Knižní novinky na červenec

Na červenec nakladatelství Jota připravilo třetí díl série Horečka, CooBoo přichází s třetím dílem Tygří ságy, mezi upíry se můžete vydat v Závoji půlnoci Lary Adrian, nebo se vydat do Půlnoční uličky v Morganville či zajít přímo s Temnou hrdinkou na Večeři s vampýrem. A zřejmě nejžhavější novinku na červenec si připravil FantomPrint s Voláním úplňku Keri Arthur.

Houck_Tygrova_plavba

 

Coleen Houcková: Tygrova plavba (Tygří sága 3)
Po přímém střetu s Lokešem, dávným nepřítelem bílého i černého tygra, zažívá Kelsey další šok. Její milovaný Ren se sice vrátil ze zajetí, ale vůbec se na ni nepamatuje. Navíc mu její blízkost přináší fyzickou bolest – každý dotek je pro něj hotové utrpení. Přesto Kelsey s oběma bratry pokračuje v boji za prolomení kletby. Aby dosáhli kýženého cíle, musejí se setkat a utkat s pěti lstivými draky, z nichž některým jako by smysl pro fair play nic neříkal. Kromě toho Ren tak nějak nemá jasno ve svých citech a Kišan v nich zase má jasno až moc. Kelsey to zkrátka jako obvykle nebude mít vůbec jednoduché.
Vydá: CooBoo

 

Moning_horecka-dananuKaren Marie Moning: HOREČKA Dananů
HOREČKA Dananů je třetí díl sedmidílné řady slavné americké spisovatelky Karen Moning, která na sebe upozornila především romantickými příběhy ze skotské Vysočiny, od nichž se přesunula do světa tajemství a záhad, napětí a vášně. Kniha přibližuje další osudy MacKayly Laneové, dívky z  malého jižanského města, jejíž bezstarostný život končí ve chvíli, kdy v  Dublinu najdou tělo její mrtvé sestry a ona se rozhodne vypátrat jejího vraha.  Vyráží do Irska, kde chce mimo jiné najít záhadnou knihu, o níž se zmínila sestra v poslední zprávě. Setkává se s tajemným Jerichem Barronsem a záhadnými bytostmi z tisíce let staré říše Dananů, která dlouho existovala vedle světa lidí, ale nyní jej začíná ohrožovat. Zabředá do složitého přediva vztahů a postupně si stále jasněji uvědomuje svou zodpovědnost v boji za zachování lidského rodu. Se střídavými úspěchy odolává nástrahám sil zla a snaží se najít nové spojence, neboť si uvědomuje, že sama nemá naději na úspěch.
Na počátku třetího dílu potkáváme Mac nedlouho poté, co s Barronsovou pomocí unikla z podzemního vězení jednoho ze svých úhlavních nepřátel. Nyní již sice ví, kdo zabil její sestru  Alinu – nebo si to alespoň myslí –, nijak ji to však nepřibližuje vytoužené pomstě. Snaží se získat další informace o světě Dananů a usiluje o jejich posvátné nástroje moci. Proniká stále hlouběji pod povrch, ale otázek, na které nezná odpověď, neubývá. Spíše naopak. Mac rozvíjí své schopnosti a dozvídá se víc o postavách z předchozích dílů, zejména vládkyni vidoucích Roweně a nebezpečně přitažlivém V’lanovi.
HOREČKA Dananů je plná akce a napětí, ale také erotických scén, na jejichž pozadí pokračuje boj mezi dobrem a zlem.
Vydá: Jota

 

Adrian_Zavoj_pulnoci

 

Lara Adrian: Závoj půlnoci (Půlnoční rasa 5)
Nikolaj, zapálený bojovník Řádu, je pověřen misí, která ho zavede až do Montrealu. Zde se jeho cesty protnou se svůdnou a ledově chladnou Renatou, která umí zacházet stejně dobře s nožem jako s pistolí a žádný muž, ať už upír či člověk, se jí nevyrovná. Její nejsilnější zbraní je však zvláštní schopnost, výjimečná a smrtící zároveň. Peripetie osudu ji přinutí požádat světlovlasého upíra o pomoc a ten ji vláká do říše tmy a nekonečné vášně… Mezitím vstupuje na scénu nová a tajemná postava Lovce, která možná sehraje roli i v dalších pokračováních této mimořádně úspěšné dobrodružně-romantické série.
Vydá: Brána

 

 

Keri Arthur: Volání úplňku
Riley Jensonová, vzácný kříženec upíra a vlkodlaka, se snaží najít své místo ve světě. A pro ženu, jako je ona, to je nelehký úkol, zvláště když ji její práce – pro organizaci, která dohlíží na nadpřirozené rasy – postaví tváří v tvář těm nejvíc sexy mužům, jaké je možno si představit. Riley, v níž samotné převažuje vlk nad upírem, je náchylná k měsíční horečce: období, kdy se jí zmocňuje nezvladatelná touha po muži. Ale když její bratr – dvojče – Rhoan padne do zajetí, Riley se musí soustředit – bez ohledu na to, že se na prahu jejího bytu objevil extrémně svůdný, zcela nahý a dezorientovaný upír, jenž hledá Rhoana. Nyní bude muset své touhy udržet na uzdě, pokud chce bratra najít. Protože ti, kteří Rhoana unesli, mají spadeno i na ni.
Vydá: Fantom Print

 

 

Gibbs_Temna_hrdinka

 

Abigail Gibbsová: Temná hrdinka – Večeře s vampýrem
První kniha série Temná hrdinka.
Vzrušující paranormální román zasazený v Londýně a zalidněný nezapomenutelnými postavami, mezi nimiž se rozvíjí navzdory okolnostem něco jako láska…
Když Violet Leeová cestou z večírku narazí na okouzlujícího a přitom děsivého vampýra Kaspara Varna, začne tak pro ni nebezpečná dobrodružná cesta, jakou si nedokázala představit ani v nejdivočejších snech. Vzájemná přitažlivost mezi Kasparem a Violet se nedá popřít a zdá se, že nedokážou odolat své touze – ale za jakou cenu?
Vydá: Knižní klub

 

 

 

Rachel Caine: Půlnoční ulička (Upíři z Morganville 3)
Město, kde Claire Danversová studuje na univerzitě, sice ovládají upíři, ale příměří mezi živými a mrtvými poskytuje relativní bezpečí. Na chvíli. V okolí se objevují mrtvá lidská těla, pronásleduje ji psychopat a starověká pijavice jí nabídla soukromé vyučování. Claire brzy zjistí proč. A pojem večerní škola získá zcela nový význam.
Vydá: Brokilon

 

 

Kour_a_Zrcadla

 

 

 

Tanya Huffová: Kouř a zrcadla
Když Tony a televizní herci a tvůrci začnou natáčet v domě, kde skutečně straší, rozpoutá se peklo. Dům je na noc uzavře uvnitř. Dokáže Tony zabránit tomu, aby ďábelský duch obrátil své hosty proti sobě a spustil tak krvavé orgie? (překlad originální anotace)
Vydá: Brokilon