Unikátní Hellboy (PR)

Pekelnou knihu si už předplatilo přes 300 čtenářů. Další mají možnost do konce října.
Fanoušky Hellboye čeká na Vánoce velký dárek. Unikátní vydání kultovního komiksu Mikea Mignoly si už do této chvíle předplatil dostatečný počet zájemců a Pekelná kniha tak určitě vyjde. Možnost objednat si raritu, kterou připravuje vydavatelství Comics Centrum, mají čtenáři do konce října.

Mignola_HellboyHellboyův osud měli výjimečně v rukou sami čtenáři. Vzhledem k náročné realizaci a vysokým nákladům Pekelné knižnice bylo nutné nashromáždit minimálně tři sta objednávek předem, jinak by Comics Centrum od plánovaného projektu ustoupilo. Nyní je ale jisté, že unikátní vydání vyjde a k Vánocům dorazí Hellboy všem předplatitelům v té nejlepší formě. Pro vydavatelství je to po „Kurva velkým Sin City“ další úspěch a důkaz toho, že o unikátní verze kultovních komiksů je zájem.

„Zájmu a důvěry čtenářů si nesmírně vážíme. Hellboy je opravdu unikátní dílo a jako takový si jedinečnou péči určitě zaslouží. V příštím roce se tak mohou všichni těšit na pokračování Pekelné knižnice a vlastně už i na zcela nové díly. Ale nepředbíhejme, teď se soustředíme na to, aby realizace tohoto Hellboy dopadla co nejlépe a každý jeho budoucí majitel z něj měl co největší radost,“ komentuje úspěch ředitel vydavatelství Comics Centrum, Václav Dort.

Důvod, proč se Hellboy těší takové oblibě mezi dospělými čtenáři a právě pro ně má smysl připravovat nestandardní vydání, je prostý – Mike Mignola pracuje s chytrým příběhem, který vychází ze starých pověstí. „Vždycky jsem přiznával, odkud beru inspiraci. Protože původní pověsti četlo jen pár lidí, mám pocit, jako bych je mezi nás vracel. Znovu je představoval všem, kdo nikdy nečetli japonská lidová vyprávění o hlavách, které si jen tak lítají světem a snaží se někoho zabít,“ vysvětluje Mike Mignola.

Velkoformátový svazek Hellboy: Pekelná knižnice kniha první obsahuje první čtyři díly komiksu („Sémě zkázy“, „Probuzení ďábla“, „Spoutaná rakev“ a „Pravá ruka zkázy“) doplněné o nikdy nepublikované skici a komentáře Mikea Mignoly. Další specialitou vydání je chronologické řazení povídek ze třetí a čtvrté knihy. Unikátní je i samotná podoba vydání – šitá knižní vazba v kvalitním černém plátně, se zlatoražbou na titulu a na hřbetě, s vlisovaným obrázkem a červenou stužkou. Kniha má cenu 2200 korun.

Všichni, kdo s objednáním raritního Hellboye otáleli, mají možnost to napravit do 31. října. „Pekelná knižnice kniha první“ vyjde jen jednou, dotisk se neplánuje.

Více informací naleznete na www.comicscentrum.cz.

O HELLBOYOVI
Hellboy je poněkud svérázný vyšetřovatel Úřadu paranormálního výzkumu a obrany. Řešení jeho případů ho přivádí na prapodivná místa a k setkáním s prazvláštními tvory. Zároveň ho neustále pronásleduje jeho původ a to, proč byl přiveden na tento svět. Hellboyův duchovní otec Mike Mignola míchá pro čtenáře neodolatelnou směs bájí a legend, přidává skvělou atmosféru, akci a humor a to všechno jim pak podává v neobyčejně atraktivní kresbě. Není tedy divu, že si naši čtenáři vychutnávají Hellboyovy příběhy už neuvěřitelných sedmnáct let a dychtivě čekají na každý nový díl jeho dobrodružství. Nyní mají možnost si přečíst první čtyři Hellboyovy knihy ve dvojnásobném formátu a dozvědět se spoustu dalších zajímavostí přímo od Mika Mignoly.

O MIKU MIGNOLOVI
Dnes čtyřiapadesátiletý výtvarník a scenárista původem z Kalifornie publikoval své první obrázky, když mu bylo dvacet. V roce 1983 začal pracovat ve vydavatelství Marvel a později kreslil obálky pro některé sešity Batmana u nakladatelství DC. V roce 1993 vymyslel Mignola Hellboye. Vedle kresby tehdy začal psát scénáře, kterým se v současnosti věnuje především. Do světa vymyšleného pro komiksy s Hellboyem postupně přibylo několik vedlejších větví a to zejména Ú.P.V.O., které počtem dílů a odboček Hellboye překonalo. Výtvarně se Mike Mignola podílel na filmech Blade II, Atlantis a Drakula F. Coppoly, ke kterému nakreslil i komiks.

O NAKLADATELSTVÍ COMICS CENTRUM
Nakladatelství Comics Centrum vzniklo v roce 2003. Zakladatelé získali své zkušenosti s komiksem již v roce 1993 prací na magazínu Comics Arena a následně stáli u zrodu nakladatelství Crew, jehož pak byli v letech 1997 – 2000 spolumajiteli.
Ve své produkci se Comics Centrum zaměřuje na komiksové příběhy určené především dospělým čtenářům, na díla zajímavá po scenáristické i grafické stránce. Nakladatelství vydává romány v obrazech, například Ragemoor, Drsná škola, Goon, Vrána, Hellboy, Sin City, 300 – Bitva u Thermopyl, nebo Conan.
V roce 2007 Comics Centrum vydalo v České republice historicky první knihu o dějinách světového komiksu. Pro tuto knihu poprvé v České republice nakreslil speciální obálku Bryan Talbot. V roce 2012 Comics Centrum přivítalo v Praze Jamese O´Barra, výtvarníka a autora kultovního komiksu Vrána, který zde prvně pohovořil o své práci, komiksech, o Vráně a její zfilmované verzi. Loňské vydání restaurovaného komiksu Drsná škola bylo natolik úspěšné, že si restaurovaná data vyžádali i ve vydavatelství Dark Horse v USA.
www.comicscentrum.cz