Nancy Gideon

Svou trochou do mlýna paranormálních romancí se na podzim tohoto roku rozhodlo přispět i nakladatelství Fragment se sérií o vlkodlacích, jejíž první díl nese název Čistá krev. Podívejme se trochu blíže na její autorku Nancy Gideon, jejíž první paranormální romance (ze série o upírech) spatřily světlo světa již v roce 1994.

 

Nancy Gideon, autorka téměř šedesáti románů, pochází z města Portage v Michiganu. Promovala s vyznamenáním na Západomichiganské univerzitě, kde studovala jako hlavní obor žurnalistiku a minoritní obory historii a komunikaci. Psaní se věnuje ve svém volném čase, jelikož pracuje na plný úvazek pro advokátní kancelář a občas přednáší o psaní. Trpí obsedantně kompulzivní poruchou a poruchou pozornosti. Má fotografickou paměť, vykládá tarot, zbožňuje křížovky a sbírá předměty s vánoční tematikou. Má dva nyní dospělé syny.

Proslavila se historickými romancemi i romancemi ze současnosti, kterých pod pseudonymy Lauren Giddings, Dana Ransom a Rosalyn West napsala mezi lety 1987 až 1999 na dvě desítky. Pod vlastním jménem jí vyšlo několik romancí ze současnosti a knižní adaptace hororového filmu In the woods. K tomuto filmu a k filmu Savage spolupracovala na scénáři a v prvním jmenovaném si také zahrála malou roličku. Od roku 1994 také pod svým jménem píše dvě série ze žánru paranormální romance, jednu o upírech a druhou o vlkodlacích.

Více o autorce můžete najít na jejím webu, facebooku, twitteru a blogu. Na svém webu zveřejnila playlisty k několika ze svých děl.

Tvorba:

Midnight

1. Midnight Kiss (1994)
2. Midnight Temptation (1994)
3. Midnight Surrender (1995)
4. Midnight Enchantment (1999)
5. Midnight Gamble (2000)
6. Midnight Redeemer (2000)
7. Midnight Shadows (2001)
8. Midnight Masquerade (2001)
9. Midnight Crusader (2002)

Paranormální upíří romance nás zavedou do New Yorku 20. let, do postrevoluční Paříže, do Washingtonu, D.C. i do peruánských džunglí. Nečekejte bratrstvo v tajnosti bojující za zachování lidského rodu, ale samostatné příběhy, které spojuje tematika lásky osamělého upíra a nezávislé ženy na různých místech a v různých érách.

Moonlight

1. Masked by Moonlight (2010) – Čistá krev
2. Chased by Moonlight (2010) – Pod vlivem úplňku
3. Captured by Moonlight (2010) – Krvavý měsíc
4. Bound By Moonlight (2011)

Neústupná policistka Charlotte Caissie chce vyčistit New Orleans od zločinu. Brzy ovšem zjistí, že záhadný Max Savoie, který ji velmi přitahuje a pomáhá jí s případy, je nejen vůdcem neworleanských kožoměnců, ale také šéfem organizace místních zločinců.

Shadows a.k.a. By moonlight

5. Hunter of Shadows (2011)
6. Seeker of Shadows (2012)
7. Betrayed by Shadows (2012)
8. Prince of Shadows (2013)

Pokračování série Moonlight, ovšem s novými hrdiny, novými páry a novými příběhy, které nás zavedou do světa kožoměnců a neworleanského podsvětí, kde se pomalu schyluje ke vzpouře.

Warrior – romance ze současnosti
Warrior Without a Cause (2005)
Warrior Without Rules (2005)
Warrior’s Second Chance (2006)
Warrior for One Night (2007)

samostatné romány
Tempest Waters (1993) – historická romance
In the Woods (2000) – historický horor na motivy stejnojmenného filmu

zdroje:
fantasticfiction.co.uk
nancygideon.com
goodreads.com