Nové knihy za leden 2014

Kromě již avízovaných novinek Pád andělů a pokračování sérií od Lary Adrian, Daryndy Jonesové a Darrena Shana se v lednu na knižních pultech objevila i Hranice Mykea Colea, nakladatelství Egmont vydalo Noční školu, a kdo se zajímá o vampyrismus v dějinách, pro něj tu je Archeologie upíra z Arga.

Adrian_Popel_pulnociLara Adrian: Popel půlnoci (Půlnoční rasa 6)
Popel půlnoci je šestým pokračováním milostné ságy Půlnoční rasa. Na pozadí dramatických událostí, odehrávajících se v tajemném světě upírů se rozehrává příběh plný vášně, zrady a nečekaných zvratů.
Osamělý a zoufalý Andreas Reichen je pevně rozhodnutý krvavě pomstít vyvraždění všech svých blízkých, které má na svědomí mocný a nemilosrdný upír Wilhelm Roth. Nezastaví se před ničím a neváhá přitom využít ani svou bývalou milenku Claire jako nic netušící figurku v této smrtící hře.
Vydal: Brána; 2014
Překlad: Irena Steinerová
Obálka: Alice Neugebauerová
Vazba: vázaná
280 stran / 349 Kč

 

prebal_Druhy hrob nalevo:Sestava 1

 

Darynda Jonesová: Druhý hrob nalevo (Charley Davidsonová 2)
Když se vídáte s mrtvými, může vám to pořádně zkomplikovat život. Charley Davidsonová, příležitosný soukromý detektiv, pracuje se zesnulými na plný úvazek. Přitahuje mrtvé jako maják. Pro démony je zkrátka neodolatelná. Tentokrát se Charley snaží pomoct své nejlepší přítelkyni Cookie v hledání její nezvěstné kamarádky. A jako by toho nevylo dost, záhadný Reyes, „syn Satanův“, opustil pozemské tělo a teď Charley pronásleduje jeho duch. Neměl moc na výběr, protože dokud byl v lidském těle, mučili ho démoni, kteří chtěli přilákat Charley. Reyes je odháněl ze všech sil. Protože kdyby se k ní dostali, přiblížili by se k bráně do nebe, což by byla katastrofa.
Vydal: Beta – Dobrovský, 2014
Překlad: Tomáš Bíla
Vazba: vázaná
360 stran / 319 Kč
Ukázka

 

Shan_Larten3

 

Darren Shan: Palác prokletých (Sága Lartena Hroozleyho 3)
Ještě než do jeho života vstoupila Madame Okta, Circo Mostruoso a Darren Shan, Larten Hroozley byl mladý muž. Toto je jeho příběh.
Poté, co opustil svého mistra a pobil téměř celou posádku na lodi, Lartena sužuje pocit viny. Život v upířím klanu už ho neláká, proto se rozhodne usadit v Paříži, kde se vydává za člověka. Ve francouzském velkoměstě konečně najde trochu štěstí, a dokonce se tu i zamiluje do lidské ženy. Ale jeho temné tajemství je lidskou rasou vnímáno jako hrozba, a tak je postaven před těžké rozhodnutí: Bude se i nadále skrývat a žít někde na okraji lidské společnosti, nebo zaujme svoje místo v upířím klanu a bude chránit tvory, kteří jsou slabší než on?
Vydal: CooBoo; 2014
Překlad: Richard Podaný
Vazba: brožovaná
184 stran / 199 Kč
Ukázka
Koupit knihu

 

SusanEE_Pad_andelu

 

Susan Ee: Pád andělů
První kniha série Penryn a Konec dní.
Vůle a odhodlání neznají překážek.
Je to šest týdnů, co andělé apokalypsy sestoupili na zem a zcela ovládli dosavadní poklidný chod moderního světa. Ve dne jsou lidé v San Francisku, kde žije i Penryn a její rodina, zastrašováni pouličními gangy, v noci tu panují strach a podezření. Penryn se snaží v chaotickém městě přežít a ochránit svoji rodinu, ovšem do té doby, než je její sestra Page unesena anděly. Penryn je ochotná pro záchranu sestry udělat cokoli. Cokoli, včetně uzavření obchodu s nepřítelem. Jen s pomocí Raffeho, anděla, kterému byla useknuta křídla jeho vlastními „lidmi“, může Penryn najít Page. Ona potřebuje jeho, on ji. Navíc se mezi nimi vytvořilo zvláštní pouto, které je však v současném nastoleném pořádku absolutně nepřípustné.
Vydal: Albatrosmedia – Motto; 2014
Překlad: Silvie Převrátilová
Vazba: brožovaná
288 stran / 269 Kč
Ukázka
Koupit knihu

 

 

C. J. Daugherty: Noční škola
Allie nesnáší školu. Její bratr utekl z domova. Právě skončila ve vězení. Opět. A teď ji rodiče posílají pryč na internátní školu. Když všichni lžou, komu má věřit?
Ale ke svému překvapení, místo aby internátní školu nenáviděla, Allie je spokojená. Najde si přátele. A pozná Cartera, zádumčivého samotáře, který ji od začátku přitahuje.
Krymská akademie ovšem není obyčejná škola.  Studenti – a dost možná i někteří učitelé – skrývají tajemství. A ze školy se pro Allie brzy stane velmi nebezpečné místo…
Vydal: Egmont; 2014
Překlad: Helena Štíchová
Vazba: pevná
420 stran / 399 Kč
Ukázka

 

Cole_Hranice

 

Myke Cole: Hranice
Velké Znovuprobuzení neproběhlo v poklidu. Lidé po celé zemi v sobě začali objevovat děsivé schopnosti: přivolat bouřku, nechat povstat mrtvé, podpálit všechno, čeho se dotknou. Takřka přes noc se změnila pravidla… ale ne pro každého.
Plukovník Alan Bookbinder je armádní úředník, jehož nejhorší válečné zranění bylo říznutí papírem. Poté, co se v něm probudí magická moc, je násilím odtržen od všeho, co zná, a vržen do přední linie.
Bookbinder, převelen k Jednotkám nadpřirozených operací, se ocitá v novém a nebezpečném světě a navíc musí nečekaně velet Předsunuté operační základně Hranice, která je odříznutá od normálního světa, obklopená monstry, přičemž balancuje na pokraji zhroucení a ovládnutí nepřáteli.
Nyní musí Bookbinder najít vůli vyvést lidi na POZ ven z pekla. Jediná šance na záchranu se rýsuje ve spolupráci s mužem, jehož magické schopnosti přivedly základnu do smrtelného nebezpečí: Oscarem Brittonem, veřejným nepřítelem číslo jedna…
Vydal: Fantom Print; 2014
Překlad: Petra Kubašková
Obálka: Michael Komarck
Vazba: brožovaná
288 stran / 269 Kč
Ukázka

 

 

Tommaso Braccini: Před Draculou – Archeologie upíra
Italský kulturní antropolog Tommaso Braccini zkoumá fenomén vampyrismu v evropských dějinách. Zamýšlí se nad kořeny představ o vampýrech – mrtvých, kteří opouštějí hroby, aby pronásledovali živé.
Kniha se zabývá vývojem těchto představ v byzantské říši a na území obývaném slovanskými národy, kde se strach z těchto bytostí zvláště rozšířil, odhaluje kořeny vampyrismu v antickém starověku, jeho pozdější vývoj a vztah k náboženským herezím a historii církve v moderní době, včetně tzv. „Nového světa“.
Podrobná a pečlivá antropologická analýza, jíž autor podrobuje starověké i pozdější prameny, odhaluje neočekávané aspekty vampýrského mýtu.
Vydal: Argo; 2014
Překlad: Tereza Sieglová
Vazba: vázaná
266 stran / 398 Kč