Soutěž o knihu Horečka Dananů – vyhodnocení

Nakladatelství Jota nám věnovalo svou horkou novinku, čtenáři netrpělivě očekávaný třetí díl série Horečka autorky Karen Marie Moning, o který jsme až do včerejška soutěžili. Jak soutěž dopadla a kdo se může těšit na knihu?

Moning_horecka-dananuAnotace:
Série přibližuje osudy MacKayly Laneové, dívky z malého jižanského města, jejíž bezstarostný život končí ve chvíli, kdy v Dublinu najdou tělo její mrtvé sestry a ona se rozhodne vypátrat jejího vraha. Vyráží do Irska, kde chce mimo jiné najít záhadnou knihu, o níž se zmínila sestra v poslední zprávě.
Na počátku třetího dílu potkáváme Mac nedlouho poté, co s Barronsovou pomocí unikla z podzemního vězení jednoho ze svých úhlavních nepřátel. Nyní již sice ví, kdo zabil její sestru Alinu – nebo si to alespoň myslí -, nijak ji to však nepřibližuje vytoužené pomstě. Snaží se získat další informace o světě Dananů a usiluje o jejich posvátné nástroje moci. Proniká stále hlouběji pod povrch, ale otázek, na které nezná odpověď, neubývá. Spíše naopak. Mac rozvíjí své schopnosti a dozvídá se víc o postavách z předchozích dílů, zejména vládkyni vidoucích Roweně a nebezpečně přitažlivém V’lanovi.

Soutěžní otázky:
1) Pod jakým českým názvem vyšly první dva díly série Horečka?
2) Jak se jmenovala MacKaylina sestra, která byla v Dublinu zavražděna?
3) Před sérií Horečka napsala autorka oktalogii o skotský horalech. Jak se série jmenuje?
4) Z kterého amerického města Karen Marie Moning pochází?

Správné odpovědi:
1) Temná horečka, Krvavá horečka
2) Alina
3) Highlander
4) Cincinnati

Do soutěže přišlo celkem 31 odpovědí, všechny správné.
Vylosována byla a na knihu z nakladatelství Jota se může těšit: J. Čekalová z Třeboně.
Blahopřejeme!