Colleen Houck

Americká autorka Colleen Houck (narozena 3.10.1969) je celoživotní nadšenou čtenářkou. Nejraději ze všeho čte dobrodružné a akční příběhy, sci-fi nebo romance. Vystudovala vysokou školu v Arizoně a vystřídala mnoho různých povolání. Kvůli práci se často stěhovala, takže bydlela v Idahu, Utahu, Kalifornii nebo Severní Karolíně. V současné době žije v Salemu (v Oregonu) s manželem a obrovským plyšovým bílým tygrem.

colleen-houckKnihu Tygrovo prokletí původně vydala na vlastní náklady jako e-book a zvládla se udržet mezi nejprodávanějšími tituly po dobu sedmi týdnů. Její první román se stal zanedlouho celosvětově úspěšný. Autorka dosud napsala čtyři na sebe navazující se knihy (Tiger’s Destiny vyšel v září 2012 a nakladatelství CooBoo plánuje vydání Tygrova osudu v únoru 2014). Na pátém dílu zatím pracuje.

Tvorba:

Tygří sága

Fantasy série uvádí čtenáře do magického světa plného exotiky, dobrodružství a romantiky. Dva pohlední princové se toulají po světě přes tři sta let v podobě tygrů. Zachránit je může sedmnáctiletá Kelsey Hayesová, vyvolená bohyní Durgou, která se pokouší zlomit staletou indickou kletbu sužující oba bratry.

Tiger’s Curse (2011) / Tygrovo prokletí (2012)
Tiger’s Quest (2011) / Tygrova stezka (2012)
Tiger’s Voyage (2011) / Tygrova plavba (2013)
Tiger’s Destiny (2012)

Zdroje:
Goodreads
Tigerscursebook