Richelle Mead o Pokrevních poutech

S Richelle Mead, autorkou slavné Vampýrské akademie, jsme přinesli již jeden rozhovor, v němž přiblížila svou sérii o sukubě Georgině Kincaidové. Richelle Mead nedávno vyšel třetí díl série Pokrevní pouta navazující na Vampýrskou akademii, román s názvem Indigové kouzlo, který na říjen chystá k vydání nakladatelství Domino. Autorka v rozhovoru poskytnutém v únoru tohoto roku přiblížila svět série Pokrevních pout, zmínila grafickou podobu svých děl a  také chystající se filmovou podobu románu Vampýrská akademie.

Richelle_MeadKolik knih chystáte pro sérii Pokrevní pouta? A plánujete ještě další výlety do světa Vampýrské akademie?
Pokrevní pouta budou šestidílnou sérií, přesně jako původní Vampýrská akademie. Jakmile dokončím sérii pout, určitě se ještě do světa Vampýrské akademie vrátím, ale zatím jsem se ještě nerozhodla pro nic konkrétního. Přemýšlím nad několika tématy a můžete si být jistí, že v sérii Pout je už otevírám.

Nejsilnější postavou v sérii Pout se zdá být Sydney. Je pro vás složité psát o postavě, která se v tolika věcech odlišuje od vašich obvyklých drsných hrdinek?
Ne, vlastně vůbec ne. Dokonce bych řekla, že Sydney je v mnoha ohledech realističtější postavou než Rose, protože v našem světě se lidé musejí protloukat jen s pomocí své inteligence a důvtipu a bez nějakých superschopností. Je ovšem zřejmé, že Sydney také není jen průměrně inteligentní. Občas je těžké popisovat její myšlenkové pochody, protože si nemyslím, že jsem tak chytrá jako ona.

Vsadím se, že vaši čtenáři by s vámi nesouhlasili. Věděla jste již od začátku, že se do sebe Adrian a Sydney zamilují? A bude mít svůj šťastný konec i Marcus?
Adrian a Sydney si padli do oka už v původní sérii Vampýrská akademie a vyznali si vzájemnou přitažlivost. A mně to od té doby nešlo z hlavy. A k tomu, co se stane později… no, čtěte dál! (A tím nechci potvrdit ani vyvrátit žádné domněnky o Marcusovi, já spoilery nevyzrazuji :-) )

Zvažovala jste někdy vydání elektronických novel vyprávějících příběh z úhlů pohledu jiných postav? Vsadím se, že vaši čtenáři by byli nadšeni, kdyby se mohli Dimitriho očima podívat na okamžik, kdy se stal strigojem a kdy poprvé spatřil Rose.
Čtenáři by byli z Dimitriho úhlu pohledu opravdu nadšení! Mnohokrát mě o to žádali, ale nemyslím, že to někdy napíšu. Dimitriho tajuplnost je částečně tvořena tím, že my netušíme, co se mu honí hlavou. Nechtěla bych to zničit. Ráda bych napsala krátké povídky zasazené do tohoto světla, ale v tuto chvíli můj čas plně sežerou romány a u nich chci nějakou dobu zůstat.

Jak se vám zamlouvá grafická podoba Vampýrské akademie? A můžeme se těšit na další grafické romány?
Zbožňuji grafickou podobu VA. Scenáristka a ilustrátorka komiksových románů jsou fanynkami série, což se na výsledné podobě díla velmi odráží. Stínem políbená vyjde v grafické podobě na konci tohoto roku a data vydání dalších dílů zatím nevím.

Mead_Zlata_lilie

Máte nějaké novinky k filmové podobě Vampýrské akademie? Můžete ovlivnit casting či vystavění některých scén?
Veškeré novinky k filmu můžete sledovat na mé webové stránce či na Fb stránce k filmu. Spisovatelé obvykle do filmových podob svých knih nemohou nijak zasahovat, ale štáb je úžasný. Neustále se mě ptají na můj názor a návrhy a dávají si záležet, aby pochopili veškeré, i ty nejdrobnější aspekty světa VA. Jejich oddanosti si velmi vážím a plně důvěřuji, že vědí, co dělají. Prozatím odvedli skvělou práci, ve štábu i mezi hereckým obsazením je plno talentovaných lidí.

Povězte nám, prosím, něco o Indigovém kouzlu.
Indigové kouzlo je třetí díl série Pokrevních pout. Sydney se zde setká se vzbouřeným alchymistou, který chce, aby mu pomohla odhalit tajemství organizace. A jako by to nestačilo, zjišťuje, že byl na ni a Adriana vyhlášen doslova hon na čarodějnice. A navíc v ní Adrian stále rozdmýchává city.

Co byste nám mohla říct k The Fiery heart, čtvrté knize Pokrevních pout, která vychází příští rok?
The Fiery heart bude jednou z nejromantičtějších a nejpřelomovějších dílů v sérii. Soustředí se na události ze závěru Indigového kouzla a podrobí zkoušce Sydneyiny znalosti magie a alchymie, stejně jako její složité city vůči Adrianovi.

A co byste nám řekla k Gameboard of the gods, prvnímu dílu nové série Age of X, který vychází v červnu?
Gameboard of the gods je zasazena do budoucnosti stovky let vzdálené, kdy virus zdevastoval lidstvo, které se pomalu vzpamatovává a znovu se snaží ustanovit svět a jeho hranice. Děj se odehrává v zemi zvané Republika spojené Severní Ameriky, v zemi zářné, technologicky vyspělé, která se pyšní vymýcením pověr a náboženství. A je podrobena zkoušce, když se v ní začínají dít záhadné a nevysvětlitelné jevy.

To zní úžasně. Chtěla byste ještě něco dodat?
Jestli chcete vědět víc, sledujte mou webovou stránku, blog, Facebook a Twitter.

Děkujeme, Richelle! Ať se daří!

 

Zdroj: USAtoday.com