Nové knihy za leden 2013 v angličtině

Zahraniční nakladatelství převážně amerického trhu s žánrem paranormální fantastiky ani na začátku roku nezahálela, a na knižní trh anglicky psaných knih tak doputovalo za měsíc leden nového roku 2013 přes 50 nových titulů z žánru paranormální fantastiky. S Axií vám přinášíme nejen výběr těch nejzajímavějších z nich, ale i přehled toho, které lednové zahraniční novinky můžeme očekávat také na českém knižním trhu.

Novinky

 

R.S. Belcher: The Six-Gun Tarot

Temná historická fantasy odehrávající se v Nevadě v roce 1869.
Pouštní město Golgota skrývá velkou porci tajemství. Místní šerif má kolem krku stopy po oběšení, jeho zástupce je napůl člověk, napůl kojot. Starosta ukrývá množství mytologických předmětů, bankéřova žena patří k tajnému společenství nájemných vrahů a majitel nálevny se svými dlouhými prsty nejspíš ví o pravém původu města mnohem víc, než by přiznal. Tohle místo zažilo už hodně podivného, probuzení prastarého zla však pro něj může znamenat zkázu, pokud se někdo nepostaví proti a nezachrání tím Golgotu i svět, jak ho její obyvatelé znají.

Vyčlo: 22.1; GR

 

devlin

 

Delilah Devlin: Shattered Souls

První díl nové urban fantasy série z Memphisu.
Život soukromé vyšetřovatelky Caitlyn O’Connellové se dostal do slepé uličky – ztratila práci u policie, ztratila partnera i přítele, ztratila respekt k sobě samé – a navíc se jí v hlavě začínají ozývat cizí hlasy. Její ex-partner a ex-milenec Sam ji ovšem přivede na místo činu, k němuž ona sama je jediným vodítkem. Aby případ vyřešila, musí se Cait postavit čelem svým strachům a svému daru, který po léta odmítala. Vrah se totiž ukrývá hluboko v temném světě plném magie, přízraků a démonů.

Vyšlo: 29.1; GR

 

 

Kelly Hashway: Touch of Death

První díl nové YA série.
Jodi Marshallová by byla obyčejnou středoškolačkou, kdyby za ní jednoho dne nepřišel cizí chlapec Alex a nepřevrátil jí život naruby. Jodi zjišťuje, že její polibek zabíjí a svým dotekem dokáže přivést mrtvé zpět k životu. Je nekromantkou, potomkem Medúzy a jejími žilami proudí jed.
Jodi je smrtonosná pro živé a ještě smrtonosnější pro mrtvé. Je nucena opustit domov, aby neublížila těm, které nejvíc ze všeho miluje. A je vyvolená, aby zachránila ostatní svého druhu před zničením samotným Hádem.

Vyšlo: 15.1; GR

 

 

A.G. Howard: Splintered

Debut A. G. Howard přináší výlet do pokřivené verze Alenky v říší divů.
Alyssa Gardner od malička slyší šeptat květiny a brouky, trpí stejným syndromem, který dohnal její matku Alison za zdi psychiatrické léčebny. Daří se jí držet svoje tajemství pro sebe do chvíle, než se stav její matky rapidně zhorší. Tehdy se pro matčinu záchranu vypraví zlomit starou rodinnou kletbu pronásledující generace jejich předků už od dob Alice Liddell. Skutečná říše divů však představuje temné a groteskní místo, kde není dobré věřit nikomu, tím méně Alyssinu tajemnému průvodci Morpheovi.

Vyšlo: 1.1.; GR

 

 

Victoria Schwab: The Archived

Mackenzie Bishop je Strážcem v Archivu – místě kde mrtví odpočívají na policích jako knihy.
Každé tělo má příběh k převyprávění, život v sériích obrazů, které dokáží číst jen Knihovníci. Úkol Mac spočívá v zajištění klidu všem mrtvým, kteří se nikdy nesmí probudit a pokusit se uniknout. Ona sama však únik hledá, trpí ztrátou blízkého člověka a začíná pochybovat, zda je s Archivem všechno v pořádku. Dochází ke ztrátám celých kapitol lidských životů, a pokud se rychle neodhalí příčina, hrozí rozpad a zánik celé instituci.

Vyšlo: 22.1.; GR

 

 

 

Cathy Yardley: Temping Is Hell

Román Cathy Yardleyové kříží moderní žánr chick-lit s trochou nadpřirozena.
Kate O’Hara svou práci nesnáší. Její šéfka je pedantská mrcha, její kolegové všichni do jednoho vyšli nedávno z vězení a navíc se v práci prostě nudí. Ani pohled na svého sexy šéfa, miliardáře Thomase, ji v práci nemůže udržet. Jakmile splatí poslední splátku půjčky, jde odtud. Alespoň to si myslí. Brzy zjistí, že omylem podepsala smlouvu o svou duši. A to doslova. Nyní se musí spojit s Thomasem a do roka zabít třináct grázlů, jinak oba o své duše přijdou.

Vyšlo: 3.1; GR

 

 

 

Brenna Yovanoff: Paper Valentine

YA román autorky, která se nebojí přicházet s neobvyklými nápady.
Město Ludlow prožívá nejteplejší červenec ve své historii. Umírají ptáci, na silnicích roztéká asfalt, všeobecně vzrůstá neklid a někdo v do té doby poklidném předměstí vraždí mladé dívky. Pro Hannah Wagnor představuje tohle léto zvlášť komplikovanou situaci, její nejlepší kamarádka Lilian zemřela před půl rokem, ale jako duch s ní stále zůstává na každém kroku. Jak se městem šíří panika, Hannah začíná být čím dál víc vtahována do světa mrtvých dívek a strašlivých tajemství, až se dostává do bodu, kdy konfrontace tajemného vraha pro ni bude představovat jediný způsob, jak si zajistit klid a přežít.

Vyšlo: 8.1.; GR

 

Pokračování sérií

 

Cat Adams: The Eldritch Conspiracy  

Pátý díl urban fantasy série Blood Winter.
Celia Graves byla kdysi obyčejný člověk, ty dny jsou ale dávno minulostí a ona nyní zoufale bojuje o zajištění rovnováhy mezi svými upířími schopnostmi a silou sirény. Aby toho nebylo málo, dostává za úkol zastat pozici bodyguarda a družičky v jednom na královské svatbě její sestřenice Adriany. Svatbu téhle siréní princezny totiž hrozí překazit skupina fanatiků s jasným cílem vymazat celou její rasu z povrchu zemského. Zajistit, aby novomanželé přežili svůj svatební den, zůstává právě na Celii.

Vyšlo: 29.1.; GR

 

 

 

Kendra Leigh Castle: Immortal Craving

Čtvrtý díl paranormální série Temné dynastie.
Klan Rakshasů, divokých, neovladatelných a mocných lvích kožoměnců, býval od pradávna loven nepřátelskými upíry, kteří se obávali jejich temných magických schopností. Jeden z Rakshasů přežil a po staletích skrývání se Tasmin Singh objevuje nyní na prahu sídla Lilimské královny. Žádá odpovědi… a útočiště. Nachází zde ovšem také Bay Harperovou, nejlepší lidskou přítelkyni královny upírů. Jen Bayin dotek dokáže ukonejšit Tasminovy vnitřní démony. Brzy se ovšem budou muset postavit nebezpečnému protivníkovi a Bay se musí rozhodnout, zda Tasminovi důvěřuje natolik, aby mu do rukou vložila svůj osud, nebo zda v Tasminovi přece jen převládla jeho temná stránka.

Vyšlo: 29.1; GR

 

 

Sheryl Nantus: Claws Bared

Druhý díl urban fantasy série o kočičí kožoměnce.
Soukromé očko Rebecku Desjardinovou její práce obvykle do stripklubů nezavede. V Pennsylvanii byl ovšem zavražděn velmi populární striptér a podle všeho to vypadá na práci kožoměnců z místního klanu. Rebecca je vázána přísahou, aby vždy chránila příslušníky svého druhu – ale také chce, aby se mrtvým dostalo spravedlnosti. Její práce jí zasahuje do soukromého života, Rebecca se ale nejprve musí vypořádat s případem a až pak teprve se svým přítelem. Jako by jí ale každý házel klacky pod nohy a klan snad ani nechtěl zjistit pachatele. Rebecca musí zjistit, jaká tajemství klan skrývá.

Vyšlo: 21.1; GR

 

Další zajímavé tituly

Young adult
Richie Tankersley Cusick: Spirit Walk – GR
Courtney Allison Moulton: Shadows in the Silence – GR

Urban fantasy
Linda Robertson: Shattered Circle – GR
Kerry Schafer: Between – GR

Paranormal romance
Stacy Gail: Nobody’s Angel – GR
Lori Sjoberg: Grave Intentions – GR

 

Pokračování sérií vydávaných v ČR

  • Cassandra Clare (editor): Shadowhunters and Downworlders: A Mortal Instruments Reader – sérii vydává Mladá fronta a Knižní klub
  • Andrea Cremer: Rise – druhý díl prequelu k sérii Smečka, kterou vydal Knižní klub
  • Melissa de la Cruz: Gates of Paradise – sedmý díl série Modrý krev, vydává BBart
  • Cynthia Hand: Boundless – třetí díl série Nadpozemská, vydává CooBoo
  • Kim Harrison: Ever After – jedenáctý díl série o Rachel Morganové, vydává Fantom Print
  • Alyxandra Harvey: Blood Prophecy – šestý díl série Kronika sester Drakeových, vydává Jota