Knižní novinky: srpen 2014

Srpen je ve znamení dovolených i na knižním trhu a nových knížek vychází méně než obvykle. Vyjde pár kousků pro mládež – Poslední čarodějka 2, Upíří deníky 16, Magie v Utajení, Sirotčinec slečny Peregrinové 2, ale také již osmé dobrodružství Harryho Dresdena a Žemličkova Vlčice a staré plemeno.

Marzi_Posledni-carodejka2_Mlzne-kameny

 

Christoph Marzi: Poslední čarodějka 2 – Mlžné kameny
Catalina Soleado má nebezpečné nadání. Dokáže měnit svět jedním tahem pera. Její schopnosti by rády zneužily stíny, které začínají ovládat svět. Pronásledována tajemnými kreaturami z písmen, šelestícími mozaikovými hady a létajícími galeonami utíká Catalina do Malfurie. Magického útočiště pro čarodějky, které se vznáší v oblacích, obklopeno vírem z havraních pírek. Pocit bezpečí si však vychutnává jen krátce. Pokud chce zachránit ty, na kterých jí záleží a zastavit invazi stínů, musí Malfurii opustit a cestovat tam, kde možná najde odpovědi na otázky, které zatím zůstávají zahaleny v temné mlze…
Vydá: Fragment

 

Smith_Upiri-deniky16

 

 

L. J. Smith: Upíří deníky 16 – Slabé místo
V okamžiku, kdy byl Stefan bodnut do srdce, roztříštil se Eleně svět na tisíc kousků. Jeho smrt má na svědomí Jack. Šílený vědec, který chce vymýtit všechny normální upíry, nahradit je geneticky upravenou rasou upírů a jejich prostřednictvím ovládnout celý paranormální svět. Jeho dalším cílem se stává Damon. Dokážou Elena a její přátelé najít slabé místo těchto zdánlivě nesmrtelných stvoření a zničit je dřív, než bude pozdě? Najde Elena odvahu přiznat citové pouto, které ji začíná s Damonem spojovat?
Vydá: Fragment

 

Boswell_Magie-utajeni

 

 

Ellie Boswellová: Magie v utajení
Sophie a Katy by měly být nepřítelkyně na život a na smrt. Čarodějka a lovkyně čarodějnic se přece nemůžou kamarádit! Jestli chtějí svoje přátelství uchránit před světem, musí udělat všechno pro to, aby svojí rodině či kamarádům neprozradily nic o svých zvláštních schopnostech. Jednoho dne ale Sofiina babička za záhadných okolností zmizí a dívky jsou ochotné udělat cokoli pro to, aby ji našly. Podaří se jim udržet magii v utajení a vyváznout z tohoto dobrodružství se zdravou kůží?
Vydá: CooBoo

 

 

Zemlicka_Vlcice-Stare-plemeno

 

 

Zdeněk Žemlička: Vlčice a staré plemeno I
V Marobudově království se nic významného neděje, je klid a překrásná nuda. Jenže to je pouhé zdání. Na jednom místě čeká na svůj návrat zapomenuté zlo, temnota proniká do světa lidí a ničí životy. Prastará kletba se probouzí k životu a Kroana ztrácí víc, než si kdy myslela. I víc, než by si pomyslel čtenář.
Naštěstí se i mrtví mohou vrátit k životu.
Pokračování knih Vlčice, Vlčice a Mandragora a Vlčice a děti noci.
Vydá: Epocha (jako příloha časopisu Pevnost 8/2014)

 

 
Butcher_Vinen

 

Jim Butcher: Vinen (Harry Dresden 8 )
Harry Dresden, jediný čaroděj v telefonním seznamu, se nedávno a nepříliš ochotně stal Strážcem Bílé rady. Čeká ho těžký úkol, měl by ověřit zvěsti o provozování černé magie v Chicagu a také musí pomoci dceři dlouholetého přítele.
Chicagem se prohánějí šílené a kruté bytosti z filmových hororů živící se strachem svých obětí. Harry se pouští do nebezpečného vyšetřování. Přestože se mu nakonec podaří zachránit, co se zachránit dá, a s nasazením života získat vlastního učedníka, uvědomuje si, že se dávají do pohybu mocné síly, o nichž ani jako čaroděj dosud neměl tušení. Události posledních let do sebe začínají zapadat a na pozadí intrik se stále více vyostřuje válka Bílé rady a Rudého dvora.
Vydá: Triton

 

 

 
Riggs_Sirotcinec_Podivnemesto
Ransom Riggs: Sirotčinec slečny Peregrinové 2 – Podivné město
Mimořádná pouť, která začala v knize Sirotčinec slečny Peregrinové pro podivné děti, pokračuje. Jacob Portman se vydává se svými novými přáteli na cestu do Londýna, podivného hlavního města celého světa. Doufají, že zde naleznou lék pro svou milovanou ředitelku, slečnu Peregrinovou. Jenže ve městě ničeném válkou číhají nečekaná překvapení na každém rohu. A než Jacob dovede podivné děti do bezpečí, musí učinit důležité rozhodnutí, které se týká jeho lásky k Emmě Bloomové.
Sirotčinec slečny Peregrinové vtáhne čtenáře do imaginárního světa telepatie a časových smyček, cirkusových triků a vlkodlaků – do světa obydleného „podivnými“ dospělými, vrahounskými stvůrami a bizarními druhy zázračných zvířat. Stejně jako v prvním díle v sobě i druhá část Podivných dětí spojuje napínavou fikci s dosud nepublikovanými dobovými fotografiemi a nabízí tak jedinečný čtenářský zážitek.
Vydá: Jota