Knižní novinky na prosinec

Pár knih plánovaných na prosinec nakonec vyšlo dřív (budou uvedeny v přehledu za listopad), pár se přesouvá do dalšího roku. I tak se ale můžete těšit na druhý díl Andělů noci či další příběh ze světa Lorů – Zabít, nebo milovat. Z knih českých autorů možná sáhnete po  Magnólii a démonu nebo  zkusíte Umrlčí tanec.

Hanina Veselá: Magnólie a démon
Nekromantka či telepatka? Od všeho něco, plus sexappeal a vražedný instinkt kobry královské, to je Magnólie. Díky svým psychickým schopnostem a jazyku ostrému jako břitva se zatím dostala z každé šlamastiky. Nyní však narazila na tvrdší protivníky, než je ona – na zombie. Vítejte ve světě, kde magie je běžnou součástí života, vaše myšlenky jsou zboží jako každé jiné a smrt není zdaleka to nejhorší, co vás může potkat!
Vydá: Mytago

 

 

Kristin a P.C. Castová: Škola noci – Lenobiin slib
Druhá novela ze světa Školy noci přibližuje pohnutý osud Zoeyiny oblíbené učitelky, instruktorky jezdectví, která také kdysi dávno byla jen obyčejnou lidskou dívkou… Francie, únor 1788. Lenobia Whitehallová je sice dcerou barona, ale jako nemanželské dítě má doma stěží vyhlídky na lepší život. Proto ji její matka pošle do Nového světa. Lenobia odplouvá smutná, na lodi však nachází rozptýlení – koně a mladého muže, který se o ně stará. Snad by její budoucnost přece jen mohla být naplněna štěstím a láskou – nebýt zla z její minulosti, se kterým se bude muset utkat.
Vydá: Knižní klub

 

 

 

Lili St. Crow: Andělé noci 2 – Proradnost
Skutečný svět je děsivý. Jen se zeptejte šestnáctileté osiřelé holky Dru Andersonové, drsňačky, která už měla tu čest se slušnou dávkou padouchů. Je ozbrojená, je nebezpečná, a nevzdává se bez boje. Takže jí nějakou chvíli potrvá, než zjistí, komu může věřit… Chudák Dru. Její rodiče jsou dávno po smrti. A ona se právě dozvěděla, že krev, která jí proudí v žilách, není tak docela lidská. Její podivný a hezký zachránce, ji teď ukryl v tajné Škole pro džampíry a vlkodlačí dorost. Potíž je v tom, že ona je tam jediná holka. Je to opravdu tak nepříjemné?
Vydá: BBart

 

 

Kresley Cole: V říši Lorů 2 – Zabít nebo milovat
Valkýru Kaderin Odměřenou pronásleduje tragická událost: přišla o dvě sestry. Je odhodlaná, že se zlu postaví tváří v tvář a sestry pomstí. Shodou okolností dostane za úkol zabít upíra. Jenže nemůže. Osud si totiž pro ně připravil nelehký úkol: upíra Sebastiana. Právě on v ní poprvé od smrti sester probudí plamínek v srdci a navíc tvrdí, že Kaderin je jeho nevěsta. Udělá cokoli, aby jí to dokázal. Kaderin je z toho dost nešťastná, protože na tohle zrovna nemá náladu. Každý rok se totiž účastní soutěže a letos jde skutečně o hodně.
Sebastiana Wrotha nechal v upíra proměnit jeho bratr. Stalo se to už před stovkami let, přesto mu nikdy neodpustil. Nedočkavě se chystá na smrt… tedy do okamžiku, než pozná Kaderin. Nechápe, jak by taková dračice a kráska v jedné osobě mohla být jeho nevěstou. Ale co, na tom nesejde, hlavně aby pochopila, že byla stvořená pouze pro něj. Zatím s ním nechce jít dobrovolně a on moc neví jak na ni. Neví si s ní rady. Ještěže je trpělivý a má pro strach uděláno. Ale stejně by neškodilo, kdyby mu byl osud nakloněný a trochu mu pomohl…
Vydá: Baronet

 

Daniel Tučka: Umrlčí tanec
Pradávná kletba obchází ulicemi, stírá hranice mezi minulostí, přivolává mrtvé a zapomenuté. Po dláždění zní dupot vojáků s mušketami a chřestot kostí. Ve stokách bublá hněv. Vlčí znamení opouští hrob. Krvelačný inkvizitor procitá ze staletého spánku.
Kdo bude čelit smrti, když někdejších ochránců města zbyla jen hrstka?
Hraje se v nočních klubech i středověkých hostincích, v továrních halách i gotických sklepeních, v městských parcích i hřbitovech, za hradbami i na bitevních polích. Uzavírají se nová spojenectví, porušují dohody, předčasně rozděluje kořist. Komu bude patřit město, až uplyne dvanáct vymezených hodin? Lidské životy jsou pouhé číslo ve hře. A přece bude člověk jako vždy tou nejdůležitější figurou v tisíce let staré partii. Hraje se o vše. Času je málo. Pravidla posvátná. Ale kdo chce zvítězit, nezastaví se před ničím.
Městská fantasy Daniela Tučky, jejíž společné motivy můžete najít i ve vítězných povídkách soutěže Žoldnéři fantazie 2009-2011
Vydá: Straky na vrbě