Nové knihy v angličtině za březen 2015

I březen přinesl na zahraniční knižní pulty na padesát nových románů z žánru paranormální fantastiky. A s Axií vám přinášíme výběr deseti nejzajímavějších z nich. Nechybí samozřejmě ani přehled březnových přírůstků do sérií, které vycházejí v českém překladu.

 

C.T. Adams: The Exile

Brianna Hai vede obchod s okultními předměty, v kterém turistům prodává nepoužitelné cetky… a čarodějky si k ní chodí pro zásoby skutečné magických přísad. A kouzelná malba, která vidí v Briannině bytě, je poslední portál mezi světem lidí a fae.
Když pak neznámí pachatelé proniknout do jejího domu, Brianně dochází, že její otec Liu, král fae, je v nebezpečí. S pomocí svého chrliče Puka, svého kamaráda Davida a policejního detektiva Angela, který v magii nevěří, Brianna zjišťuje, co jí bylo ukradeno, a stává se nedobrovolným následníkem trůnu.

Vyšlo: 10. 3.; GR

 

 

 

Anne Bishop: Vision in Silver

Třetí díl urban fantasy série The Others.

Jiní osvobodili mladé jasnovidky bezohledně využívané pro svůj talent, aniž by tušili, jak vážné bude mít jejich akce důsledky. Křehké dívky se tím dostaly do většího nebezpečí než kdy předtím, ať už kvůli vlastní slabosti a neschopnosti vyrovnat se s vnějším světem, tak i ze strany těch, kteří se snaží kontrolovat jejich předpovědi a vydělat na nich nemalé peníze. V zoufalé snaze získat potřebné odpovědi, nemá Simon Wolfgard, vůdce Jiných v oblasti Lakeyard jinou možnost, než požádat o pomoc členku své lidské smečky Meg Corbyn, která sama mezi jasnovidky patří. Jde o neuvěřitelný risk, ale její vize mohou být to jediné, co dokáže odvrátit hrozící katastrofu. Konflikt mezi lidmi a Jinými se totiž začíná prohlubovat a skupina lidských fanatiků hrozí rozpoutat zničující občanskou válku.

Vyšlo: 3. 3.; GR

 

 

Heather Brewer: The Cemetery Boys

Když se Stephen dozví, že se musí přestěhovat do zapadlé díry uprostřed ničeho, kde vyrůstal jeho otec, příliš nadšený není. Město Spencer v Michiganu jako by vypadlo z Hitchcockova filmu, lidé tu jsou pěkně staromódní a někdo jako on sem vůbec nezapadá. Věci se naštěstí začnou obracet k lepšímu jakmile se Stephen seznámí s charismatickými dvojčaty Carou a Devonem. Oba sourozenci spolu ale příliš nevycházejí a on se najednou ocitne uprostřed konfliktu, kterému tak docela nerozumí. K tomu je třeba přičíst Devonovu partu nebezpečných kamarádů potulujících se po místním hřbitově a Stephen začíná pochybovat, že je na tomhle místě všechno přesně takové, jaké se zdá být. Netrvá dlouho a odhalí pravdu o kletbě údajně sužující celé město. K tomu, aby začalo znovu prosperovat je třeba přinést oběť děsivým nadpřirozeným bytostem. Stephen nepatří k těm, kdo by podobných povídačkám věřil, ale nedostane na vybranou.

Vyšlo: 30. 3.; GR

 

 

Gail Carriger: Prudence

Úvod nové steampunkové série The Custard Protocol od autorky Etikety & špionáže.
V momentě kdy Prudence Alessandra Maccon Akeldama (pro přátele Rue) dostane dárkem vzducholoď, udělá přesně to, co by za podobných okolností provedla  každá rozumná žena – pojmenuje svůj dopravní prostředek Spotted Custard a vypraví se s ním do Indie v honbě za perfektním šálkem čaje. Ukáže se však, že tahle britská koloniální perla nabízí cestovatelům mnohem víc než jen možnost ochutnávky delikátních horkých nápojů. Rue s přáteli se tak při své výpravě stačí připlést do cesty místnímu odboji, vojenské posádce i hrozivě povědomé smečce skotských vlkodlaků. Tváří v tvář potenciálnímu nebezpečí pak Rue udělá přesně to, co se od mladé slečny výborného původu i chování očekává, využije svých „metanatural“ schopností a pokusí se odhalit všechna zdejší tajemství.

Vyšlo: 17. 3.; GR

 

 

Kady Cross: Sisters of Blood and Spirit

První díl YA série Sisters of Blood and Spirit.
Wren Noble je mrtvá – nezná nic jiného, už se tak narodila. Na rozdíl od jiných mrtvých, ale Wren doslova vibruje energií a touží po vzácných momentech, kdy jí sestra dvojče dovolí vstoupit do vlastního těla a pocítit, jaké to je vnímat svět všemi smysly. Lark Noble je naživu, ale často mívá pocit, jako by patřila do říše mrtvých. Okolí jí zná jako bláznivou, samotářskou holku, co mluví s mrtvou sestrou. Nedávný pokus o sebevraždu a pobyt v psychiatrické léčebně ale Lark naučil, že ještě není připravená se k sestře v její neexistenci připojit. Kluk, který ji zachránil teď navíc potřebuje oplatit laskavost. On a jeho kamarádi byli označeni cejchem smrti mrtvým sériovým vrahem. Wren a Lark ví lépe, než kdo jiný, jak nebezpečné je si zahrávat si se záhrobím, ale zároveň jsou jediné, kdo může tuhle záchranou misi dovést do šťastného konce.

Vyšlo: 31. 3.; GR

 

 

Shona Husk: The Darkling Lord

Čtvrté pokračování paranormální romantické série.
Henry Saint by neměl existovat. Každý rok na své narozeniny někoho zabije a vezme mu duši, aby mohl žít další rok. Patří do světa temnoty. Není z kouzelného světa, ani nenáleží do světa lidí. A přesto je vázán zákony obou těchto světů. Na trůnu říše Annwynu sedí nový král a svět smrtelníků se snaží o obnovu po pandemii, jež zahubila mnoho jeho obyvatel. Henry cítí, že se mu nyní naskýtá příležitost najít si v něm své místo. A chce Detroit.
Darah bývala špionkou současného krále Annwynu. Ten má pro ni nyní poslední úkol. Chce, aby pronikla do světa temných a zjistila, o co jde Henrymu. A Darah při své misi zjišťuje, že právě Henry jí muže dát do jediné, co v Annwynu nenalezla – lásku. Stojí ale láska za to, aby zradila svého krále?

Vyšlo: 19. 3.; GR

 

Shelly Laurenston: The Unleashing

První díl nové paranormální romantické série.
Kera Watsonová nečekala, že smrt si ji najde za jednou z kaváren v Los Angeles. Ne poté, co přežila dvě nasazení na Středním Východě. Kdyby nebylo jednoho vikinského zákazníka z kavárny, nikdo by ji neviděl zemřít.
Za všechny ty roky služby všemohoucímu bohu Odinovi, Ludvig „Vig“ Rundstrom ještě nikdy neviděl někoho, kdo by se pral s takovým stylem jako Kera. A zná jen jediný způsob, jak jí zachránit život – který se jí ale ani zdaleka nebude líbit. Smlouva s Vránami přinese Keře nové kamarádky: věčně prskající, hašteřivé, upovídané, večírky milující ženy. S křídly. Takže žádné mariňačky.
Vig se však nedokáže vzdát někoho tak výjimečného, jako je Kera. Na Los Angeles se ale řítí magická bouře, a pokud mají přežít, budou muset spojit síly: Keřinu disciplinovanost, Vigovu věrnost§ a nadšení Vran pro pořádnou bitvu. Protože je čekají pořádné potíže.

Vyšlo: 31. 3.; GR

 

 

Devon Monk: Infinity Bell

Druhý díl urban fantasy série, v které svět a všechny jeho zdroje ovládá jedenáct mocných rodů. Dohoda mezi rody však byla porušena a nikdo – ani ti nesmrtelní – si už nemůžou být jistí svým životem…
Matilda Caseová není normální. Normální lidé se totiž neuzdravují tak rychle, nejsou nelidsky silní a nesmrtelní. Ona však ano. Těla normálních lidí v sobě nestřeží tajemství k nesmrtelnosti – za které by kterýkoli z mocných Rodů vraždil. A normální lidé také nevědí, že za několik ní zemřou.
Matildina snada ochránit ty, které miluje, vyústila v chaotickou várku mezi rody a zničila světoví mír. Matilda je nyní na útěku a musí najít způsob, jak zastavit opakující se experiment s časem, který jí předal dar nesmrtelnosti. Protože tentokrát by tento pokus zničil i ji a vše, co je jí drahé.
Chycena v síti lží, pastí a zrady Matilda bojuje za záchranu světa před totálním zničením. Jejím největším nepřítelem je však čas a každou uplynulou vteřinou se blíží zničující katastrofa…

Vyšlo: 3. 3.; GR

 

M.J. Rose: The Witch of Painted Sorrows

Sandrine salome utíká z New Yorku do Paříže, do sídla její babičky, aby unikla svému nebezpečnému manželovi, nalézá však něco ještě zlověstnějšího. Dům, slavný pro svou sbírku umění a elegantní salóny, je obestřen tajemstvím. Přestože babička trvá na tom, že je pro Sandrine nebezpečné přijet, Sandrine neuposlechne. Setká se zde s Julienem Duplessim, šarmantním mladým architektem. Společně prozkoumávají skrytý svět noční Paříže, zapovězené okultistické podsvětí i své nejtemnější touhy.
Její chladnokrevný a krutý manžel je jí však na stopě a Sandrine cítí, jak se jí zmocňuje něco zlého. Mění ji. Nyní je posedlá Lunou: legendární čarodějnicí a kurtizánou z 16. století, která ji uvádí do světa temnoty, jež se může stát darem… a nebo prokletím.

Vyšlo: 17. 3.; GR

 

 

Nova Ren Suma: The Walls Around Us

Temný příběh s nádechem magického realismu a hororu vyprávěný z pohledu Violet a Amber, dvou dívek, z nichž jedna je stále naživu, zatímco druhá už dávno ne.
Violet, osmnáctiletá baletka má na dosah vysněnou hvězdnou kariéru, když najednou cosi překazí její plány a začne nebezpečně ohrožovat všechno čeho dosáhla. Amber žije osamělý a pravidly svázaný život za zdmi nápravného ústavu pro mladistvé a už si skoro nepamatuje, jak vypadá svoboda. Obě dívky pak spojuje Orianna, která drží klíč odemykající jejich nejskrytější tajemství. Díky vyprávění Amber a následně skrz pohled Violet pomalu vyplouvá na povrch děsivá pravda – taková, jakou si ani jedna z nich nepřeje, abychom se kdy dozvěděly.

Vyšlo: 24. 3.; GR

 

 

Pokračování sérií vydávaných v ČR

  • Chloe Neill: Dark Debt (Chicagoland Vampires #11) … vydává Fantom Print
  • Patricia Briggs: Dead Heat (Alpha & Omega #4) … vydává Fantom Print
  • Rachel Hartman: Shadow Scale (Seraphina #2) … vydává Fragment
  • Sally Green: Half Wild (The Half Bad Trilogy #2) … vydává YOLI
  • J.R. Ward: The Shadows (Black Dagger Brotherhood #13) … vydává Baronet
  • Kathy Reichs, Brendon Reichs: Terminal (Virals #5)… vydává BBart
  • Seanan McGuire: Pocket Apocalypse (InCryptid #4) … vydává Fantom Print