PR: Říše temnot – světový bestseller od autorky L. J. Smith

Nakladatelství Fragment přináší všem fanouškům fantasy zcela novou sérii od autorky Upířích deníků L. J. Smith s názvem Říše temnot. Tajemné společenství upírů, čarodějnic, vlkodlaků a temných bytostí, kteří žijí ve světě lidí, aniž by o tom kdokoli věděl. Všichni se musejí řídit přísnými zákony. Kdo je poruší, toho čeká nejtěžší trest – smrt. První a druhý díl Říše temnotTajemství upírů a Prokleté sestry vyšly již 19. září.

Říše temnot není „říší“ v pravém slova smyslu. Jedná se o tajné společenství upírů, čarodějnic, vlkodlaků a zvláštních bytostí, kteří žijí na zemi mezi lidmi. O její existenci však nikdo nemá ani ponětí. Všichni její obyvatelé musejí striktně dodržovat dva základní zákony: nikdy se nesmějí zmínit žádnému člověku o existenci říše a nikdy se nesmějí do žádného normálního smrtelníka zamilovat. Porušení pravidel se trestá nejhorším trestem – viníka čeká jistá smrt.

Série Říše temnot vznikla již v 90. letech. Autorka L. J. Smith, od níž v Nakladatelství Fragment vycházejí dvě další edice: Upíří deníky a Temné vize, napsala tehdy devět dílů. Po vlně zájmu o Upíří deníky vyšla Říše temnot v obnoveném vydání a autorka dopsala ještě desátý díl. V USA figurovala souborná vydání edice na žebříčku bestsellerů New York Times.

Ohlasy čtenářů vypovídají o naprosté odlišnosti Říše temnot od ostatních fantasy sérií v tom nejlepším slova smyslu.
„Příběhy o paranormálních bytostech, které překračují zákony mocné říše, nacházejí lásku, přátelství a dostávají se do strhujících situací.“

Říše temnot je všude kolem nás. Nebezpečná, nekonečná, nepoznaná…

 

L. J. Smith: Tajemství upírů

Anotace:
Šestnáctileté Poppy zbývá pár týdnů života. Trpí rakovinou slinivky a není šance na vyléčení. Její dlouholetý přítel James jí nabídne řešení. Tím však poruší přísné zákony Říše temnot a teď ho čeká trest za vyzrazení tajemství a za lásku k člověku. Bude mít Poppy dostatek odvahy, aby se dobrovolně stala upírem? Podaří se jim společně uniknout před nejhorším trestem?

První díl tajemné série Říše temnot
115×183 mm, brož.
240 str. / 199 Kč
Pro čtenáře od 15 let

 

 

 

 

L.  J. Smith: Prokleté sestry

Anotace:
Tři sestry už nebaví život upírek a rozhodnou se pro útěk. Chtějí žít stejně jako jejich teta a živit se pouze zvířecí krví. Za porušení přísných zákonů je však čeká trest, který chce vykonat jejich bratr Ash. Ve chvíli, kdy se jedna ze sester zamiluje do obyčejného chlapce a Ash do obyčejné dívky, není pro nikoho cesty zpět. Říše temnot má svá pevně stanovená pravidla, a kdo je nedodrží, bude za to pykat. Proč musela zemřít teta upířích sourozenců? Mají šanci odhalit pravdu a zachránit si tak život?

Druhý díl tajemné série Říše temnot
115×183 mm, brož.
248 str. / 199 Kč
Pro čtenáře od 15 let