Knižní novinky: únor 2014

V únoru se čtenáři dočkají dlouho očekáváného závěrečného dílu Písní čarodějky – Zjizvení od Petry Neomillnerové, hned dvou románů Richelle Mead – novinky Ohnivé srdce a nového vydání Vampýrské akademie, Podivná záležitost se Skákajícím Jackem čtenáře zavede do Londýna, do Archivu nahlédneme s Victorií Schwab, pro mladší čtenáře si Fragment připravil Upíří storky a Dračí oči, chystá se i další pokračování Nočních lovců J. Frost, Nástrojů smrti C. Clare a Upírů z Morganville od Rachel Caine.

Neomillnerova_Zjizveni

 

Petra Neomillnerová: Zjizvení (Písně čarodějky 3)
Tento rok se uzavře trilogie Písně čarodějky románem Zjizvení, na jehož konci hrdinové už zdaleka nebudou těmi, kteří do spletitého příběhu vstupovali.
Moire se v doprovodu rozhádané smečky přátel vrací do Ostwegenu, aby znovu vrátila Bratrstvo na výsluní. Je však ve velmi choulostivé situaci – svou loajalitu musí dělit mezi Layelu a Bratrstvo.
Rabe je zmrzačený, Viero ve vězení a nepřátelé zvolí spíše jed v poháru než otevřený boj. Rány utržené ve špinavé posenské válce se hojí jen pomalu a na svět se chystá dítě.
Vydá: Epocha

 

Schwab_Archiv

 

Victoria Schwab: Archiv
Představte si místo, kde mrtví odpočívají na policích jako knihy. Každé tělo má svůj příběh, život uspořádaný v sérii vzpomínek, do kterých může nahlédnout jen Knihovník. Těm tělům se říká Historie.
Šestnáctiletá Mackenzie Bishopová pracuje pro Archiv jako Správce. Jejím úkolem je chytat a vracet Historie, které se sem tam probudí a utečou, Historie, které jsou často zmatené a agresivní. To všechno dělá s vědomím, že někde v Archivu odpočívá i tělo jejího dědy, který ji sem před čtyřmi lety přivedl, a mladšího bratra, s jehož ztrátou se zatím nevyrovnala.
Jedním z mnoha pravidel Archivu je, že v něm musí být naprosté ticho. Některé Historie totiž mají lehký spánek a stačí málo, aby se vzbudily. Ale teď jako by někdo neklidné mrtvé budil záměrně, z Archivu jich uniká víc a víc, a někteří mají dokonce pozměněné vzpomínky. A je na Mac, aby vypátrala, proč se to všechno vlastně děje a kdo za tím stojí, pokud možno dřív, než celý Archiv padne a ona přijde i o to málo, co z jejích blízkých zbylo…
Vydá: CooBoo

 

Petr Palma, Petra Klabouchová: Upíří storky – Prokletí upírů
Tyhle storky si prostě musíš přečíst!
Skoro obyčejný upíří kluk Vlady žije se svým tatínkem hrabětem Drákulou na hradě Špičáku v Horním Transilburgu. Chodí do školy, kamarádí s obyčejnými kluky a díky zázračným tabletám nemusí pít lidskou krev. Stačí mu obyčejný kečup. Jednoho dne ale hrabě Drákula nečekaně zmizí a od toho okamžiku začne velké dobrodružství. Vlady se svými kamarády začnou pátrat po tom, kdo hraběte Drákulu unesl. Na své dobrodružné cestě se dostanou až do Bermudského trojúhelníku, kde jim velký Praupír sdělí tajemství o dávném prokletí, kvůli kterému musí dodnes všichni upíři pít lidskou krev.
Vydá: Fragment

 

Mead_Vampyrska_akademie

 

Richelle Mead: Vampýrská akademie
Morojská princezna Lissa a její nejlepší kamarádka Rose uprchly ve smrtelném strachu z vampýrské akademie, ale po dvou letech byly vypátrány tajemnými strážci a odvlečeny zpět. Znovu se tak ocitají v obrovském nebezpečí, protože na akademii se mohou pohybovat nebezpeční Strigojové. Ti chtějí Lissu zničit, protože jako jediná dcera urozeného morojského rodu je překážkou jejich plánu na ovládnutí světa vampýrů.
Naštěstí je tady ale dhampýrka Rose, v jejichž žilách se smísila krev vampýrů a lidí, takže dokáže zlým Strigojům lépe čelit. V tajemném a ponurém světě akademie ale nebude snadné odolat všem nástrahám a zradám: Lissa bude muset opatrněji využívat svých nadpřirozených schopností, aby nepadla do strigojské pasti, a Rose se musí vzdát velké lásky, aby mohla kamarádku ochránit a za žádných okolností ji nezklamat. Jediné, nač se totiž mohou obě spolehnout, je jejich vzájemné pouto, jejich přátelství…
Vydá: Domino

 

Mead_Ohnive_srdce

Richlle Mead: Pokrevní pouta 4 – Ohnivé srdce
Alchymistka Sydney Sageová už velmi dlouho balancovala mezi tím, co jí bylo odjakživa vštěpováno jako její povinnost, a mezi tím, co sama cítila. A teď se v jediném okamžiku, na který fanoušci Richelle Mead nikdy nezapomenou, odhodlá k rozhodnutí tak odvážnému, že jím překvapí i sama sebe…
Ani pak ale nemá vyhráno. Jako by nestačilo, že musí proplouvat mezi důsledky činu, kterým obrátila svůj život vzhůru nohama! Do toho se navíc snaží sblížit se svou sestrou Zoe, i když jí nikdy nemůže svěřit své největší tajemství. Nadále spolupracuje s legendárním Marcusem, díky němuž úplně změnila svůj názor na alchymisty. A v neposlední řadě se Sydney snaží uplatnit své neobyčejné magické schopnosti – pokud se jí totiž podaří to, co má v úmyslu, zničí vědomě vše, k čemu byla zrozena a vychovávána…
Bylo by toho vrchovatě i pro holku, která nemusí vést dvojí život a tajit před většinou světa vše, co považuje za důležité. Včetně lásky. Protože teď se totiž hraje o všechno.
Vydá: Domino

 

 

Kristina Hlaváčková: Dračí oči – Čarodějka
Učit se tančit, vyšívat a jak být hezká? To není nic pro princeznu Elenu. Chce bojovat po boku bratrů a prožívat velká dobrodružství. Ani se nenaděje a její sen se začne stávat skutečností. Osudové setkání s rudým drakem Ašrakem změní malé princezně život. Musí opustit svůj domov a odjet k elfům do kouzelného lesa, kde se má naučit ovládat a hlavně skrývat magii, která jí koluje v žilách. Nejde však o žádnou prestižní školu pro mladé dámy…
Dokáže Elena čelit všem změnám a nástrahám osudu, které na ni čekají? S pomocí mladého draka Charlika a svérázného přítele Michaela na to nebude sama. Bude to však stačit? Nepůjde totiž jen o ni, ale o budoucnost celého světa!
Vydá: Fragment

 

 

Slavnost_blaznu_FRONT.ai

 

Rachel Caine: Upíři z Morganville 4 – Slavnost bláznů
V univerzitním městě Morganville se upíři a lidé naučili žít v relativním příměří. Přesto studenti jako Claire Danversová vědí, že po setmění jde studium stranou a prioritou je přežít. Vratká politika sousedských vztahů je však rozvrácena po příjezdu pana Bishopa.
Upír ze staré školy, prohnilý až do morku kostí, se o dobré vztahy nestará. Stačí mu, že stojí na vrcholu potravinového řetězce. To, co žádá po živých i mrtvých ve městě, je neskutečně děsivé. Až na slavnostním plese, jehož se účastní upíři v doprovodu lidí, si Claire uvědomí, jaký je Bishopův plán – a jakou promyšlenou ďábelskou past si připravil pro teplokrevné občany Morganville…
Vydá: Brokilon

 

 

Clare_Mesto_padlych_andelu

 

 

Cassandra Clare: Nástroje smrti 4 – Město padlých andělů
Válka skončila, Clary chodí s Jacem a snaží se stát dobrou lovkyní stínů. Nic ale není bez kazu. Simon má stále větší potíže, nemluvě o tom, že chodí se dvěma krásnými a nebezpečnými dívkami, které jedna o druhé nevědí. A na Clary s Jacem číhá jejich nejhorší noční můra…
Vydá: Knižní klub

 

 

 

 

Jeaniene Frost: Jeden hrob za druhým (Noční lovci 6)
Od hrobu ji dělí jeden neopatrný krůček… Jen tak tak zabránili válce nemrtvých a Cat Crawfieldová si teď nepřeje nic jiného než trochu oddychu se svým manželem, upírem Bonesem. Nadání, které získala od voodoo královny New Orleans, přetrvává, až je nakonec vrhne opět do boje, tentokrát proti zákeřnému duchovi.
Heinrich Kramer byl před několika stoletími lovcem čarodějnic. Teď na sebe každý rok o Halloweenu bere fyzickou podobu, mučí nevinné ženy, a nakonec je upálí zaživa. Tento rok však Cat a Bones musí riskovat vše, aby ho navěky poslali na druhý břeh. Jak lze ale zabít vraha, který už je dávno mrtvý?
Vydá: Fantom Print

 


Hodder_Podivna_Zalezitost

Mark Hodder: Podivná záležitost se Skákajícím Jackem
Sir Richard Francis Burton – cestovatel, jazykovědec, učenec a šermíř s nepříliš dobrou pověstí a kariérou v troskách. Algernon Charles Swinburne – neúspěšný básník a stoupenec markýze de Sade, pro něhož je bolest rozkoší a brandy jeho zkázou!
Oba stojí na životní křižovatce, polapeni v epicentru svářících se sil, jež hrozí rozervat impérium.
Inženýři přetvářejí krajinu stále většími, rychlejšími, hlučnějšími a špinavějšími zázraky techniky, eugenikové šlechtí specializovaná zvířata, která by poskytla levnou pracovní sílu, libertini se bouří proti represivním zákonům a požadují společnost založenou na kráse a tvořivosti, zatímco zpustlíci posouvají hranice omezující lidské chování prostřednictvím magie, drog i anarchie. Když lord Palmerston Burtona pověří, aby vyšetřil útoky na mladé ženy, jež spáchalo podivné zjevení známé jako Skákající Jack, a zjistil, proč londýnský East End terorizují vlkodlaci, pohrouží se oba naši přátelé do hrozivých hlubin tohoto morálního a etického vakua. Pátrání je zavede k jedné z nejdůležitějších událostí jejich doby a k děsivé možnosti, že svět, ve kterém žijí, by neměl vůbec existovat!
Sláva páře! Hodderovi se podařilo krásně vystihnout podstatu steampunkového Londýna jako ošklivého a zachmuřeného města, plného špatných pokusů, špíny, konspirací a samozřejmě páry. Kniha má atmosféru tak hutnou, že by se dala krájet.
Vydá: Triton