S Kladivem na čaroděje si tentokrát dáte Pekelnou šlehu. Přijďte na křest! (PR)

Literární série Kladivo na čaroděje si vybudovala velmi silnou čtenářskou základnu, která netrpělivě čeká na každý nový díl. S radostí oznamujeme, že vydání již osmého dobrodružství svérázné čtveřice detektivů, které byste si k řešení případu nepozvali, je za rohem. Na co se můžete těšit tentokrát?

Antonin_Kladivo_Pekelna-slehaKdyž se dáma vašeho srdce ocitne v nesnázích, uděláte pro její záchranu cokoliv. Riskujete život, sjezdíte světa kraj, spřáhnete se s ďáblem – a když zoufalství dostoupí vrcholu, přeleze přes něj a ještě si pořádně povyskočí, najmete si tým Felixe Jonáše. Je to banda magorů, to jistě – ale kdo jiný vám uvěří a pustí se do hledání dívky nakažené experimentálním magickým retrovirem? Jistě ji najdou. Možná i zachrání. A když budete mít štěstí, vaše milovaná vám tu záchranu jednou odpustí. Naděje přece umírá poslední… a kdyby něco, Walter ji odborně oživí.

Autorem Pekelné šlehy je Martin D. Antonín, kterého můžete znát například ze stránek skvělého humoristického románu o trpaslících Křivé ostří či krapet šílené série Daemonica, z níž vyšly zatím dva díly. Humor a nadsázka se ostatně jako nit táhne téměř celým autorovým dílem, do něhož kromě zmíněného patří ztřeštěná kniha o goblinech Zelená a řada povídek publikovaných v časopise Pevnost či v rozličných antologiích (Legendy: Draci, Prokleté knihovny, Krvavá čest, Temné časy a další). Kvalitu autorových děl ostatně dokládá i to, že si ho editor Ondřej Jireš vybral pro druhý díl své velkolepé antologie Legendy české fantasy, která nabízí příběhy z těch nejlepších světů domácích žánrových spisovatelů. Mimochodem, v Legendách české fantasy 2 se můžete těšit i na Kladivo na čaroděje – zbrusu nový příběh napsal Jiří Pavlovský.

Ale zpět ke Kladivu. Zeptali jsme se autora, čím ho série oslovila, že se rozhodl do ní zapojit, a jak hledal inspiraci pro svůj díl.

„Poprvé jsem se s Kladivem setkal na Fénixconu, kde Jiří Pavlovský četl ukázku z chystané Magie pro každého, a okamžitě mi bylo jasné, že tohle je moje krevní skupina. Pět prvních dílů jsem vysloveně zhltal a už tehdy jsem si plánoval, jak bych s tímhle úžasně šíleným týmem naložil, kdybych mohl psát vlastní epizodu. Když mi to pak Jiří nabídl, skočil jsem po tom… i když jsem tušil, že to asi časově nezvládnu. Doufám, že mi to dlouhé zdržení čtenáři odpustí. A co se týče hledání inspirace, žádné nebylo. Tenhle tým stačí vrhnout do jakékoliv situace, pevně se něčeho přidržet a pak už jen sledovat, co zas provedou…“

Nový díl pak zakladatel celého projektu Jiří Pavlovský okomentoval takto: Musím uznat, že je to zatraceně zábavných 180 stran. Název nekecá, je to vážně pekelná šleha. Se scénami, které vstoupí do historie písemnictví… nebo alespoň do historie Kladiva na čaroděje. Máte se na co těšit!

Ano, Darion, jak zní autorova přezdívka (odtud D. ve jméně), krapet přesáhl požadovaný rozsah, ale myslíme, že to nikomu rozhodně vadit nebude. Čeká na vás zhruba 200 stran perfektní zábavy!

Slyšíte o Kladivu poprvé? Série je sice číslovaná, ale hlavní dějová linka neprochází všemi díly a rozvíjí se jen pomalu, spíše váš čekají jednotlivé epizody, které si skvěle užijete i samostatně.

KŘEST A AUTOGRAMIÁDA 10. DUBNA 2015 V KNIHKUPECTVÍ FANTASYA

Pojďte oslavit zrod Pekelné šlehy na křest a autogramiádu, kterou pořádá Knihkupectví Fantasya (Šafaříkova 370/11, Praha) v pátek 10. dubna 2015 od 18.00! Kromě Dariona budou přítomni i další autoři série, popovídat si budete moci i s výtvarníkem Lubomírem Kupčíkem a grafikem Lukášem Tumou. Knihu pokřtí spisovatel a legenda české fantastiky Jiří W. Procházka. Připraveno je samozřejmě drobné občerstvení a speciální slevy 20%-30% nejen na Kladivo, ale i na veškeré zboží! Od sedmi začne afterpárty v blízké restauraci Zvonařka. Křty a autogramiády Knihkupectví Fantasya jsou proslulé výbornou atmosférou a řadou setkání se známými tvářemi fantastiky, buďte u toho!