TV tipy na 42. týden

Ve čtvrtek na Nově můžete podruhé zhlédnout Wesleyho Snipese v jeho zřejmě nejslavnější roli poloupíra Bladea. Nova Cinema v neděli uvede britský film Dokonalá rasa. Stanice HBO zopakuje  Rozbřesk – 1. část. Cinemax opakuje Vlkodlaka i Upírova pomocníka.

Filmy:
Středa
20.00 HBO – Twilight sága: Rozbřesk 1. část
Režie: B. Condon
Hrají: K. Stewartová, R. Pattinson, T. Lautner, B. Burke, P. Facinelli
Fantasy film USA (2011).
V dalším pokračování Twilight ságy, svatba Belly a Edwarda, následné líbánky a příchod jejich dítěte přináší nepředvídatelný a šokující vývoj událostí, včetně komplikací s vlkodlakem Jacobem Blackem. (112 min)
Ve čtvrtém pokračování Twilight ságy, svatba Belly (Kristen Stewartová) a Edwarda (Robert Pattinson), následné líbánky a příchod jejich dítěte přináší nepředvídatelný a šokující vývoj událostí, včetně komplikací s vlkodlakem Jacobem Blackem (Taylor Lautner).
ČSFD: 54 %

Čtvrtek
23.20 Nova – Blade 2
Režie: G. del Toro
Hrají: W. Snipes, K. Kristofferson, R. Perlman
Horor USA/N (2002).
Když Blade opustil svého nejlepšího přítele Whistlera, myslel si, že je mrtvý. Byl však infikován upířím virem a je zadržován někde v Praze. Boj s nemilosrdným protivníkem začíná a Praha se brzy zalije krví. (107 min)
Blade, který je sám napůl upírem, pátrá po svém příteli a pomocníkovi Abrahamu Whistlerovi, který sice údajně zemřel, ve skutečnosti však žije v zajetí upírů. Nakonec se mu podaří přítele najít a osvobodit. Whistler infikovaný upírskou krví svede s nákazou úspěšnou bitvu, nepadne si však do oka s Bladeovým novým pomocníkem. V jejich skrýši se objeví maskovaní upíři Asad a Nyssa. Přinášejí vzkaz pro Blada od vládce upírů. Ten mu nabízí příměří a současně ho žádá, aby se společně s upíry pokusil zastavit hrozbu, která ohrožuje svět obou ras. V Praze se totiž objevila nová upírská rasa, Smrťáci, které vede Jordan Nomak. Blade s oběma pomocníky odjede do Prahy, kde navštíví sídlo upírského vůdce Eliho Damaskinose a dozví se vše potřebné. Stopy je zavedou do upírského klubu Dům bolesti, kde dojde k prvnímu střetu s nebezpečnými tvory. Ukáže se, že stříbrné kulky a česnekový výtažek na Smrťáky nestačí. Blade se sám střetne se samotným Nomakem a byl by podlehl, kdyby mu nepřišlo na pomoc slunce. Také Nyssa se střetla s Nomakem, ten jí však neublížil. S pomocí Whistlera se jim podaří objevit tajnou chodbu vedoucí k sídlu Smrťáků. Při pitvě jednoho z nich zjistí, že mají srdce obrostlé kostí a je třeba jim zasadit ránu z boku, a že jedinou opravdu účinnou zbraní jsou granáty s umělým denním světlem. Nomak zajme Whistlera, ale neublíží mu. Místo toho mu ukáže svůj rodový prsten a nařídí mu, aby Bladeovi řekl to, co před ním Damaskinos zamlčel. Po bitvě je však Blade i Whistler přepaden a paralyzován další skupinou upírů vedenou Damaskinosovým právníkem. Zajatce čeká boj o život a závěrečné zúčtování…
ČSFD: 67 %

Sobota
22.00 Cinemax – Vlkodlak
Režie: J. Johnston
Hrají: B. Del Toro, A. Hopkins, E. Bluntová, H. Weaving, G. Chaplinová
Horor USA (2010). (114 min)
Dětství Lawrence Talbota (Benicio Del Toro) skončilo té noci, kdy mu zemřela matka. Jeho otec (Anthony Hopkins) ho poslal z ospalé viktoriánské vesničky Blackmoor do azylu v ústavu pro choromyslné, a poté Lawrence odjel do Ameriky. Po letech ho vyhledá snoubenka jeho bratra Gwen (Emily Bluntová) a žádá ho, aby jí pomohl ztraceného bratra najít. Talbot se tedy vrací domů a zjišťuje, že bratrovo tělo bylo nalezeno roztrhané. Znovu se po letech odcizení setkává s otcem a vydává se najít bratrova vraha… a netuší jak děsivý osud jej potká. Kdosi nebo cosi disponující brutální silou a poháněné neukojitelnou touhou po krvi vraždí vesničany. Přijíždí nedůvěřivý inspector Scotland Yardu Aberline (Hugo Weaving), aby celou událost prošetřil…
ČSFD: 61 %

Neděle
21.20 Cinemax – Upírův pomocník
Režie: P. Weitz
Hrají: J. C. Reilly, J. Hutcherson, Ch. Massoglia, P. Fugit, K. Watanabe
Fantasy film USA (2009). (104 min)
Film Upírův pomocník vypráví příběh chlapce, který nevědomky rozbije dvě stě let staré příměří mezi dvěma soupeřícími klany upírů. Chlapec unikne z bezpečí své nudné existence a naplní svůj osud ve světě plném nočních můr. Nechte se vtáhnout do fantastického světa nepochopených šílenců a groteskních nočních bytostí. Čtrnáctiletý Darren byl stejný jako většina dětí z jeho sousedství. Potloukal se se svým nejlepším kamarádem, ze školy nosil dobré známky a většinou se držel od problémů v bezpečné vzdálenosti. Jednoho dne však se svým kamarádem narazí na podivnou kočovnou šou a od té chvíle se chlapec začne měnit. Vše se stane přesně v okamžiku, kdy ho upír Larten Crepsley promění v bytost, která žízní po krvi. Darren se stane neživým a připojí se ke kočovníkům a jejich atrakcím plným monstrózních kreatur, včetně hadího chlapce, vlkodlaka a vousaté dámy. Darren se sžívá se svou nově získanou silou ve světě plném temnoty a stane se cenným pěšákem mezi upíry a jejich smrtelnými protějšky. Podaří se jim z něj vysát zbytek jeho lidskosti?
ČSFD: 58 %

22.50 Nova Cinema – Dokonalá rasa
Režie: G. Standring
Hrají: D. Scott, S. Burrowsová, S. Wills, S. Wilson, L. Gregory, C. Hallvová, P. McCauley
Horor N. Zél./VB (2006).
V utopickém městě Jamestownu spolu upíři a lidé mírumilovně žijí. Jeden z upírů však porušil zákon a začal lidi zabíjet. Upír Silus má za úkol tohoto zločince zastavit. V pátrání spojí své síly s lidskou policejní kapitánkou, ale společně zjišťují, že není všechno tak jednoduché jak to na první pohled vypadá… (85 min)
V utopickém městě Jamestownu začne řádit podivný vrah, svým obětem vysává krev. Mezi lidmi se začíná říkat, že je to Bratr, jiná rasa, která v tomto městě s lidmi žije. Bratři jsou upíři, kteří s lidmi koexistují, přijímají od nich krev v rámci náboženských rituálů a za to je ochraňují. Dosavadní soužití bylo bez problémů, policisté Lilly a Jones mají společně s jedním z upírů Silusem za úkol zločince chytit. Skutečně se nakonec podaří vraha vypátrat, je jím Bratr Edgar, při zatýkání však Lilly pokouše. Upíři drží Edgara v izolaci a zkoumají způsob, jak mohlo dojít k takové genetické změně, že se z něho stala bezcitná bestie.
ČSFD: 38 %

Seriály:
Po-Pá
11.15 Prima Cool – Buffy, přemožitelka upírů: díly 3.12 – 3.16 (repríza následující den v 7.05)
Po-Ne
14.30 Prima Love – Čarodějky 6.19 – 6.23, 1.01-1.02
Po
20.15 Prima Cool – Grimm 1.05 (repríza v úterý 16.35)
22.20 Prima Cool – Živí mrtví 2.04
02.30 Prima Cool – The Walking Dead 2.04 (orig.znění)
Út
22.00 HBO – Pravá krev 5.03

23.50 AXN – Cena za lidskost (GB) 4.04 (repríza v neděli v 00.15)
Ne
18.15 AXN – Vlčí mládě 1.12

Poznámka: čas vysílání do 4.00 ráno uvádím jako předchozí noc.