Alexandra Ivy: Rozbouřená temnota (Strážci věčnosti 5)

Samotářský upír Jagr se vyhýbá společnosti ostatních členů klanu, ale i on musí poslechnout volání svého krále. Vládce Styx ho pověří, aby přivedl do bezpečí rodiny nezvěstnou čistokrevnou vlkodlačici Regan Garrettovou.

Ivy_Rozbourena_temnotaRegan prožila celý život zavřená v malé stříbrné kleci a její věznitel ji používal pro své osobní obohacení. Z jejího vězení ji osvobodil král vlkodlaků Salvátor, ale poté ji nechal jít vlastní cestou, protože zjistil, že je neplodná, takže by mu nemohla porodit královské potomstvo. Bohužel arogantní vlkodlak nechal utéct jejího věznitele, což hodlá Regan urychleně napravit. Po skřetovi jako kdyby se zem slehla. Ke všemu se jí plete do cesty protivný upír odhodlaný ji proti její vůli dopravit do péče rodiny, o niž nestojí. Jagr má naštěstí pro Reganiny pomstychtivé plány pochopení. Netrvá dlouho a někdo se pokusí Regan s Jagrem zabít.

Regan je zatím jedna z nejméně sympatických hrdinek série. Její touha po odplatě se dá pochopit, ale nikoliv fakt, že při té příležitosti se jí vypíná mozek. Jagr pro tyhle případy vymyslel úžasnou strategii a čtenář se může jen divit, co všechno v zájmu své touhy dovolí. Prostor v Rozbouřené temnotě dostali další dva zajímaví vedlejší mužští hrdinové: král vlkodlaků a upírské „děvče na špinavou krvavou práci“ Tane. I tentokrát se vyplní nejhorší čtenářská očekávání, protože na scéně nechybí Levet. (Jeden si říká, že ho ty hrdinky mají rády jen na oko, aby tím co nejvíc štvaly pánské protějšky.)

Redakci Levných knih opět uklouzlo pár překlepů. Některé čtenáře může odrazovat použití českých přirovnání a nejpozornějším zůstane rozum stát nad pravěkým Aztékem. Zvídavější naopak zauvažují nad skutečností, že nejhloupějším stvořením je dle všeho vodní víla Bella. Nechtělo by to jednou pro změnu charakterní postavu toho jména?

Alexandra Ivy prozradila pár dalších informací ze světa Strážců věčnosti a přidala několik zajímavých střípků do osudů Darcy, Regan a zbylých dvou sester z čistokrevných vlkodlačích čtyřčat. Snad v dalším díle odhalí zbytek skládačky a čtenáři se konečně dozví, jaký osud potkal zbylé sestry a zda všechny skončí ve vášnivém náručí přitažlivých upírů, a Salvátor, král vlkodlaků, tak utře hubu.

Rozhovor s autorkou

Vydaly: Levné knihy, 2011