Trpaslicon 2013

Odložte na moment Marcela Prousta. Ztlumte Beethovenovu devátou. A nechte se zlákat k víkendu plnému plodných diskusí se vzdělanými a atraktivními muži a ženami. Je tu další vzácné setkání špičkových odborníků na britský humor, sci-fi a fantasy s fanouškovskou smetánkou. Je tu již jedenáctý Trpaslicon. Ozdobte svým charismatem… festival nadlidí.

Trpaslicon 2013 startuje v pátek 15. března 2013 v 19 hodin v prostorách ZŠ Květnového vítězství v Praze na Chodově (z metra C Háje autobusem č. 154, 170 nebo 203 do zastávky „Brechtova“; zobrazit na mapě.) Skončí se v neděli úderem poledne.

trpaslicon_2013Program probíhá ve 3 liniích a nepřeberném množství jazyků, abychom vás dezorientovali.

O filozofické hloubce a celosvětovém vlivu dnes již legendárního britcomu Červený trpaslík budeme besedovat v hlavním bloku. Vedle podnětných projekcí a návštěvy dabérských velikánů se ohlédneme za ojedinělým comebackem, jímž loni veteráni z rudého drobka dokázali, že ještě nepatří do muzea.

Ve druhém bloku nazvaném Britcom spočinou naše zraky na dalších komediálních klenotech Spojeného království, včetně rarit známých jen skutečným znalcům.

Třetí linie náleží přednáškám a promítáním ze sféry sci-fi a fantasy, s tradičním důrazem na Zeměplochu Terryho Pratchetta.

Pro všechny, kdo už mají po krk jízdy na koni a baletu, je k dispozici herna s tak důmyslnými kratochvílemi, jakými jsou malý rybář nebo volejbal přes jégrovky s nafouknutým kondomem. Skutečnou intelektuální výzvu pak zajistí šachy, kterým chybí 30 figurek.

Více k akci na www.trpaslicon.cz