iZombie

Na televizní obrazovky se pod záštitou stanice The CW chystá seriálová adaptace stejnojmenného zombie komiksu studia DC Comics.

izombie

Olivia „Liv“ Mooreová bývala zodpovědnou, růžolící, cílevědomou studentkou medicíny, která měla svůj život přesně vylajnovaný… až do toho večera, kdy se zúčasnila večírku, na němž se proměnila v zombii. Coby čerstvě nemrtvá se snaží vypadat tak lidsky, jak jen je to možné. Změní tedy svou vizáž na gotickou, k čemuž její bledá pleť a téměř bílé vlasy dokonale sedí. Aby ale mohla dál žít mezi lidmi a uchovat si svou lidskost, potřebuje čerstvé lidské mozky – proto přijme nabídku práce pro oblastního koronera. Liv si brzy uvědomí, že s každým mozkem do sebe přijímá i vzpomínky zesnulého, které se jí zjevují v podobě vizí očima oběti. K překvapení svého šéfa doktora Raviho Chakrabartiho a detektiva z oddělení vražd Clivea Babineauxe je Liv schopná přesně popsat místo činu, průběh vraždy i motivy vraha. Detektiv, který ji považuje za vědmu, ji přizve k vyšetřování zločinů. Pro Liv to není totéž jako být naživu, nyní alespoň ví, co sama se sebou, a rozhodne se pomáhat s vyšetřováním, aby alespoň mrtví nalezli klid…

Scénáristou seriálu a režisérem první epizody je Rob Thomas, který napsal scénáře např. k seriálu Veronica Mars. První díl nemá momentálně stanoveno datum premiéry, vysílání seriálu je plánováno pro sezónu 2014/2015.

Hrají:
Rose McIver – Liv
Robert Buckley – bývalý Livin snoubenec Major Lilywhite
Malcolm Goodwin – detektiv Clive Babineaux
Rahul Kohli – doktor Ravi Chakrabarti
Alexandra Krosney – Livina kamarádka Peyton Charles
a další.

Imdb