Domesticon 28. 2.–2. 3. 2014, Havlíčkův Brod

Již potřetí a tentokráte v poněkud netradičním termínu. Do každé rodiny alespoň jeden! Domesticon je tu opět s vámi! Doporučené dávkování: jednou ročně.

Co je Domesticon?
Domesticon je con od lidí, kteří mají rádi fantastiku, pro lidi, kteří mají rádi fantastiku. Ta je v tomto případě braná trochu volněji – tedy ne jako jenom fantasy nebo jenom sci-fi, ale jako všechno, co nějak souvisí s oním pověstným „něco je jinak“. Těšit se můžete na literární přednášky i workshopy, diskuze, a to jak oficiální, tak pokoutní někde na chodbě nebo v baru s dobrotami. Dostaneme se do světa mýtů a bájí, ale řeč bude i o aktuálních tématech aplikovaných na fantastiku.

Setkávání
Domesticon je místo pro setkávání, bez ohledu na věk, pohlaví, rasu, přesvědčení a povolání. Ať už se vám obouručák houpe proklatě nízko u pasu nebo dáváte přednost magii, je Domesticon místo pro vás. Setkávání a vzájemné rozšiřování obzorů je jednou z jeho hlavních funkcí.

Termín: 28.2. – 2. 3. 2014
Místo konání: ZŠ Štáflova, Havlíčkův Brod
Cena: 200 Kč / celý víkend – platí se až na místě

Přijeď na Domesticon, protože ti hrozí:

  •     víkend nabitý fantastikou ve všech možných podobách: literatura, historie, RPG, mytologie – přednášky, diskuze, worskhopy
  •     banda podobně zaměřených jedinců
  •     kvíz a Půlnoční překvapení
  •     hudba, raníček a výborné tousty
  •     prostředí hezkého a historicky zajímavého města

PROGRAM
Níže jest k vidění, co se bude letos na Domesticonu dít. Seznam je variabilní, flexibilní a interaktivní. Také je reprezentativního vzhledu a vystupování a má tah na branku, takže se rozhodně nespokojte s jedním podíváním! Prvky programu totiž budou postupně přibývat, rozkošaťovat se a měnit. A když budeme hodní, zanedlouho se objeví také časová okna :)

Alfred lord Tennyson: Merlin a Vivien (Jan Stařec Hykel)
Další směsice artušovských legend a platónského myšlení v podání viktoriánské éry. Mezi letošní skrytá témata se dostane mj. Sláva, Povinnost, Pomluva, Sexismus a druhý díl Baldur’s Gate.

Mlha, pára, parno: poděděná dobrodružství (Leonard Medek)
Nejlepší knihy mého dětství byly psány pro generaci mých rodičů (tedy kromě těch, co byly ještě starší). K některým se vracím dodnes… A tentokrát vás vezmu s sebou.

Lékařská věda ve středověku (Jaroslav PJ Švejda)
Lékařská věda ve středověku a její aplikace do fantasy, jakož i učená rozprava o léčbě nejčastějších poranění jako jsou například šípy v kolenou spojená s debatou a radami všem Pánům jeskyní.

Návštěvy do/ze záhrobí (Jitka Kaeri Švubová)
Do dušiček sice ještě nějaký ten čas zbývá, ale proč bychom nemohli nahlédnout pod poklič… ehm, pod víko…. některým příběhům, pohádkám a pověstem se záhrobní tématikou? Proč a jak se mrtví vracejí? A proč za nimi, proboha, ti živí pořád lezou?

Carpe diem! (Martin Ozzy Chlebek)
Radosti (a strasti) běžného života v Římě za císařství. Pojďme se podívat, kam by římský občan vyrazil za zábavou a potěšením: lázně, nevěstince a Koloseum…

Laeg Mortemir – koncert
Známý elfí bard nám zahraje oblíbené dřevárnické a fantasy pecky. Slíbil i tu o těch orlech i tu o těch babách :) Více informací zde: http://www.pisnezlarpu.wz.cz

Zdroj: domesticon.smeagol.cz