Nové knihy za prosinec 2014

Na závěr roku si pro čtenáře nakladatelé nechali vedle pokračování sérií Kroniky železného druida, Downside, Noční dravec nebo Pokrevní pouta i několik románů či prvních dílů nových sérií. V nakladatelství Host vyšla fantasy Temné bratrstvo, v Knižním klubu thriller Oživovatel a v Yoli romance Prozřetelnost.

Hearne_Druid_Napaleny

 

Kevin Hearne: Napálený (Kroniky železného druida 4)
Druid Atticus O’Sullivan by nepřežil déle než dvě tisíciletí, kdyby v sobě neměl pořádnou dávku keltské prohnanosti. Když se mu tedy na americký jihozápad přijdou pomstít bohové hromů a blesků, s menší pomocí navažského šibala Kojota je přesvědčí, že ho v arizonské poušti rozsekali na cimprcampr.
Jenže mazanému Kojotovi není proti srsti ušít občas nějakou tu levárnu a Atticus brzy zjistí, že mu hodil na krk boj s krvežíznivými pouštními kožoměnci, kteří na sebe mohou brát různé podoby. Když už si myslí, že všechny lsti prokoukl, zradí ho ten, od koho by to čekal nejméně. Atticus přísahá, že jestli tohle přežije, už nikdy se nenechá napálit. Krásná poslední slova.
Vydal: Laser-books; 2014
Překlad: Roman Tilcer
Vazba: brožovaná
328 stran / 295 Kč
Ukázka
Koupit knihu

 

Scull_Temne_bratrstvo

 

Luke Scull: Temné bratrstvo
Je doba temna. Zásoby kouzla čerpaného z mrtvých bohů pomalu docházejí. Démoni a netvoři zamořují zemi a poslední hranice mezi říšemi se začínají hroutit. Žárliví mágové tří velkých měst sedí ve svých kamenných věžích a přemítají nad tou špetkou magie, která zbývá… Není to doba stvořená pro hrdiny. Hrdinské písně jsou už dávno zapomenuty, jejich činy zůstávají nezapsány.
I v takových chvílích se však najde pár odvážlivců, kteří si uchovají jiskru naděje, spojí své síly na obranu proti tyranii nesmrtelných pánů a vytvoří nezvyklou skupinu — Temné bratrstvo.
Vydal: Host; 2014
Překlad: Ladislav Václavík
Vazba: pevná
480 stran / 349 Kč
Ukázka
Koupit knihu

 

 

Kenyon_Objeti-noci

 

Sherrilyn Kenyonová: Objetí noci (Noční dravec 3)
Sunshine už dávno po nikom tak netoužila. Na tom muži bylo něco zvláštního – od první chvíle, kdy se potkali, si byli kromobyčejně blízcí… Když vychází najevo, že ten tajemný smyslný cizinec je její manžel z minulého života, na chvíli uvěří, že by ji snad mohl milovat. Ale je to pravda, anebo v něm jen probudila city k jiné – dávno mrtvé – ženě? A může si jím být vlastně někdy vůbec jistá? Dokud nepochopí, že je jedno, zda se probouzí vedle Drápa, nebo Speirra a zda v ní on vidí Sunshine, či Nyniu, dokud neuvěří, že jsou spřízněné duše napříč všemi věky, dávnou kletbu se jim prolomit nepodaří. A i kdyby to dokázali, sešlou tím na sebe jen hněv starověkých bohů… Třetí kniha Sherrilyn Kenyonové ze světa nočních lovců.
Vydal: Ikar; 2014
Překlad: Simona Klára Kučerová
Vazba: vázaná
424 stran / 349 Kč
Ukázka

 

 

Patrick_Ozivovatel

 

 

Seth Patrick: Oživovatel
Jsou s to oživit lidi, kteří nedávno zemřeli, a pak je nechat pronést svědectví o vlastním skonu… Říká se jim reviveři, oživovatelé. Zprvu vyvolávali nedůvěru, nakonec je však společnost akceptovala – výpovědi mrtvých byly povoleny v soudních síních a forenzní oživování se stalo součástí policejního vyšetřování. Reviver Jonah Miller je navzdory své strastiplné minulosti jedním z nejlepších oživovatelů. Během jednoho hovoru s obětí brutální vraždy však ucítí, jak ho něco pozoruje. Čeká. Pak je zabit Daniel Harker, první novinář, který na oživování upozornil veřejnost, a Jonah je záhy vržen do honby za odpověďmi. Společně s Harkerovou dcerou Annabel objeví dlouho skrývané a dávno zapomenuté pravdy, jež zpochybní vše, čím se Jonah doposud řídil…
Vydal: Knižní klub; 2014
Překlad: Emílie Harantová
Vazba: pevná
440 stran / 359 Kč
Ukázka
Koupit knihu

 

 

McGuire_Prozretelnost

 

Jamie McGuire: Prozřetelnost
Strhující paranormální romance plná napětí. V městečku Providence se studentka Nina Greyová dostane do ohniska války mezi nebem a peklem. Dívka, otřesená náhlou smrtí svého otce, se s Jaredem Ryelem seznámí úplnou náhodou… nebo si to aspoň myslí. Přestože ji ten pohledný a trochu tajuplný mladík přitahuje, Nina je vůči němu podezřívavá. A když se začnou rojit otázky bez odpovědí, Jared riskuje všechno, aby si udržel ženu, nad kterou má bdít – a prozradí jí tajemství, o němž přísahal, že je bude chránit…
Vydal: Yoli; 2014
Překlad: Lucie Šmejkalová
Vazba: brožovaná
432 stran / 359 Kč
Ukázka

 

 

 

Mead_Stribrne-stiny

 

Richelle Mead: Stříbrné stíny (Pokrevní pouta 5)
Nadcházejí velmi temné časy…
V předešlém díle Sydney Sageová učinila životní – a nevratné – rozhodnutí. Uposlechla svůj šestý smysl a rozhodla se hodit za hlavu všechno, v čem vyrůstala. Přesněji řečeno všechno, co jí do hlavy vtloukali Alchymisté.
Jí i Adrianovi se celý svět rozbil na kousky. Nezbývá jim teď nic jiného, než ty kousky trpělivě sbírat a snažit se vrátit svůj vztah tam, kde byl dřív. Pokud ale chtějí začít myslet na lásku, musí v první řadě přežít.
Sydney je lapena v nepřátelském světě a stojí ji spoustu sil, aby neztratila sama sebe. Adrian by si také rád zachoval víru, že se všechno v dobré obrátí, ale pak se ho znovu zmocní staří démoni a nová pokušení. Začíná být jasné, že je čekají velmi temné časy…
Vydal: Domino; 2014
Překlad: Katrin Mekki
Vazba: brožovaná
368 stran / 289 Kč
Ukázka
Koupit knihu

 

Kane_Oci-mrtvych

Stacia Kane: Oči mrtvých (Downside 2)
Chess Putnamová prožívá normální pracovní den – na seanci ji málem smrtelně otrávilo médium, a pak má zastavit vraždícího ducha. Jako zaměstnankyně Církve Skutečné pravdy odhaluje ty, kteří se snaží vydělat na světovém problému s poltergeisty falešnými hlášeními o výskytu duchů. Při tom odhání všechny nemrtvé, kteří opravdu touží zabíjet. V současné době má hodně práce – dostala případ týkající se jedné „celebrity“ a zároveň se ve volném čase pokouší pomoci zoufalým prostitutkám.
Někdo v Downside je zabíjí opravdu ošklivým způsobem. Chess si je jistá, že fámy o tom, že je to práce ducha, jsou poněkud mimo. Aby dokázala, že má pravdu, musí jít po stopách maniaka. Navíc stojí mezi dvěma muži svého života, kteří se spolu se svými nelítostnými šéfy blíží ke katastrofickému zúčtování. Někdo se zabývá vraždami, sexem a nadpřirozenem a Chess opět stojí mezi tím vším.
Vydal: Fantom Print; 2014
Překlad: Leona Malčíková
Vazba: brožovaná
288 stran / 269 Kč
Ukázka
Koupit knihu