Soutěž o Temnou krev – vyhodnocení

Nakladatelství Epocha vydalo už šestnáctý příběh nejslavnější upírské popravčí Anity Blakeové a jeden výtisk nám věnovalo do soutěže. Soutěž včera skončila. Kdo se může těšit na výhru?

Hamilton_Anita-Temna-krevAnotace:
„Občas se nezamilujete do světla, které v sobě někdo nosí, ale do temnoty. Občas nepotřebujete optimistu, ale dalšího pesimistu, který bude s vámi kráčet a bude vědět, naprosto jistě, že ten zvuk v temnotě je nestvůra a že je to vážně tak zlé, jak si myslíte.“
Anita není jen lovkyně upírů, nekromantka, federální šerif a lidská služebnice vládce města St. Louis. Je taky dobrá kamarádka, a proto vždy podá pomocnou ruku příteli v nouzi. Až na to, že tenhle přítel je její vlkodlačí kamarád a občasný milenec Jason a potřebuje od ní, aby před jeho umírajícím otcem a snobskou rodinou předstírala, že je jeho vážná známost.
V idylickém městečku se však situace poněkud zkomplikuje. Zrovna se tam totiž chystá prominentní svatba a Jason je až příliš podobný chronicky záletnému ženichovi. Anita tak čelí nepříteli, se kterým se dosud nestřetla – bulvárním novinářům.
Blesky fotoaparátů a mikrofony ale nejsou jediným nebezpečím, které na ni číhá. Upíří intriky a moc totiž překonávají hranice států i magické bariéry…

Soutěžní otázky:
1. Kolik překladatelů zatím knihy ze série Anita Blake do češtiny překládalo?
a) 3
b) 4
c) 5

2) V kterém díle se poprvé objevil vlkodlak Jason?
a) Cirkus prokletých
b) Kavárna šílenců
c) Smrtící tanec

3) V kterých knihách vycestovala Anita mimo St. Louis?
a) Smrtící tanec, Narcis v řetězech
b) Zápalné oběti, Harlekýn
c) Modrý měsíc, Micah

4) Kolikátým dílem v sérii je Danse Macabre?
a) 10.
b) 12.
c) 14.

5) Jaký bude mít název 24. román ze série Anita Blake?
a) Jason
b) Dead Ice
c) Hit List

Správné odpovědi: 1c, 2b, 3c, 4c, 5b

Do soutěže přišlo celkem 39 odpovědí, většina správných.

Vylosována byla: L. Svozilová z Olomouce.

Blahopřejeme.