Rozhovor s redaktorem XIII: Lycaon

Lycaon je „staronovým“ redaktorem webu Děti noci, po cca dvouleté přestávce se vrací a přináší články především z hudební oblasti. A tak jsme i jeho vyzpovídali.

Tak začněme zlehka, odkud jsi?
Jsem ze Stoda. To je malé město u Plzně.

Čím se živíš v „civilním životě“?
Pracuji jako dělník v jedné nejmenované firmě.

Jak ses dostal k žánru SFFH?
Přibližně do deseti let jsem četl knihy jen o tvorech, jejichž existence je na 100 % dokázaná. Přes knihy Harry Potter a Pán prstenů jsem se ale dostal do „trochu“ jiného žánru.

Vzpomeneš si ještě, kdy a jak jsi web Děti noci objevil?
Už si přesně nevzpomenu kdy, ale pamatuji si, u jaké příležitosti. Mám velkou zálibu v tajemnu a samozřejmě i v upírech. Webů s tímto tématem je ale málo a většina z nich je nevalné kvality. Při jednom hledání nějaké stránky na toto téma jsem našel i web DN.

Zkus jmenovat tři knihy, které tě nejvíc ovlivnily.
Škoda že jen tři. První je ale rozhodně Harry Potter a Kámen mudrců. Upíři se tam sice nevyskytují, ale začátek cesty to byl. Další dvě knihy jsou Ritus a Sanctum od Markuse Heitze.

Tvé tři nejoblíbenější filmy/seriály?
Zase jen tři? První film je SAW. Líbí se mi atmosféra filmu. Má to promyšlený děj, což je dnes u filmu už skoro vzácnost. Druhý je film Underworld.

Jak moc potřebuješ ke svému životu hudbu a co nejradši posloucháš?
Hudba je v mém životě důležitá. Podle nálady si vybírám styl hudby, jaký si pustím. Většinou ale stejně skončím u Tarji Turunen. Ta je pro mě královna metalu.

Co tě na webu Děti noci nejvíc zajímá, co tě tu drží?
Mezi redaktory mě drží parta lidí, která se tu sešla. Líbí se mi i zaměření webu. Člověk tu najde hudbu, knihy, filmy a všechno k sobě tak nějak patří.

Co ti web dal či vzal?
Nemůžu říct, že by mi tento web něco vzal. Čas strávený u věcí, které se ho týkají, rozhodně neberu jako ztracený. Dostal jsem tu možnost psát, o čem mě baví. Možnost poznat nové věci. Člověk se učí celý život.

Co čekáš, že se na webu změní za 5 či 10 let? Bude tu ještě? Budou se o tuto tématiku lidé stále zajímat?
Upíři a vlkodlaci jsou staří několik století. Myslím, že se o ně lidé budou zajímat i za deset let. Doufám, že tu web bude, i když se ty léta na jeho podobě podepíší, ale podle mě v dobrém slova smyslu.

Články redaktora