Knižní novinky: září 2015

Fragment na začátku školního roku představí novou dračí sérii Talon, Epocha nabídne Žrádlo pro psy a nové vydání Kavárny šílenců, Host pokračuje ve fantasy sérii pro děti PAX, FantomPrint nás zavede počtvrté mezi Upíry z Chicaga.

Kagawa_Talon

 

Julie Kagawa: Talon: Společenstvo draků – Zkouška věrnosti
Před dávnými lety byli draci na pokraji vyhynutí. Legendární drakobijci z Řádu sv. Jiří je téměř vyhubili. Ti, kteří přežili, se skrývali v lidské podobě. Jejich počet pomalu rostl a moc sílila.
Uběhla staletí a draci se připravují na okamžik, kdy lidem ukážou, kdo je skutečným pánem světa…
Sledovat, začlenit se, splynout.
Přesně to má za úkol dračí dívka Ember. Má za sebou základní výcvik a dokáže na sebe vzít lidskou podobu. Její budoucnost je předem naplánovaná: má poslouchat, nevyčnívat z řady a slepě plnit rozkazy.
To vše pod taktovkou supertajné a nesmlouvavé dračí organizace s názvem Talon.
Vydá: Fragment

 

Smith_Zakaza-hra_Doupe

 

 

L. J. Smith: Zakázaná hra – Doupě
Stínový muž Julian se vrátil a s ním i nová Hra. Jennyini přátelé jeden po druhém mizí a zůstávají po nich jen papírové figurky. Jenny musí najít Julianovo tajné doupě a zachránit své přátele ze Světa stínů dřív než bude pozdě.
Zakázaná Hra pokračuje. Kdo bude vítěz, a kdo poražený?
Vydá: Fragment

 

 

 

 

D. M. Cornish: Pobočník (Tetování krví 3)
Polokontinent – krutá země plná nástrah, zrady a zla, ale i místo pro statečné a odvážné, kteří ještě neztratili naději. Na čí stranu se Rosamunda postaví?
Rosamunda vyměňuje riskantní život lampáře chránícího město Brandenbras před krvelačnými příšerami za ještě nebezpečnější službu. Stává se pobočníkem urozené bojovnice Evropy. Strach a pochyby o svých schopnostech musí nechat stranou. Čeká ho každodenní nelehká služba pro neohroženou fulgarku, která se pohybuje v těch nejvyšších kruzích a která má za úkol likvidovat příšery útočící na obyvatele měst a vesnic. O Rosamundovi se však začnou šuškat podivné věci a tyto pomluvy ji vystavují daleko většímu nebezpečí. Rosamundu a Evropu čeká rozhodující bitva proti společným nepřátelům a zákeřným intrikánům, kteří je chtějí oba zničit. Podaří se jim zvítězit?
3. díl strhující fantasy trilogie plné akce, napětí a nečekaných zápletek, která uchvátila čtenáře po celém světě. Do detailů propracovaný fantasy svět vás ohromí, uhrane, okouzlí…
Vydá: Fragment

 

Smid_Kladivo9_Zradlo

 

 

Darek Šmíd: Žrádlo pro psy (Kladivo na čaroděje 9)
Pondělí jak malované! U ranní kávy se zmasakruje firma plná bankéřů; v městském parku něco ukusuje lidem hlavy; gigantické psí bestie si v podzemí brousí zuby na hlavní chod. Pro Felixův tým to začíná jako klasická fuška, ale už odpoledne je z toho klasický boj o holý život. Poučení? Pes je občas nejlepším přítelem člověka až ve chvíli, kdy ho tráví v žaludku. Na břehu řeky ožívá mrtvá zvěř, technomagická zařízení hučí pod chodníkem, pražské letiště se chystá na přistání amádního speciálu se čtyřnohou atomovkou na palubě… A to je teprve pondělí.
Vydá: Epocha

 

Neill_Na-ostri-spicaku

 

Chloe Neill: Na ostří špičáku (Upíři z Chicaga 4)
Novopečená upírka Merit prožívá krušné časy. Od chvíle, kdy kožoměnci odtajnili světu svou existenci, začali lidé brojit proti nadpřirozeným bytostem – a protestují před Cadoganským Domem s transparenty, které mohou každou chvíli vyměnit za vidle. Za dveřmi Domu vládne napětí mezi Merit a jejím Mistrem, zelenookým lamačem srdcí Ethanem Sullivanem. Potom však starosta Chicaga pozve Merit a Ethana na tajnou schůzku a informuje je o násilném útoku upírů, po němž zůstaly tři nezvěstné ženy. Vyjádří se stručně a jasně: udělejte si v Domě pořádek, nebo bude zle. Merit potřebuje proniknout do jádra zločinu, jenže si bohužel není jistá, kdo je vlastně na její straně. A tak tajně požádá o pomoc někoho vysokého, tmavovlasého, kdo je členem skrytého upířího hnutí a má možnost získat hluboko ukryté informace. Záhy se ocitá v temném, opojném srdci chicagské nadpřirozené společnosti – ve světě plném upírů, kteří jsou zjevně ochotni naplnit nejhorší obavy protestujících lidí. Právě tady zjistí, že nelze být upírem a nemít na rukou trochu krve.
Vydá: FantomPrint

 

Mercer_Moje-segra4

 

 

Sienna Mercer: Hustoupírský (Moje ségra je upír 4)
Ivy a Olivia už nesmějí znovu ztratit jedna druhou!
Přestože se Ivy a Olivia, dvojčata rozdělená při narození, opět shledaly teprve před několika měsíci, život bez sebe už si nedokáží představit. Jenže pan Vega se rozhodl, že se přestěhuje do Evropy – a že Ivy vezme s sebou! To ne! Optimistická roztleskávačka Olivia a vynalézavá upírka Ivy se rozhodly, že vymyslí plán, jak Ivy a jejího tátu udržet ve Franklin Grove. Ale jaký?
Vydá: CooBoo

 

 

 

Asa Larssonová, Ingela Korsellová: PAX 3 – Dívka ze záhrobí
Halloweenské oslavy jsou v plném proudu, když vtom se objeví dítě v dokonale přesvědčivém kostýmu — a zaútočí…
Kdo to je? Co chce? Kde se vzalo? A hlavně, jak ho zastavit? „Krkavčí bratři“ Alrik a Viggo musejí opět spojit síly se strážci knihovny Magnarem a Estrid, tentokrát aby zachránili své spolužáky před pomstou nemrtvé. Kromě toho do města přichází tajemná dívka, která zasáhne Alrikovo srdce. Iris však přináší temné tajemství a ví o magii víc, než dává najevo…
Vydá: Host

 

 

Asa Larssonová, Ingela Korsellová: PAX 4 – Neviditelný zloděj
Obyvatelům Mariefredu se začínají ztrácet věci. Z krádeží podezírají Alrika. Ale kdo je opravdový zloděj?
A jak nebezpečný může být? Dokážou Alrik s Viggem přesvědčit ostatní, že za mizením věcí může být magie? Svou roli sehraje i výstřední bratr Estrid a Magnara Henry Nazdárek — učí Vigga kouzla a ten zjistí, že na to má překvapivý talent…
I v tomto díle série PAX urazí Alrik a Viggo pořádný kus cesty, a to nejenom v pátrání po černé čarodějnici ohrožující jejich město, ale také při poznávání sebe samých a objevování hodnoty opravdového přátelství.
Série PAX je nakažlivá jako knihy o Harrym Potterovi, napínavá jako příběhy Percyho Jacksona a tak originální, jak jen nová klasika může být.
PAX je desetidílná městská fantasy série pro čtenáře od deseti let odehrávající se ve světě tajemných nadpřirozených bytostí z hlubin severské mytologie. Zároveň jde o dojemný příběh o tom, jak se naučit znovu důvěřovat lidem a vybojovat si své místo v životě.
Vydá: Host

 

LKH_Anita4-Kavarna-silencu

 

Laurell K. Hamiltonová: Kavárna šílenců (Anita Blakeová 4)
Před Vánocemi byznys s oživováním mrtvých zrovna nevzkvétá, a tak Anita Blakeová dostává přidělené trochu neobvyklé případy. Vůdce místní smečky vlkodlaků Marcus jí předá úhledně sepsaný seznam osmi pohřešovaných lykantropů, které by měla Anita najít. Problém spočívá v tom, že Anitin chlupatý přítel Richard soupeří s Marcusem o nadvládu nad smečkou. A aby toho nebylo málo, vládce města Jean-Claude začíná na Richarda žárlit. Anita tak musí vyřešit několik děsivých vražd, rozplést milostný trojúhelník, který se kolem ní začíná vytvářet, a navíc zabránit svému příteli lovci odměn Edwardovi, aby zabil ty nepravé lykantropy.
Vydá: Epocha