Nové knihy za prosinec 2014 v angličtině

Prosinec přinesl na zahraniční knižní pulty na třicet románů z žánru paranormální fantastiky. A s Axií vám přinášíme výběr deseti nejzajímavějších z nich. Nechybí samozřejmě ani přehled prosincových přírůstků do sérií, které vycházejí v českém překladu.

 

 

Keri Arthur: Darkness Falls

Sedmé pokračování série Dark angels, v němž jen napůl vlkodlačice a napůl Aedhka Risa Jonesová může rozhodnout mezi záchranou lidstva a jeho naprostým zničením.
Risa se vydává hledat poslední klíč k bráně Pekel a ocitne se tak ve větším nebezpečí, než kdy dřív – i jen jediný chybný krok by ji odsoudil k záhubě. A je jen otázkou času, než se v jejích stopách vydají zabijáci najatí upíří radou v čele s Madeleine Hunterovou. Risa tak stojí před rozhodnutím: buď Hunterové předá poslední klíč k Peklu, nebo její milovaní začnou jeden po druhém umírat.
Risa bojuje s časem, aby zachránila své blízké a překazila Hunterové apokalyptický plán na otevření pekelných bran.

Vyjde 2.12.; GR

 

 

 

 

Stephen Blackmoore: Gods and Monsters: Mythbreaker

Louie vyrůstal jako sirotek, a nikdo se proto příliš nezajímal o jeho rozhovory s neviditelnými přáteli ani o schopnost vidět v okolním světě vzorce, který nikdo jiný nerozezná. V jiné době by se stal prorokem, který by přiměl lidi věřit v bohy. Jenže tohle mu dopřáno nebylo a on ze svých vizí vyrostl a dal se na dráhu pašeráka drog. Teď je mu pětatřicet a má všeho dost. Vymyslí krásný únikový plán, který by vyšel, kdyby se mu do cesty nepřipletli právě zpropadení bohové. Ti nutně potřebují, aby za ně vyprávěl jejich příběh, kterému už dávno nikdo nevěří. Jenže nejsou sami, na Louieho mají políčeno i jejich o poznání mladší bratranci z oblasti financí a moderních technologií. Chycen v pasti mezi dvěma nesmiřitelnými tábory, Louie vymyslí nový plán, který ho ale může stát život.

Vyjde 2.12.; GR

 

 

 

 

Sonya Clark: Firewall

Svět roku 2065. Ti, kdo ovládají magii, žijí ve vládou střežených oblastech, bez práv, bez svobody. Tuyet je jediná, komu se kdy povedlo uniknout strážcům. Nyní je na ni vypsaná odměna ve výši deseti milionů dolarů.
Tuyet Caronová mohla nadobro opustit New Corinth, namísto toho se rozhodla využít svou magii a riskovat život, aby pomohla dalším magicky obdařeným. Dává si pozor, aby se vyhnula svým lovcům, avšak náhodný pohled do kamery je to jediné, co stačí, aby ji našel strážný, který ji kdysi pustil na svobodu.
Kapitán Dále Hayes si nechal Tuyet kdysi odejít, podruhé už tu chybu neudělá. Tváří v tvář volbě neváhá a staví se Tuyet po boku, byť to znamená, že se v očích zákona stává psancem.
Tuyet a Dále se brzy ocitnou uprostřed nepokojů, po nichž zůstane několik nevinných mrtvých. Rozzuření milenci přísahají, že zlomí Magické zákony, které svazují společnost, i za cenu ohrožení vlastního bezpečí.

Vyjde 1.12.; GR

 

 

 

Alex Hughes: Vacant

Čtvrté pokračování urban fantasy série Mindspace Investigation.
Adam býval jedním z nejschopnějších členů cechu Telepatů, jenže ho vykopli kvůli drogové závislosti, která nebyla tak úplně jeho vina. Teď díky svým schopnostem dostat se podezřelým do hlavy vypomáhá inspektorce Isabelle Cherabinové z oddělení vražd posílat zločince za katr. V momentě, kdy je ale ze spáchání zločinu podezřelá samotná Isabelle a dočká se dočasného suspendování, si Adamovy služby vyžádá FBI. Dostane za úkol ochraňovat desetiletého syna soudce, který právě rozhoduje důležitý případ organizovaného zločinu. Malého Tommyho se už jednou někdo pokusil zabít, a Adam proto musí všemi možnými způsoby bránit pachatelům, aby svůj úkol dokončili. Postupně však zjišťuje, že samotný Tommy má předpoklady k telepatii a s jeho rodiči se děje něco divného, co ho děsí mnohem víc než veškeré výhrůžky smrtí.

Vyjde 2.12.; GR

 

 

 

Nicole Maggi: Winter Falls

Úvod YA trilogie Twin Willows.
Alessia Jacobsová je obyčejná šestnáctiletá teenagerka, která se nemůže dočkat chvíle, kdy se bude moct dostat pryč z rodného zapadákova Twin Willows v Maine. Když se do města přistěhuje nová rodina, vypadá do přinejmenším na příjemné oživení zdejší ospalé atmosféry, jenže věci naberou ještě mnohem překvapivější směr. Alessia nejen totálně propadne kouzlu nově příchozího Jonaha, ale začne mít i podivné vize, ve kterých se proměňuje v dravého ptáka. Brzy přichází na to, že patří k Benandantům, prastarému kultu bojovníků s unikátní schopností oddělit svoji duši od těla a vzít na sebe podobu zvířete. Alessia by to nikdy neuhádla, ale její nudné město patří k rozhodujícím místům, kde se střetávají síly Benandantů s jejich dávnými nepřáteli a ona se najednou ocitá uprostřed nelítostného boje o moc.

Vyjde 22.12.; GR

 

 

 

suspicion_monir

 

Alexandra Monir: Suspicion

Sedmnáctiletá Imogen Rockfordová nikdy nezapomněla na poslední slova svého otce, které vykřikl jen okamžik předtím, než ho pohltily plameny. Uplynulo sedm let od strašlivého požáru rodinného sídla, při kterém přišla o oba rodiče, a ona se stále nemůže zbavit nočních můr. Nepomohla změna prostředí ani nový domov v New Yorku. Špatné vzpomínky nelze jen tak vymazat a některá pouta je takřka nemožné zpřetrhat. Imogen se o tom s definitivní platností přesvědčí ve chvíli, kdy dostane záhadný dopis, který doslova převrátí její život vzhůru nohama. Je nucena vrátit se zpět do Anglie, kde čelí nejen temným tajemstvím minulosti, ale setkává se tu i se svou první láskou Sebastianem Stanhopem, k němuž nikdy nepřestala cítit hlubokou náklonnost.

Vyjde 9.12.; GR

 

 

 

Rhenna Morgan: Unexpected Eden

První díl nové paranormální romantické série.
Většina lidí věří, že Ráj už není. Lexi Merrillová má brzy zjistit, že to není pravda. Tvrdě pracující barmanka zná všechny možné balící hlášky. Takže když se do jejího života několika hezkými slovíčky vetře Eryx Shantos, hodlá si od něj držet odstup.
Eryx má ale jiný plán. Coby král rasy Myrenů je odhodlaný udělat, co bude potřeba, aby se lidé o jejich existenci nikdy nedozvěděli. Jeho sny ho však dovedly až k Lexi, která se pro něj stává pokušením, jemuž nelze odolat. Otázkou je, zda je Lexi Mirena, nebo lidská žena, a tedy zakázané ovoce?
Když se ukáže, že si z Lexi udělal Eryxův nepřítel cíl číslo jedna, je Eryx odhodlaný ji ochránit, což znamená odvézt ji domů. Lexi však netuší, že jeho domovem je místo samotného zrození světa… ani že právě ona odhalila proroctví, které by mohlo rasu Myrenů zcela zničit.

Vyjde 29.12.; GR

 

 

Kristen Painter: City of Eternal Night

Druhý díl urban fantasy série Crescent City.

Augustine dlouho žil pohodlný a bezstarostný život v grandiózním sídle v Garden District na náklady bývalé filmové hvězdy Olivie Goodwinové. Ta ho vždy brala jako adoptivního syna a poskytla mu s radostí všechno, o co si řekl. Když je ale Olivia nalezena mrtvá a všechny stopy ukazují na útok upíra, Augustinovi klidné dny a noci rázem končí. Nastává čas, aby se ujal role Ochránce New Orleans. Partnerku a spojence nalezne v podobě fae Harlow a poté co pomstí Olivii, má před sebou nový úkol – nalézt mladou dívku, která se ztratila z jednoho z největších plesů uprostřed Mardi Gras. Město slaví, ale v jeho stínech se pohybuje cosi smrtelně nebezpečného.

Vyjde 2.12.; GR

 

 

 

Carrie Vaughn: Low Midnight

Třinácté pokračování urban fantasy série, Low Midnight však přináší příběh její nejoblíbenější vedlejší postavy – Cormaca Bennetta, muže dvou myslí a zabijáka paranormálních bytostí se zaměřením na lykantropy.
Román přináší další střípky do ságy o Kitty a zároveň odhaluje Cormacovu minulost a odhaluje, co čeká na Kitty v budoucnu.

Vyjde 30.12.; GR

 

 

 

Jody Wallace: Disciple

Když Zeke Garrett objeví Maggie Mackeyovou, která dokáže procházet sny, stane se jejím učitelem a milencem. Tři měsíce po té je u konce její výcvik i jejich vztah.
Když jsou pak bývalí milenci povoláni, aby prošetřili smrt několika Snochodců, Zeke je nucen postavit se noční můře ze své minulosti a Maggie zmizí. Je možné, že by ji coby učně unesli kurátoři? O učních, které si k sobě povolávají kurátoři, už obvykle nikdo nikdy neuslyší…
Aby přežili ve spleti tajných plánů své vlastní organizace, musí se Maggie a Zeke postavit svým vlastním démonům, a stejně tak i vzájemným citům. Protože ve světě snochodců vnitřní démoni nikdy nezůstanou způsobně v jediné mučené duši. Jsou radši na svobodě… a loví lidi.

Vyjde 23.12.; GR

 

 

Pokračování sérií vydávaných v ČR

  • Laurell K. Hamilton: Jason (Anita Blake #23) … vydává Epocha
  • Jennifer L. Armentrout: Wicked (Wicked #1) … k vydání chystá Baronet