Temnářka & telepatka & zombice – autorské čtení

Temnářka & telepatka & zombice vás zvou do světa temné fantasy. Autorské čtení Haniny Veselé (Magnólie a démon, Slza pro dračího pána), Kristiny Haidingerové (Ti nepohřbení) a Terezy „Temnářky“ Matouškové (Hladová přání, Vílí kruhy) proběhne v příjemném prostředí Café u Mahena v Brně, dne 14. července od 17 hodin.

Telepatka_akce

 

Matouskova_Vili-kruhyTereza Matoušková: Vílí kruhy

Když bohové z Aze zničili svět na Souši, stvořili si nový pod mořem – ponuré místo osvětlované mechanickým sluncem. Po tisíciletích, během nichž v Podmoří vznikla rozvinutá civilizace, se objevila nová božstva. Otevřený konflikt mezi dvěma pantheony skončil křehkým příměřím. Místo rozkvětu však přichází další krize.

Po hravé odbočce Hladových přání se Tereza Matoušková vrací k událostem na velkém jevišti Podmoří. Mechanické slunce pohasíná, staří bohové se zavřeli ve svých příbytcích a mladé příliš tíží hříchy minulosti. Podmořské národy si tak musí pomoci samy. Kolují zkazky o moci, která dokáže udržet zmírající vegetaci i bez slunečního světla. Vládnou jí Víly, zahořklé bytosti, které se nikdy nesmířily se zánikem života nad hladinou. Osud ostatních kultur je nezajímá a jejich kouzla se živí krví.
Schyluje se k válce, která nebude mít vítězů.

Vydal: Mytago; 2015

 

Vesela_Drak-bere-vse

 

Hanina Veselá: Drak bere vše

Magnólie – telepatka, pro niž špinavá tajemství druhých nejsou žádné tabu. Plní delikátní úkoly pro různé pány a hojnými doušky užívá pozemských radostí.

Arcimág Zvin – její někdejší mentor a hlava všech telepatů. Málokdo ví, že kdysi nosil jiné jméno. Svou masku nesundal tak dlouho, že se pro něj život samotný stal jen hrou.

Oba již dlouho kráčí vlastní cestou, aniž by tušili, že osud je svede dohromady a navzdory vzájemným antipatiím donutí ke spolupráci. Zvinova partie je rozehrána v Thurgu, městě bílých zdí, dekadentních mágů a zdroje nesmírné moci, a vkladem nebude nic menšího než život.

Připravuje nakladatelství Mytago.

 

Haidinger_Ti-nepohrbeni

 

Kristina Haidingerová: Ti Nepohřbení

Roku 1617 objevují ztroskotaní velrybáři v severních pustinách neznámou hmotu. Roku 1620 je ve vší tichosti ukončen poslední čarodějnický proces na Moravě. Roku 1640 je ve finském přístavu Raumě uvězněn nic netušící mladík. Hned nato celé město pohlcují plameny.

Jak všechny tyto události pojí současný nález zmrzlého muže nedaleko polární základny Barneo? Pro odpovědi je potřeba projít očistcem, kde nenávist má svrchovanou moc, láska cenu smrti, krutost je přirozeností a bolestná agónie požehnáním.

Vydal: Netopejr; 2014

Připojte se k události na FB.