Nové knihy v angličtině za duben 2015

Duben přinesl na zahraniční knižní pulty na padesát nových románů z žánru paranormální fantastiky. A s Axií vám přinášíme výběr deseti nejzajímavějších z nich.

Poprvé za dobu, co pro vás tuto sérii článků sestavujeme, vám musíme s politováním oznámit, že podle našich informací se žádná novinka tohoto měsíce nechystá v českém vydání.

 

 

Jennifer Ashley: Mate Bond

 Sedmý díl paranormální série ze světa kožoměnců.
Aby upevnil svou pozici vůdce kožoměnců Severní Karolíny, souhlasí Bowman O´Donnell se „sňatkem z rozumu“. Bowman i Kenzie jsou mocní kožoměnci, kteří vládnou smečce, jež je zbožňuje. Bowman by udělal cokoli, aby Kenzie ochránil, už proto, že v náruči toho druhého našli více než přátelství. Jakkoli je ale silné jejich pouto, nespojili se jako druhové.
A nyní zemi převrací děsivá stvůra a hrozí, že zničí společenstvo kožoměnců – a někteří členové smečky se začínají obávat, že vůdcové nepropojení poutem druhů nedokáží své lidi ochránit. Schyluje se k bitvě, která by je mohla všechny zničit… nebo jim přinést lásku, po které touží.

Vyšlo: 7. 4.; GR

 

 

 

Jennifer Estep: Cold Burn of Magic

První díl YA série Black Blade.
Život ve městě známém jako „nejmagičtější místo v Americe“, které každoročně zaplavují hordy turistů, není zdaleka tak úžasný, jak by se mohlo zdát. Stejně nudná střední škola jako kdekoliv jinde, jenom dvakrát tolik podivného a k tomu soupeřící mocné Rodiny, které jdou neustále jedna druhé po krku. Sedmnáctiletá Lila se snaží samu sebe i se svými schopnostmi, po matce zděděným mečem a talentem k otevírání zámků držet hezky stranou. Squatuje ve sklepě místní knihovny a zarputile si nevšímá okolí. Jenže ne vždycky je to tak snadné a teď hrozí, že ztratí těžce vydobytý klid kvůli tomu, že se nevydržela dívat na to, jak vraždí nevinného kluka. Její matka byla zabita díky Rodinám a Lila teď může brzy skončit úplně stejně

Vyšlo: 28. 4.; GR

 

 

Melissa Grey: The Girl at Midnight

První díl YA série The Girl at Midnight.
Pod ulicemi New Yorku žijí Aviceni, starobylá rasa tvorů s peřím místo vlasů a magií proudící v jejich žilách. Kouzla je chrání před odhalením ze strany většiny lidí. To ale neplatí pro Echo, dítě ulice živící se prodáváním ukradených tretek na černém trhu, pro kterou jsou Aviceni jedinou rodinou, jako kdy poznala. Proto když se dostanou do nebezpečí, Echo neváhá a vydává se najít Ohnivého ptáka, mytické stvoření obdařené silou nepodobnou ničemu jinému na světě. Nebude to snadný úkol, ale jestli Echo její zkušenosti zlodějky něco naučily, bude to právě umění vždy vypátrat, po čem touží. Jenže některé úkoly nejsou zdaleka tak jednoduché, jak se mohou zdát…

Vyšlo: 28. 4.; GR

 

 

Suzanne Johnson: Pirate’s Alley

Čtvrtý díl urban fantasy série Sentinels of New Orleans.
Sentinel DJ Jaco měla za to, že si na chaos, v jaký se změnil její život po hurikánu Katrina, už docela zvykla, když se na obzoru objevuje nová hrozba, která otestuje vše, co se jí dosud podařilo vybudovat. Bez varování se ocitá přímo uprostřed politických her nejsilnějších hráčů nadpřirozeného světa – frakcí Čarodějů, Elfů, Upírů a Fae. A aby toho nebylo málo, její vztah s parťákem Alexem Warinem prochází těžkou zkouškou, nejlepší kamarádka Eugenie má vážné problémy, nemrtvý pirát Jean Lafitte se vrátil do města s touhou po pomstě a DJin otravný ne-právě-manžel fae Quince získává s každým dnem větší a větší moc. Rozhodující střet se blíží a DJ brzy bude muset udělat nejtěžší rozhodnutí ve svém životě.

Vyšlo: 21. 4.; GR

 

 

Page Morgan: The Wondrous and the Wicked

Závěrečný díl YA trilogie The Dispossessed.
Od chvíle, kdy sestry Waverlyovy přišly do Paříže, město se v mnohém změnilo. Zatímco se Ingrid zvolna učí ovládat svoji moc, temné síly skrývající se pod dlážděním ulic nabývají na síle a předpovězená děsivá Sklizeň padlých andělů se přibližuje každým okamžikem. Bez možnosti plně důvěřovat Alianci, jejíž členové začali vést osobní válku jeden proti druhému, opuštěná přáteli a násilně oddělená od sestry Gabby, která byla pro vlastní ochranu nucena utéct zpět do dalekého Londýna, zůstává pouze na Ingrid, aby čelila armádě démonů na vlastní pěst.

Vyšlo: 14. 4.; GR

 

 

 

Kristen Painter: Garden of Dreams and Desires

Třetí a závěrečný díl urban fantasy série plné magie i tajemství.
V městě v obrovském množství mizí turisté. Za vším stojí coven čarodějnic, který duše turistů schraňuje, aby mohl snést na město kouzlo chaosu a zastavil tak nadvládu fae. Hlavní hrdina Augustin tak musí závodit s časem, aby osvobodil svou partnerku a zastavil čarodějnice, než uvrhnou město do chaosu a svou mocí ukončí vládu fae.

Vyšlo: 7. 4.; GR

 

 

 

M.J. Scott: The Shattered Court

První díl nové série ze světa čarodějnic.
Čarodějnice z královského rodu Anglionu se po staletí klaněly tradicím. Pokud se u ženy královské krve objeví zvláštní schopnosti, je okamžitě provdána, aby sloužila svému pánu a svým poddaným tím, že svou mocí zajistí lepší úrodu a předpoví počasí. Cokoli nebezpečnějšího je zakázáno.
Lady Sofie Kendallová je třicátá osmá v nástupnictví na trůn a zbývá jí jen několik dní, než zjistí, zda je obdařena – nebo prokleta – magií. Po brutálním útoku dávných nepřátel Anglionu je království pohrouženo do chaosu a Sofie je nucena utéct ode dvora. Jejím ochráncem je poručík Cameron Mackenzie, člen královské gardy, vychován v oddanosti ke Koruně. Pak se u Sofie probudí schopnosti mocnější, než si kdy dokázala představit… a Cameron ji začne přitahovat víc, než kdy čekala.
Coby čarodějnice nesvázaná poutem manželství je Sofie nyní považovaná za hrozbu vůči zavedeným pořádkům v království, ale také za zbraň, kterou jistí lidé neváhají zničit. Sofie se tak musí rozhodnout, zda bude bojovat za svou zemi, nebo se podvolí pokušení své moci…

Vyšlo: 28. 4.; GR

 

 

A.G. Stewart: Loose Changeling

První díl nové urban fantasy série vás zavede do světa fae.
Když Nicole přistihne svého manžela v posteli s jinou ženou, nejen že ho vykopne, ale jeho milenku taky promění v myš. Ne že by to měla v úmyslu – pokud ví, je jen obyčejný člověk. Takže ji zmate (a vyděsí), když se jí u dveří objeví záhadný Kailen, původem fae, který jí oznámí, že ji vyměnili – je fae, která vyrostla ve světě lidí.
Po celé věky byly brány mezi světem lidí a fae uzavřená, teď se ale z neznámého důvodu otevřely a smrtelníci umírají. A Kailenovi nadřízení věří, že je Nicole jediná, kdo je dokáže uzavřít.
Jenže Nicole má v sobě blok. Dokáže magii používat jen, pokud se hodně rozčílí – a jinak než v přítomnosti svého brzy bývalého manžela to nedokáže. Takže se vrhá do světa fae se svým manželem, jeho myší milenkou a svým faeským osobním strážcem, aby brány uzavřela – a zjistila, kdo je otevřel a proč. A měla by se co nejrychleji naučit, jak svou moc ovládat, protože na její hlavu je vypsaná odměna…

Vyšlo: 1. 4.; GR

 

 

David Wellington: Positive

Vytetovaný „plus“ symbol na Finnigenovo ruce značí, že patří mezi Pozitivní. V každém okamžiku se může v jeho těle aktivovat zombie virus a proměnit ho z racionálně uvažujícího člověka ve vyhladovělé monstrum. Jeho jedinou nadějí na normální život je přežít dvouroční potenciální inkubační dobu viru. Když se dočká svých jednadvacátých narozenin bez incidentu, bude v bezpečí. Do té doby musí být Finn umístěn ve speciálním zařízení, které odděluje postižené od zbytku zdravé populace. Jenže v momentě, kdy dojde k přepadení vojenského karavanu, ve kterém byl přepravován, se Finn ocitá sám uprostřed post apokalyptické pustiny. Na cestě do bezpečí potkává různá nebezpečí, a i když hordy zombie se zdají být úplně všude, brzy poznává, že na pozoru se musí mít hlavně před ostatními lidmi.

Vyšlo: 21. 4.; GR

 

 

Suzanne Wright: Dark Instincts

Čtvrté pokračování paranormální romantické série o smečce z Phoenixu.
Kdykoli se vlčí kožoměnkyně Roni Axtonová dostane do blízkosti Marcuse Fullera, dojde k tomu – k sexuálnímu napětí, které je opojné… a pěkně otravné. Marcus je vykonavatelem smečky, který sálá mocí, ale Roni je také mocná svým vlastním způsobem. A Marcus cítí, že ho chce.
Když pak na smečku zaútočí skupina šakalů, pro Marcuse je to skvělá příležitost, jak proniknout za Roninu obranu… nečeká však, že sám spadne do vlastní pasti. Roni je jediná, která vidí za jeho zdi, vidí muže, který se za nimi skrývá. A Marcus ví, že když si Roni podmaní, už nikdy se jí nevzdá.

Vyšlo: 7. 4.; GR