nedaří.
Vydal: Argo; 2015
Překlad: Anna Urbanová
Vazba: pevná
248 stran / 289 Kč
Ukázka
Koupit knihu

 

 

Kotleta_Hustej-narez

 

František Kotleta: Hustej nářez
Nové vydání legendárního debutu Františka Kotlety prvního dílu trilogie Bratrstvo krve.
Dávné legendy, které o nich kolovaly v různých civilizacích, nelhaly. Možná, že kdysi byli lidmi, ale změnili se. Změnili se natolik, že jako lidé už jenom vypadají. Říkají si Bratrstvo krve. Vyvolení, kteří se živí lidskou krví. Nikdy se však k sobě nechovali jako bratři. Desítky klanů spolu po tisíciletí bojovaly o moc a vládu nad lidmi, jejich územím a říšemi, jež vznikaly a zanikaly podle toho, jak ve své skryté válce vítězily jednotlivé klany. Dlouho se považovali za nejmocnější bytosti na světě. Jenže svět, který znali, byl jen malou součástí vesmíru. Z jeho nekonečných dálek se vynořili Kartani, jimž se jejich vlastní svět zdál malý, a kteří se rozhodli ovládnout planetu Zemi a její obyvatele zotročit. Invaze se cizincům podařila. Měli vyspělou techniku a zbraně, které ty lidské stonásobně předčily. Jenže svět, který ovládli, už své vládce měl. A ti se, narozdíl od lidí, tak lehce podrobit nenechali…
Vydal: Epocha; 2015
Obálka: Milan Fibiger
Vazba: brožovaná
312 stran / 269 Kč
Ukázka
Koupit knihu

 

 

Donnelly_Modre-hlubiny

 

Jennifer Donnelly: Modré hlubiny
Hluboko pod vodou, ve světě ne nepodobném našemu, žijí mořští lidé. Obývají oceány, moře i sladké vody po celé zeměkouli.
Serafina, dcera královny Miromaru, vyrůstá s neochvějnou jistotou – a zároveň celoživotním břemenem – že se jednoho dne stane vládkyní nejstarší podmořské říše. Zároveň ji však pronásledují podivné sny, které předpovídají návrat starého zla. Temné předtuchy se potvrdí, když Serafininu matku zasáhne vražedný šíp. Celá říše se ocitá v chaosu a Serafina na sebe musí vzít nelehký úkol: najít toho, kdo velí útočníkům, a zabránit válce mezi podmořskými národy. Pátrání ji zavede mezi další mořské panny, které pocházejí ze šesti různých vod. Uzavřou spolu neporušitelnou sesterskou dohodu a vydají se do boje proti temným silám, jež ohrožují existenci celého světa.
Vydal: Egmont; 2015
Překlad: Marie Jedličková
Vazba: brožovaná
334 stran / 299 Kč
Ukázka

 

 

Neomillner_sladka_audio

 

Petra Neomillnerová: Sladká jak krev (audiokniha)
Praha je přívětivé město a upírka Tina Salo to velmi oceňuje. Když se však na ulicích začnou povalovat vykrvené mrtvoly bezdomovců, je třeba udělat pořádek ve vlastních řadách, aby poklidný upíří život v Matce měst mohl pokračovat. Protože my, upíři, i vy, lidé máme rádi poklidný život. A navíc, my , upíři, vás máme moc rádi…
Vydal: Walker a Volf; 2015
Čte: Perla Kotmelová
Délka: 10 hodin, 9 minut
Ukázka
Koupit audioknihu

 

 

Micanova_Modra-krev_Alexander

 

Daniela Mičanová: Alexander (e-book)
Účastníci vědecké konference zasvěcené vampyrismu by patrně nečekali, že se na jejich setkání vetře podezřelý mladý muž pozoruhodných společenských i stravovacích návyků. Zatoužil totiž převyprávět příběh, který se začal psát roku 1623 v moravském Mikulově. Záhadný pan Alexander Ambrose sice nalezne pár spřízněných duší, zároveň však odhalí nepříjemnou skutečnost. Některé vzpomínky zůstávají živé. Přesněji řečeno, zůstávají nebezpečně nemrtvé. A pověrečné obranné prostředky na ně neplatí. Morava na pokraji třicetileté války, snová Florencie, rozmařilý Řím, katakomby při via Appia či temná zákoutí helénistických chrámů se stanou místem překvapivých setkání, věčných útěků, návratů i palčivých vzplanutí. Cesty všech zúčastněných hrdinů se však osudově protnou teprve v současném Brně.
Alexander, první díl upírské série Daniely Mičanové, pamatuje časy, kdy upír nemusel vypadat jako úhledný americký středoškolák. Mohl se docela dobře podobat lehce rozervanému baroknímu kavalírovi. Autorka své prvorozené literární dítko znovu pročetla, zrevidovala a propůjčila mu svižnější kabátec. Překvapivě přitom shledala, že ho má stejně ráda jako před patnácti lety.
Vydal: FantomPrint, 2015
Obálka: Lukáš Tuma
Provedení: ePub, mobi, pdf
360 stran /
Ukázka
Koupit e-book