Nové knihy v angličtině za květen 2015

Květen přinesl na zahraniční knižní pulty na sedmdesát nových románů z žánru paranormální fantastiky. A s Axií vám přinášíme výběr deseti nejzajímavějších z nich. A tentokrát nechybí ani přehled květnových přírůstků do sérií, které vycházejí v českém překladu.

 

 

Jenn Bennett: Grave Phantoms

Svým čtenářům se představuje třetí díl série Bouřlivá dvacátá léta.
Astrid Magnusson se vrací domů z vysoké a touží jen po jediné věci, která jí byla vždy zapovězena: po Bou Yeungovi, pobočníkovi svého bratra. Její sen o snadném sblížení s vytouženým mužem se jí rozplyne, když bouře zavane do přístavu rodiny Magnussonových tajemnou jachtu. Jachtu, která před rokem zmizela. A lidé z té lodi se teď chovají víc než podivně.
Bo už roky pracuje pro rodinu Magnussonových, dělá, cokoli je potřeba, například drží sestru svého bratra co nejdál od potíží – a svoje ruce od ní. Není to ale nijak snadné, zvlášť ne poté, co má Astrid vizi o skutečném důvodu zmizení oné jachty.
Bo a Astrid jsou nyní vrženi do temného světa peněz a temné magie. Musí se spojit, aby nepodlehli nebezpečí. Stále větším problémem je ale pro ně odolat vzájemné – a zakázané – přitažlivosti.

Vyšlo: 5. 5.; GR

 

 

Tina Connolly: Seriously Wicked 

Pokud vaše adoptivní matka touží potom, abyste se jednou vydaly v jejích stopách, nemusí jít vždy o špatný nápad. Problémem je, když vaše matka patří mezi doopravdy zlé čarodějnice.
Cam je docela normální holka, která nechce mít s magií a matčinými plány na světovou nadvládu nic společného. V momentu, kdy se však stane svědkem domácího nepovedeného pokusu o vyvolání démona, který posedne Devona, nového kluka od vedle, nemůže prostě jen tak zůstat stranou. K tomu, aby zničila démona dřív, než docela posedne Devonovu duši, bude muset Cam zkusit vlastní kouzla, nezačne tak ale nakonec kráčet přímo v matčiných stopách?

Vyšlo: 5. 5.; GR

 

 

Heather Dixon: Illusionarium 

Jonathan je docela obyčejný kluk, ale jak už to se všemi pravými dobrodružstvími bývá, jednoho dne se probudí a čeká ho spolu s otcem předvolání do hlavního města, aby se pokusili pomoci najít lék na nebezpečnou nemoc rychle přerůstající v epidemii. Jonathan brzy zjišťuje, že má neobvyklý talent k práci s nově objevenou chemikálií zvanou fantillium, která dokáže vytvářet kolektivně sdílené halucinace – iluze. Otvírá se tak před ním docela nový svět a od té chvíle už nic není jako dřív.

Vyšlo: 19. 5.; GR

 

 

 

Christine Feehan: Cat’s Lair

Sedmé pokračování paranormální romantické série o leopardích lidech.
Cat Benoitová konečně unikla minulosti – a muži, z něhož měla jen noční můry. V Texasu, daleko od nebezpečného New Orleans, si pomalu buduje nový život. Je v bezpečí. Tentokrát ji už nenajde. Alespoň tomu chce Cat věřit. Protože jinak by přišla o zdravý rozum.
A přesto neunikne pozornosti Ridleyho Cromera, Catina instruktora bojových umění. Cat sice Ridley přitahuje, ale nemůže si dovolit si k sobě kohokoli pustit, zvláště ne někoho, koho by svou minulostí ohrozila. Ridley ale má i svá vlastní tajemství – tajemství, kterým Cat porozumí. Pokud se mu odváží důvěřovat.

Vyšlo: 5. 5.; GR

 

 

Linda Grimes: The Big Fix

Vtipná urban fantasy série pokračuje už třetím dílem.
Ciel Halliganová umí mistrně ovládat auru a svých schopností využívá k tomu, aby pomohla svým klientům. Jedním z nich se právě stala hvězda akčních filmů Jackson Gunn, jehož fóbie z hadů mu brání v dotočení jeho nejnovějšího hollywoodského velkofilmu. Ještě jedné věci se Jack bojí víc než hadů, a to toho, že jeho fanoušci zjistí, že při pohledu na jakéhokoli takového plaza ječí jako malá holka. A být považován za klauna místo za akčního hrdinu  nepatří k jeho životním cílům.
Zdá se, že Ciel čeká snadný úkol. Ta sice nemá hady v nijak velké oblibě, ale dokáže s nimi přežít jedno odpoledne – zvlášť za tak tučnou odměnu, jakou Jack nabízí. Nikdo z nich ale nepočítá s tím, že zatímco bude mít Ciel plné ruce práce s tím, aby pro něj našla nějaké hady, jeho manželku někdo neplánovaně zabije. A Jack navíc z domluveného úkrytu zmizel. Je možné, že si fóbii vymyslel, aby měl alibi na čas vraždy?

Vyšlo: 12. 5.; GR

 

 

Charlaine Harris: Day Shift

Žádná špatná publicita neexistuje. Tohle pravidlo v městečku Midnight v Texasu neplatí, místní si své tajnosti rádi nechávají pro sebe. Ale v městě plném tajemství je Olivia Charityová tou největší záhadou. Žije s upírem Lemuelem, ale nikdo neví, co dělá. Vědí jen, že je krásná a nebezpečná.
Věštec Manfred Bernando má ale brzy na vlastní kůži zjistit, jak nebezpečná umí být. Při pracovní cestě do Dallasu uvidí Olivii s dvěma lidmi, kteří jsou hned druhý den nalezeni mrtví. A aby to bylo ještě horší, jeden z Manfredových pravidelných – a velmi bohatých – zákazníků zemře přímo při čtení z ruky.
Manfred se vrací z Dallasu pronásledovaný novináři a obrací se na Olivii o pomoc – ví, že záhadná Olivia umí dát jakékoli věci zpátky do normálu. Tedy do takového normálu, jak to jen v městečku Midnight jde.

Vyšlo: 5. 5.; GR

 

 

Amanda Hocking: Ice Kissed

Druhý díl spin-offové série k trilogii Svět Tryllů.
V majestátních sálech křišťálového paláce se skrývá tajemství, které má moc zničit celou říši.
Bryn Avenová se nechce vzdát svého snu sloužit království, které nade vše miluje. A je to sen, který ji zavede do zcela nové roviny bytí, do třpytícího se paláce Skojare.
Lidé Skojarské říše potřebují ochránit před brutálním nepřítelem a Bryn jim v tom může pomoct. Je sama napůl Skojarka a tohle je pro ni příležitost dozvědět se více o svém původu. Nad jejím úkolem bdí její nadřízený Ridley Dresden. Navzájem je to k sobě táhne, jejich vztah má ale brzy přejít na zcela novou úroveň – na kterou není nikdo z nich připraven.
Jak spolu pomalu objevují nová zákoutí světa Skojarů, odhalují také dávno skrytá tajemství. Na světlo světa pomalu vytanuje děsivá pravda o Kaninském království, z kterého Bryn pochází, a to nenávratně změní celý její pohled na domovskou říši… a ohrozí všechny, které kdy milovala.

Vyšlo: 1. 5.; GR

 

 

Rosamund Hodge: Crimson Bound

Patnáctiletá Rachelle dělá vše proto, aby plnila své povinnosti vůči tetě a ještě přitom pravidelně trénuje. Zůstává ale také pěkně lehkomyslná a bez ohledu na nebezpečí pátrá po způsobu, jak svůj svět osvobodit od hrozby věčné noci. A brzy na to i doplatí, když je po strašlivém setkání nucena svázat svůj osud přesně s tím zlem, které doufala porazit. O tři roky později se Rachelle už naplno zapojila do služeb země a bojuje proti všem nebezpečným stvořením, které ji ohrožují. Na králův příkaz dostane za úkol chránit jeho syna Armanda, a aby tohle nucené spojenectví nějak využila, přiměje ho zúčastnit se spolu s ní hledání legendárního meče předurčeného zachránit svět od postupující temnoty jednou provždy. Tak snadné to ale nikdy nebývá.

Vyšlo: 5. 5.; GR

 

 

Melissa F. Olson: Boundary Crossed

První díl urban fantasy série Boundary Magic.
Po brutální vraždě své sestry dvojčete se bývalá seržantka americké armády Allison „Lex“ Lutherová zaváže opatrovat svoji neteř Charlie za každou cenu. Netrvá dlouho a dva upíři se skutečně pokusí dítě unést a Lex přitom vážně zraní. Útok ale jako zázrakem přežije a navíc odhalí, proč je Charlie tak důležitá. Dívka dokáže oslabovat nadpřirozené schopnosti těch kolem sebe a není proto divu, že se dostala do hledáčku všech nebezpečných tvorů, kteří chtějí její dar zneužít pro vlastní účely. Lex nic takového nemůže dopustit a uzavře proto spojenectví se záhadným nemrtvým Quinnem. Společně se rozhodnou vystopovat pachatele, a jestli přitom Lex dostane příležitost procvičit si i svoji nově objevenou magickou sílu, bránit se tomu rozhodně nebude.

Vyšlo: 1. 5.; GR

 

 

 

Julie Reece: The Artisans

Sedmnáctiletá Raven Weathersbyová je po smrti matky přinucena vzdát se svého snu být módní návrhářkou. Nevlastní otec alkoholik jí těžkou situaci právě neulehčuje. Nadělal velké dluhy u všemocné Maddoxovic rodiny a netuší, jak se z nich vyhrabat. Aby otce uchránila před možným vězením, Raven svolí ke schůzce s Gideonem Maddoxem, který jí učiní neslýchanou nabídku – pro vymazání dluhů bude muset Raven rok žít v jeho rodovém sídle a navrhnout pro Maddox Industries kompletní kolekci oblečení. Gideon patří mezi neuvěřitelně arogantní osoby a Raven si nedovede představit, že by s ním zvládla být na stejném místě byť jen pět minut. První pohled ale může klamat a třeba ani Gideon nakonec nebude takové monstrum, za jaké ho každý pokládá.

Vyšlo: 12. 5.; GR

 

 

 

Pokračování sérií vydávaných v ČR

  • Susan Ee: End of Days (Penryn & the End of Days #3) … vydává Motto
  • Darynda Jones: Eighth Grave After Dark (Charley Davidson #8) … vydává BETA
  • Alexandra Ivy: When Darkness Ends (Guardians of Eternity #12) … vydávají Levné knihy