Nové knihy za červenec 2013

Nakladatelství Epocha vydalo dvanáctý díl Anity Blakeové, CooBoo přineslo třetí díl Tygří ságy, Brána Závoj půlnoci Lary Adrian, Knižní klub představil Temnou hrdinkou na Večeři s vampýrem. FantomPrint vydal Volání úplňku Australanky Keri Arthur a Argo Fantastickou zoologii.

Houck_Tygrova_plavba

 

Coleen Houcková: Tygrova plavba (Tygří sága 3)
Po přímém střetu s Lokešem, dávným nepřítelem bílého i černého tygra, zažívá Kelsey další šok. Její milovaný Ren se sice vrátil ze zajetí, ale vůbec se na ni nepamatuje. Navíc mu její blízkost přináší fyzickou bolest – každý dotek je pro něj hotové utrpení. Přesto Kelsey s oběma bratry pokračuje v boji za prolomení kletby. Aby dosáhli kýženého cíle, musejí se setkat a utkat s pěti lstivými draky, z nichž některým jako by smysl pro fair play nic neříkal. Kromě toho Ren tak nějak nemá jasno ve svých citech a Kišan v nich zase má jasno až moc. Kelsey to zkrátka jako obvykle nebude mít vůbec jednoduché.
Vydal: CooBoo; 2013
Překlad: Karolina Medková
Vazba: vázaná
488 stran / 389 Kč
Ukázka
Koupit knihu

 

 

Hamilton_Inkubovy_sny

 

Laurell K. Hamiltonová: Inkubovy sny (Anita Blakeová 12)
Anitin život ještě nikdy nebyl komplikovanější než teď, kdy má závazky vůči živým i vůči mrtvým. Na svobodě pobíhá upírský sériový vrah, jenž si za své oběti vybírá striptérky. Anita je k tomuto případu zavolána, ale obává se, že by byl její posudek považován za konflikt zájmů. Koneckonců, je družkou Jean-Clauda, okouzlujícího vládce města.
Obklopená podezřeními, unavená pokusy ovládnout svou tužbu, jež ji pomalu ničí, učiní Anita něco dosud nepředstavitelného: požádá o pomoc.
Vydal: Epocha; 2013
Překlad: Zuzana Ľalíková
Obálka: Jakub Jíra
Vazba: pevná
696 stran / 499 Kč
Ukázka
Koupit knihu

 

 

Adrian_Zavoj_pulnoci

 

Lara Adrian: Závoj půlnoci (Půlnoční rasa 5)
Nikolaj, zapálený bojovník Řádu, je pověřen misí, která ho zavede až do Montrealu. Zde se jeho cesty protnou se svůdnou a ledově chladnou Renatou, která umí zacházet stejně dobře s nožem jako s pistolí a žádný muž, ať už upír či člověk, se jí nevyrovná. Její nejsilnější zbraní je však zvláštní schopnost, výjimečná a smrtící zároveň. Peripetie osudu ji přinutí požádat světlovlasého upíra o pomoc a ten ji vláká do říše tmy a nekonečné vášně… Mezitím vstupuje na scénu nová a tajemná postava Lovce, která možná sehraje roli i v dalších pokračováních této mimořádně úspěšné dobrodružně-romantické série.
Vydal: Brána; 2013
Překlad: Irena Steinerová
Obálka: Martin Zhoub
Vazba: pevná
280 stran / 349 Kč
Koupit knihu

 

Arthur_volani-uplnku

Keri Arthur: Volání úplňku
Riley Jensonová, vzácný kříženec upíra a vlkodlaka, se snaží najít své místo ve světě. A pro ženu, jako je ona, to je nelehký úkol, zvláště když ji její práce – pro organizaci, která dohlíží na nadpřirozené rasy – postaví tváří v tvář těm nejvíc sexy mužům, jaké je možno si představit. Riley, v níž samotné převažuje vlk nad upírem, je náchylná k měsíční horečce: období, kdy se jí zmocňuje nezvladatelná touha po muži. Ale když její bratr – dvojče – Rhoan padne do zajetí, Riley se musí soustředit – bez ohledu na to, že se na prahu jejího bytu objevil extrémně svůdný, zcela nahý a dezorientovaný upír, jenž hledá Rhoana. Nyní bude muset své touhy udržet na uzdě, pokud chce bratra najít. Protože ti, kteří Rhoana unesli, mají spadeno i na ni.
Vydal: Fantom Print; 2013
Překlad: Petra Kubašková
Obálka: Larry Rostant
Vazba: pevná
240 stran /249 Kč
Ukázka
Koupit knihu

Gibbs_Temna_hrdinka

 

 

Abigail Gibbsová: Temná hrdinka – Večeře s vampýrem
Vzrušující paranormální román zasazený v Londýně a zalidněný nezapomenutelnými postavami, mezi nimiž se rozvíjí navzdory okolnostem něco jako láska…
Když Violet Leeová cestou z večírku narazí na okouzlujícího a přitom děsivého vampýra Kaspara Varna, začne tak pro ni nebezpečná dobrodružná cesta, jakou si nedokázala představit ani v nejdivočejších snech. Vzájemná přitažlivost mezi Kasparem a Violet se nedá popřít a zdá se, že nedokážou odolat své touze – ale za jakou cenu?
Vydal: Knižní klub; 2013
Překlad: Jana Jašová
Vazba: brožovaná
480 stran / 379 Kč
Ukázka

 

 

Borges_Fantasticka_zoologie

 

Jorge Luis Borges, Margarita Guerrero: Fantastická zoologie
V Borgesově díle se vypravěčské nadání zpravidla snoubí s jedinečnou erudicí. Vynikajícím příkladem toho je jeho Fantastická zoologie, jakýsi novodobý, svérázný bestiář, v němž se na rozdíl od bestiářů tradičních setkávají bájné bytosti vytvořené západní imaginací se svými protějšky z Blízkého i Dálného východu, z Číny, arabských zemí, světa Bible i z duchovního světa židovských chasidů. Najdeme zde baziliška stejně jako evropské i orientální draky, evropského i čínského fénixe, harpyje a řadu dalších bytostí, o nichž se zmiňuje Hérodotos, Marco Polo, Mandeville, Aldrovandi, ale také zvířata „sférická“, číhající v zrcadlech, a v neposlední řadě tvory, které si vysnili tvůrci jako Flaubert, Poe, Kafka či Chesterton. Borgesův bestiář není mechanickou kompilací, ale pečlivým výběrem, podřízeným autorově uměleckému záměru.
Vydal: Argo; 2013
Překlad: František Vrhel
Obálka: Pavel Růt
Vazba: pevná
248 stran / 298 Kč
Koupit knihu