Knižní novinky: září 2014

Zářijová nabídka knih je velmi široká, od knih pro mládež, přes urban fantasy, romance až po thrillery.

Zamboch_In-Nomine-Sanguinis

 

Miroslav Žamboch: In Nomine Sanguinis
George Maybach Frederickson, pravým jménem Oziáš Jiří Rys, má svá tajemství, dobrodružnou povahu a pozitivní vztah k masu. Krvavému masu. Po letech strávených u britských speciálních jednotek se začíná nudit a hledá něco zajímavějšího, zábavnějšího.
Dostává však jednoduchou zprávu – doma potřebují pomoct. Přestože své pokrevní příbuzné již víc než generaci neviděl, vrací se do rodných kopců a – málem umírá.
Nejjistější způsob, jak přežít, je utéct. Ale Oziáš Jiří Rys nemůže utéct. Krev není voda. Nevěří, že se z beskydských lesů dokáže vrátit živý, ale udělá všechno, aby rodině pomohl, aby je zachránil…
Vydá: Triton

 

 

Rollins_Nevinna-krev

 

James Rollins, Rebecca Cantrell: Nevinná krev (Sangvinisté 2)
Skvělá archeoložka doktorka Erin Grangerová, vojenský forenzní expert seržant Jordan Stone a kněz z Vatikánu otec Rhun Korza musí chránit chlapce Tommyho – vtěleného anděla. Této trojici z proroctví – Vědmě, Vojákovi a rytíři Kristovu – pomáhají členové řádu sangvinistů, nemrtvých napůl svatých a napůl zatracených mnichů. Boj s nepřáteli, kteří se snaží Tommyho unést, se přesto zdá nad jejich síly. Do čela protivníků – tajné společnosti Belial, jíž pomáhají zabijáčtí netvoři bez duše – se totiž postavil Jidáš Iškariotský. Ten byl odsouzen k nesmrtelnosti, aby pykal za svou zradu Ježíše Krista. Jidáš teď chce své selhání odčinit, a proto připravuje vše pro druhý příchod Krista na zem. Jenže to znamená, že se rozpoutá poslední bitva mezi silami dobra a zla a nastane Armagedon.
Sága Sangvinisté navazuje na Krvavé evangelium a opět spojuje vědu, mytologii a náboženství do atraktivního a čtivého celku.
Vydá: BBart

 

Hamilton_Uder_pulnoci

Laurell K. Hamiltonová: Úder půlnoci (Merry Gentry 4)
Princezna Meredith, dědička Temného trůnu, pracovala několik let jako soukromé očko v Los Angeles. Její teta, královna Vzduchu a Temnoty, jí nabídla svůj trůn za podmínky, že počne počít dítě dřív než její bratranec Cel. Závod o stvoření nového života je však zároveň bojem o holý život. Cel má mnoho přívrženců, kteří se neštítí ničeho, ani vraždy. Zatímco se Merry snaží otěhotnět s královskými strážci, v Říši kouzel dojde k několika vraždám a atentátům. A Merry provede něco dosud neslýchaného – přizve k vyšetřování do Říše kouzel lidskou policii.
Merry je potomek pěti bohů plodnosti, přesto se jí zatím nedaří otěhotnět. Je nucena přizvat do svého lože i muže, jejichž loajalitou si není jistá. Bohyně však využívá Merry pro své vlastní plány a s každým dalším Mereditiným milováním se probouzí dlouho zapomenutá magie, která nejenže posiluje schopnosti jejích milenců, ale mění i celou Říši kouzel. A to se nemusí všem líbit.
Vydá: Epocha

 

 

Schwab_Dvere-prazdnoty

 

Victoria Schwabová: Dveře do prázdnoty (Archiv 2)
Mackenzie Bishopová vede dvojí život. Není pouze normální studentkou střední školy, ale také Správkyní v Archivu, v tajuplném místě, kam odcházejí spát Historie zemřelých lidí. Mac nastoupí na Hydeskou střední a snaží se dostat svůj život do tak normálních kolejí, jak je to jen možné po tom, co se v Archivu stalo přes léto. Ale nějak se jí to nedaří. Pronásledují ji zlé sny. Mac ví, že minulost je minulost a že jí už nemůže ublížit, ale vše se zdá tak skutečné. A když se noční můry začnou vkrádat do její mysli i ve dne, začne se obávat, jestli je doopravdy v bezpečí… Mezitím se v jejím okolí ztrácejí beze stopy lidé a jediné, co je spojuje, je to, že naposledy viděli Mackenzie.
Kdo za tím vším stojí? A jakou roli v tom hraje Archiv? Mac se to pokusí zjistit, ale riskuje u toho své Správcovství, vymazání vzpomínek, a dokonce i svůj život.
Vydá: CooBoo

 

 

Hlavackova_Draci-oci2-Cerny-jezdec

 

Kristina Hlavačková: Černý jezdec (Dračí oči 2)
Princezna Elena se po osmi letech vrací domů. Život jí komplikují otravný učitel tance a matka, která hodlá dokončit její královskou výchovu. Krátké období spokojeného klidu však začnou narušovat útoky zákeřných létajících ještěrů a dalších nepřátel. Válka je na spadnutí. Armáda Berberů, černých jezdců se zahalenou tváří, se začíná připravovat na boj. Elena touží vyrazit s nimi, ale děvčata přece do války nepatří. Jedině snad … kdyby o tom nikdo nevěděl?
Kolotoč nebezpečí, intrik, zrady a pradávných tajemství čím dál tím víc směřuje Elenu k jejímu předurčenému osudu. Dokáže čarodějka odolat tlaku a rozhodnout se správně? Pomůže kéralským národům k vytouženému míru, nebo se nechá zlákat mocí a uvrhne je do zkázy?
Vydá: Fragment

 

 

Brezina_Kocici-gen

 

Thomas C. Brezina: Kočičí gen
Dokáže vidět ve tmě. Je jiná a zvláštní…
Katie je patnáct let a po smrti svých rodičů bydlí s babičkou a strýcem na malém ostrově. Její, do té doby poklidný život, se však začne komplikovat. Dějí se totiž divné věci. Kdykoliv se ocitne v ohrožení, zježí se jí vlasy, daleko lépe slyší a pohybuje se mrštně jako šelma.
Ukazuje se, že kromě lidských má v sobě i kočičí geny. Všechno se najednou obrací naruby. Babička je obviněna z vraždy a Katie zjišťuje, že se smrtí jejích rodičů není vše tak, jak si až dosud myslela…
Napínavý příběh o lidech mezi námi, kteří jsou na první pohled zcela obyčejní, ale ve skutečnosti skrývají obrovské tajemství.
Vydá: Fragment

 

 

 

Singh_Otrokyne_citu

 

Nalini Singh: Otrokyně citů (Psy–Měňavci 1)
Ve světě bez emocí, v němž vládnoucí psyové jakékoliv tužby trestají, musí Sascha Duncanová skrývat své pocity, které ji usvědčují z nedokonalosti. Odhalit je by znamenalo vystavit se hrůzné „rehabilitaci“ – kompletnímu vymazání duše a ztrátě všech vzpomínek na to, kým byla… Lucas Hunter je měňavec, člověk i zvíře v jednom, hladový právě po těch zážitcích, kterými psyové opovrhují. Po staletích křehkého soužití stojí nyní psyové a měňavci na pokraji války, vyvolané brutálními vraždami několika měňaveckých žen. Lucas je odhodlán nalézt mezi psyi vraha, který chladnokrevně zabil členku jeho smečky, a Sascha je jeho vstupenkou do pečlivě střežené psyské společnosti. Brzy však zjistí, že je tato na první pohled chladná žena schopna intenzivních prožitků – což silně přitahuje zvíře v jeho nitru. Lucas a Sascha jsou lapeni mezi dvěma znesvářenými světy a musejí oba zůstat věrni tomu, kým jsou – nebo vše obětovat a okusit temné pokušení…
Vydá: FantomPrint

 

 

 

Taylor_Dny-krve

 

Laini Taylor: Dny krve a hvězdného třpytu   
Karou a Akiva zlomili přací kostičku a mlha, v které modrovlasá, talentovaná a tak trochu záhadná studentka pražské výtvarné školy dosud žila, se jako zázrakem rozplynula. Chráněnkyně chimér konečně zná svou minulost, ví, kým je, ale také ví, že ten, kterého miluje, je nepřítel a zrádce… Nepřítel jejího národa – národa chimér. Jak moc se nechá Karou ovládnout touhou po pomstě? Zaslouží si Akiva její hněv?
Jméno Karou znamená v chimérštině naději – bude Karou představovat naději pro chiméry a jejich boj a snad i vítězství v odvěké válce se serafy, nebo se stane ztělesněním Akivovy naděje, který tajně sní o míru mezi oběma znepřátelenými stranami. Vzpomene si Karou, že kdysi, už tak strašně dávno, si dovolila snít tento sen spolu s Akivou? Může v takový sen ještě uvěřit?
Kniha o přátelství, zlomeném srdci i krutosti velkých rozhodnutí navazuje na první díl Dcera kostí a dýmu stejnojmenné, ve světě knižní fantasy známé a oceňované trilogie.
Vydá: Knižní klub

 

Souflova_Svitky

 

Jana Šouflová: Svitky z londýnského mostu
Lehce humorná povídková detektivka s fantasy prvky odehrávající se na londýnském mostě roku 1307. Na této obrovské stavbě připomínající svérázné miniaturní město se kromě valícících se davů vyskytují i duchové a různá tajemná stvoření a samozřejmě i lapkové, podvodníci a vrazi. Právě s posledně zmíněnými bojuje konstábl Thomas Collingham spolu s londýnským koronerem a amatérským alchymistou Lionetem. Vyřeší zapeklitý případ muže, který byl zabit desetkrát, poradí si s případem svaté kočky, vybojují zápas s ohnivým salamandrem a zjistí, jak je možné, aby nebožtíci tancovali?
Vydá: Straky na vrbě

 

Plum_Polibena-mesice

 

 

Amy Plum: Políbená měsícem
Po porážce Luciena, vůdce temné odnože revenantů, se zdá, že lásce Kate Mercierové a Vincenta Delacroix nestojí nic v cestě. Jak však jejich vztah nabírá na intenzitě, řeší oba zásadní otázku, jak skloubit život smrtelnice a nemrtvého. Vincent jen velmi těžko odolává pokušení obětovat se pro záchranu nevinných lidí. Slib, který Kate dal, totiž znamená nechat tyto lidi umírat. Na scéně se ke všemu objevuje nový, překvapivý nepřítel a svět revenantů se začíná otřásat ve svých základech. Každý si bude muset vybrat, na jakou stranu se postaví…
Vydá: Motto