Rudovlasá – Cesta čarodějky

V knižní edici Fantastická Epocha vychází soubor povídek ze série Písně čarodějky, Rudovlasá, od Petry Neomillnerové. Kompletní kolekce povídek o Moire a Desmondovi, z nichž většina je podle vnitřní chronologie zasazena mezi první a druhý díl trilogie Písně čarodějky.

Anotace:
Soubor osmi povídek o dvojici čarodějů Moire a Desmondovi. Provázíme je od okamžiku seznámení, přes různé životní peripetie až po dobu, kdy se Moire stane představenou Bratrstva čarodějů.
Přitom jsme svědky proměny lehkomyslné dívky v mocnou ženu, a kromě magických bojů, intrik a dobrodružství v hořkém a často nelítostném světě se v příbězích rozvíjí také milostný vztah hlavních hrdinů. Rozverné laškování „u každého dubu“, nevěry a hádky se nevyhýbají ani čarodějným milencům a Moire i její druh jsou v tomto ohledu více než lidští.

Ukázka

Info o knize:
Autorka: Petra Neomillnerová
Název: Rudovlasá: Cesta čarodějky
Obálka: Roman Kýbus
Formát: paperback, 145 x 205 mm
Počet stran: 296
Cena: 259 Kč
Nakladatel: Epocha (www.epocha.cz)
Edice: Fantastická Epocha (13. svazek edice Fantastická Epocha)
ISBN: 978-80-7425-146-7

Petra Neomillnerová (*1970) je jedna z nejúspěšnějších autorek současnosti. Její práce se vyznačují nejen velmi čtivým literárním stylem, ale až naturalistickou syrovostí a tvrdostí, a to jak po stránce dějové, tak i v charakterizaci postav. Právě to dává jejím textům nádech opravdovosti. Její hrdinky jsou drsné a skutečné ženy stavící se na odpor pravidlům společnosti. Jsou hrdé, bojovné a nezkrotné. Nikdo nemá šanci jim cokoli přikázat, nikdo je nedonutí udělat něco, co samy nechtějí a nikdo jim nesebere to, co nechtějí dát. Žijí, aby přežily, což ve světech, které pro ně Petra Neomillnerová tvoří, není vždy snadné. O to je to však zajímavější.

Debutovala povídkou Ta, kterou smějí sedlat jen bohové… v časopise Pevnost. V roce 2006 vydala první samostatnou knihu – sbírku Vlastní krev, v níž soustředila příběhy o čarodějce Moire a přidala několik dalších povídek, následovaly první díl cyklu Písně čarodějky (příběhy čarodějky Moire a Desmonda) s názvem Nakažení (2007), sbírka povídek spojující fantastiku se S/M tematikou Hry na bolest (2007) a první část cyklu o upírce Tině Salo ze současné Prahy Sladká jak krev (2007). V r. 2008 vyšlo pokračování série Doušek věčnosti (2008) a Past na medvěda (2008). Román, jehož hlavní hrdinkou je zaklínačka Lota, Psí zima, vyšel v r. 2008, další rok vydala fantasy román Dítě Skály a povídkovou sbírku Zaklínačka Lota, v r. 2010 vyšly další dva díly série Tina Salo Smrt u archanděla a Vlci Sudet. Na magické téma jí dosud vyšly tři tituly: Magické kameny (2006), Milostná magie (2007) a Runová magie (2007). Publikuje také ve sbornících. Spolupracuje s časopisem Pevnost.

V cyklu Písně čarodějky již vyšlo:

Nakažení

Válka čarodějů začíná… Zvítězí-li ve volbách do Velké rady opět Ignácius, půjde o život nejen čarodějce Moiře, ale i jejím nejbližším přátelům. Ignácius ve své touze po moci a bohatství se neštítí použít jakýchkoli prostředků. A nepohodlné svědky je nejjistější umlčet… Zkáza je, zdá se, neodvratná a zničujícím způsobem zasáhne cech čarodějů i celé království. Přežijí jen ti nejsilnější…
První díl trilogie Písně čarodějky vydalo nakladatelství Fantom Print.

 

 

Hon na lišku

Čarodějka Moire byla zvolena představenou Bratrstva, ale stejně pevné jsou její vazby k Layele, sektě válečných čarodějů. Přesto není šťastná. Vztah s Desmondem, jejím přítelem a milencem, prochází těžkou zkouškou, navíc čelí neustálým útokům ze strany neznámého nepřítele. I proto se Moire rozhodne zúčastnit bojů v Posensku. Čarodějka, nejistá si sama sebou, zuří a její hněv si nezadá s řáděním živlů.
Na sérii povídek o Moire a Desmondovi a na román Nakažení navazuje Petra Neomillnerová knihou Hon na lišku, další temnou fantasy, která je zároveň prostřední částí trilogie Písně čarodějky.