Nové knihy za květen 2014 v angličtině

S drobným zpožděním, které nám snad odpustíte, vám představujeme novinky v anglicky psané paranormální fantasy, které doputovaly na zahraniční knižní trhy v průběhu měsíce května. S Axií vám přinášíme výběr toho nejzajímavějšího z více než šedesáti novinek a také přehled toho, které květnové novinky chystají k vydání česká nakladatelství.

 

Jenn Bennett: Banishing the Dark

Čtvrtý a závěrečný díl urban fantasy série o kouzelnici a démonech, jež loví a kteří ji milují.
Slovo komplikované ani zdaleka nevystihuje život Arcadie Bellové. Dennodenní boj s demony a blízkost smrti jí komplikují odhalování tajemství o svém vlastním narození. Arcadia musí zjistit, jaké černé kouzlo na ni seslali její rodiče v okamžiku jejího zplození… a jak ho zvrátit. A to rychle. Každé rodinné tajemství, jež odkryje, je temnější než předchozí a Arcadia, která byla a je už vším možným – dítětem měsíce, čarodějkou, uprchlicí – tak přidává další na seznam svých rolí.

Vyšlo: 27.5.; GR

 

 

 

 

 

Amanda Bonilla: Against the Dawn

Čtvrté pokračování urban fantasy ze světa Shaedeů a Jinnů.
Šest měsíců se může zdát jako pár týdnů, pokud je strávíte v úplně jiné rovině. Doslova.
Darian je zpět v Seattlu a musí čelit životu – a muži – který nechala za sebou. To ale nebude snadné, protože duch z její minulosti rozpoutává v seattleském nadpřirozeném podsvětí hotové peklo.

Recenze na 1. díl
Vyšlo: 20.5.; GR

 

 

 

 

Matthew S. Cox: Division Zero

První díl nové urban fantasy série z daleké budoucnosti.
Většina poldů má co dočinění s lidskými kriminálními živly. Agentka Kirsten Wrenová ale není jako většina poldů.
Psionička Kirsten je obdarovaná vzácnou kombinací schopností, které jí dávají mocnou zbraň proti duchům. Píše se rok 2418 a městem West City se po válce prohánějí přízraky. Většina jsou jen pouhé stíny, šepoty v temnotách. Čas od času ale přízrak získá dost síly, aby se stal hrozbou žijícím. Kirten stojí proti společnosti lidí, kteří psioniky nechápou a bojí se jí, protože vědí, co Kirsten dokáže. Přesto to jsou právě oni, kdo se na Kirsten obrací s prosbou o pomoc.
Androidi s lidským vzezřením začnou v městě nevysvětlitelně vraždit a policie je bezradná. Kirsten je se svým parťákem Dorianem povolána k případu a může jen doufat, že to, co android posedlo, si nevezme i její duši…

Vyšlo: 7.5.; GR

 

 

Kimberly Frost: Slightly Spellbound

Čtvrté pokračování příběhů o čarodějnicích z Jihu.
Tammy Jo Trasková je zvyklá, že ji život táhle vždy dvěma směry – koneckonců ovládá dva protichůdné druhy magie a stejnou měrou ji přitahují i dva muži. Pokud ale bude chtít přežít, musí učinit mnohá rozhodnutí. Její kamarádka, čarodějnice Evangeline, zmizela. Tammy postupně odhaluje události stojící na pozadí jejího zmizení a zjišťuje, že pokud jde o lásku a magii, nejde zůstat navěky neutrální.

Vyšlo: 6.5.; GR

 

 

 

 

Seanan McGuire: Sparrow Hill Road

První díl nové duchařské urban fantasy série.
Rose Marshallová zemřela roku 1952 v Buckley Township v Michiganu, když ji srazil autem Bobby Cross – muž, který svou duši prodal za věčný život a který měl v úmyslu Rosinou smrtí zaplatit cenu za svou vlastní nesmrtelnost.
Od té noci uplynulo už vice než šedesát let a jí je stále šestnáct a stále je na útěku.
Po celé zemi jí dávají různá jména: Dívka z bistro. Fantom z plesu. Dívka v zelené říze. Jí povětšinou stačí jen “Rose”, duch dívky stopující u silnice, s očima upřenýma na horizont, snažící se utéct muži, který nikdy nespí, nikdy se nezastaví a nikdy se nevzdá toho, co považuje za své. A Rose je odhodlaná získat svou svobodu zpět. Přece jen ji to nezabije.
Nemůžete zabít, co už je mrtvé.

Vyšlo: 6.5.; GR

 

 

 

Page Morgan: The Lovely and the Lost

Druhý díl trilogie o sestrách, jež otevřely brány do Podsvětí.
Píše se rok 1899 a v ulicích Paříže není bezpečno. Sestry Ingrid a Gabby přežily události v Podsvětí, zlo ale dál číhá v temných uličkách a sestry tentokrát možná nebudou mít tolik štěstí…

Vyšlo: 13.5.; GR

 

 

 

Vicki Pettersson: The Given

Třetí pokračování urban fantasy noirové série, v níž padlý anděl a reportérka spojí síly proti drogovému kartelu.
Anděl a soukromé očko Griffin Shaw teprve nedávno zjistil, že manželka, kterou považoval za mrtvou, žije, a je odhodlán ji za každou cenu najít. Vše má ale svou cenu. Musí se vzdát “své” reportérky, jejíž láska ho přivedla k životu, aby získal zpět ženu, kterou vlastně už ani nezná?
Když na Grifa zaútočí, je zřejmé, že si síly pozemského světa i Nebes přejí tohoto padlého anděla mrtvého a pohřbeného i se všemi jeho tajemstvími. Pokud má Grif přežít, musí reportérku Kit přesvědčit, aby mu pomohla odkrýt korupci na policii. Tím dá ale v sázku životy jich obou§ a otestuje, co je anděl ochotný obětovat za lásku.

Vyšlo: 27.5.; GR

 

 

Moira Rogers: Enigma

Šesté pokračování vlkodlačí romantické série
Anna Lenoirová vždy bojovala. Nejprve aby unikla dětství plného násilí, pak aby dokázala, že se jako kožoměnkyně vyrovná mužům. A nyní bojuje s penězi a její pověst je stejně legendární jako její chladnokrevné srdce. Zatím nepoznala muže, od kterého by už nikdy nechtěla odejít.
Až přišel on.
Lovec odměn Patrick McNamara má pověst děsivou jako on sám a tajuplnou moc provázanou se svými tetováními. Společně tvoří dokonalý tým, který vyšetřuje nadpřirozené zločiny. Po pracovní době už na zločiny ani nemyslí. Patrick se ale nehodlá spokojit jen s jejím tělem, Anna ale umí srdce spíše lámat než ho plnit láskou.
Když zmizí člen Jihozápadní rady, Patrick a Anna musí spojit síly, aby zabránili válce o území. Lov ale odkryje bolavé rány z jejich minulosti. Pokud Anna vsadí své srdce, může to být vůbec první boj, který prohraje. Patrick je totiž kvůli ní ochoten riskovat vše… dokonce i svůj život.

Vyšlo: 13.5.; GR

 

 

Cara Lynn Shultz: The Dark World

První díl nové young adult série Temný svět.
Paige Kellyová je zvyklá na to, že je trochu divná… možná trochu hodně, když vezme v potaz, že její nejlepší kamarádka Dottie zemřela v padesátých letech. Když ale na Paige zaútočí ohňový démon, musí konečně přiznat sama sobě, že tentokrát to sama nezvládne. Naštěstí do školy nastoupil nový kluk Logan Bradly, zkušený lovec démonů, kterému nepřijde nijak divné, že si Paige povídá s mrtvými.
Paige se náhle ocitá uprostřed staletí hořící bitvy mezi čaroději a démony a učí se ovládat magický meč, který ji má ochránit. Jediný chybný krok a propadne se do Temného světa, alternativní verze světa lidí, v němž vládnou démoni – a z kterého by se už nikdy nevrátila.

Vyšlo: 27.5.; GR

 

 

 

Tim Waggoner: Night Terrors

První díl nové urban fantasy série.
Když se Muži v černém zkříží se Sandmanem.
Seznamte se s těmi nejlepšími muži a ženami z Noční hlídky: nadpřirozené agentury, která loví zdivočelé noční přízraky, které skrze lidské sny unikly z jiných rovin existence, a hlídá ty bytosti ze snů, které žijí mezi lidmi bez problémů a překážek§ pokud dodržují jasně daná pravidla.

Vyšlo: 27.5.; GR

 

 

 

 

Pokračování sérií vydávaných v ČR

  • Jim Butcher: Skin Game (The Dresden Files #15) … vydává Polaris
  • Cassandra Clare: City of Heavenly Fire (The Mortal Instruments #6) … vydává Yoli
  • Kami Garcia, Margaret Stohl: Dangerous Creatures (Dangerous Creatures #1) .. spin-off série, kterou vydává Knižní klub
  • C. C. Hunter: Reborn (Shadow Falls: After Dark #1) .. spin-off série, kterou vydává Baronet
  • Darynda Jones: Sixth Grave on the Edge (Charley Davidson #6) … vydává Beta Dobrovský
  • Alexandra Ivy: Hunt the Darkness (Guardians of Eternity #11) … vydávají Levné knihy
  • Richelle Mead: The Immortal Crown (Age of X #2) … vydává Domino