TV tipy na 41. týden

Ve čtvrtek na Nově můžete zhlédnout Wesleyho Snipese v jeho nejslavnější roli poloupíra Bladea. Stanice HBO před blížící se premiérou posledního dílu ságy Stmívání nabízí divákům (či spíše divačkám) Rozbřesk – 1. část.

Filmy:
Čtvrtek
23.20 Nova – Blade
Režie: S. Norrington
Hrají: W. Snipes, K. Kristofferson, S. Dorff
Horor USA (1998). Blade, napůl člověk a napůl upír, s pomocí starého a nemocného učitele Whistlera bojuje proti upírům, aby svět neovládl bůh krve.
Blade, je statný černoch, napůl člověk a napůl upír, který s pomocí starého a nemocného učitele Whistlera bojuje proti upírům. Vtrhne na obrovskou upíří diskotéku, všechna monstra zlikviduje a zmizí dřív, než se objeví policie. Mezi oběťmi je také zuhelnatělé tělo upíra Quinna, který však na patologii obživne, vysaje patologa Curtise Webba a poraní jeho kolegyni, hematoložku Karen Jensenovou. Potom uteče před Bladem a policií do opuštěné továrny, kde má základnu. Mezitím dochází ve společenství upírů ke sporu. Mladý ctižádostivý Frost lidmi pohrdá, protože je považuje pouze za potravu, a chce neomezenou moc. Karen je napadena policistou, který upírům slouží. Podaří se jí ubránit a Blade se jeho sledováním dostane na stopu další upírské komunity. Blade s Karen proniknou do archívu, kde zabijí zrůdného strážce a zjistí, že Frost chys tá rituál, kterým chce oživit boha krve Le Magru, s jehož pomocí by ovládl lidstvo. Frostovi pronikne do továrny, kde se zmocní Karen a smrtelně zraní Whistlera. Blade se vydá za Frostem a likviduje všechny upíry, kteří se mu postaví do cesty. Je však poražen, když se před ním objeví jeho matka.
ČSFD: 75 %

Pátek
22.30 Cinemax – Upír
Režie: S. Iwai
Hrají: K. Zegers, K. Castle-Hughesová, A. Plummerová, T. Morgan, A. Clemensová
Horor USA/Jap./Kan. (2011).
Simon se jeví docela normálně, je to průměrný mladý muž, oddaný své práci pedagoga a pečující o nemocnou matku. Pod povrchem se však skrývá něco zcela nečekaného. Simon usilovně prohledává internetové chaty a diskusní fóra ve snaze najít dokonalou dívku: krásnou, plachou a… se sebevražednými sklony. Simon má totiž prazvláštní úchylku: nutkavou chuť napít se krve.
ČSFD: ?

Neděle
20.00 HBO – Twilight sága: Robzřesk 1
Režie: B. Condon
Hrají: K. Stewartová, R. Pattinson, T. Lautner, B. Burke, P. Facinelli
Fantasy film USA (2011). V dalším pokračování Twilight ságy, svatba Belly a Edwarda, následné líbánky a příchod jejich dítěte přináší nepředvídatelný a šokující vývoj událostí, včetně komplikací s vlkodlakem Jacobem Blackem. (112 min)
Ve čtvrtém pokračování Twilight ságy, svatba Belly (Kristen Stewartová) a Edwarda (Robert Pattinson), následné líbánky a příchod jejich dítěte přináší nepředvídatelný a šokující vývoj událostí, včetně komplikací s vlkodlakem Jacobem Blackem (Taylor Lautner).
ČSFD: 54 %

Seriály:
Po-Pá
10.50 Prima Cool – Buffy, přemožitelka upírů: díly 3.07 – 3.11 (repríza následující den v 7.05)
Po-Ne
14.35 Prima Love – Čarodějky 6.12 – 6.18
Po
20.15 Prima Cool – Grimm 1.04 (repríza v úterý 16.35)
22.20 Prima Cool – Živí mrtví 2.03
02.35 Prima Cool – The Walking Dead 2.03 (orig.znění)
Út
22.00 HBO – Pravá krev 5.02
03.30 Nova – Mladý Van Helsing 1.05
St
03.30 Nova – Mladý Van Helsing 1.06

23.55 AXN – Cena za lidskost (GB) 4.03 (repríza v neděli v 23.45)
Ne
18.30 AXN – Vlčí mládě 1.11 (repríza v 02.35)

Poznámka: čas vysílání do 4.00 ráno uvádím jako předchozí noc.