Nové knihy za březen 2/2

Druhá polovina březnových novinek. Rozběhly se nové série od známých autorek – Alfa a Omega P. Briggs a Padlí andělé J.R.Ward, z Fragmentu tu máme další Upíří deníky, došlo k novému vydání Provinilých slastí i Bouřkové fronty, aby Letnímu rytířovi nebylo smutno. Objevila se i nová série pro mládež Temná akademie a přispěl i V. Vondruška svou Fiorellou, o kterou si můžete i zasoutěžit.

P. C. Castová, Kristin Castová: Drakova přísaha

Novela z cyklu Škola noci.
Drakova přísaha je samostatná povídka přidružená k cyklu Škola noci, věnovaná osudům jedné z jejích postav, bojovníka a učitele šermu Draka Lankforda. Odehrává se v devatenáctém století a vypráví o zapuzeném synovi anglického šlechtice, jenž se stal upírem, odešel do Ameriky a poznal svou budoucí manželku Anastasii. To z lásky k ní kdysi odpřisáhl, že bude svou nezřízenou sílu krotit milosrdenstvím. To pod vlivem této přísahy daroval život podivnému havranovi s lidskýma očima. Avšak nyní – tváří v tvář událostem odehrávajícím se v současnosti – svůj slib odvolává a nahrazuje novým: že už nikdy nikoho neušetří…

Originální název: Dragon"s Oath
Vydal: Knižní klub; 2012
Překlad: Jana Kunová
Vazba: pevná s přebalem
128 stran / 179 Kč

Ukázka
Koupit knihu
 

J. R. Ward: Chamtivost

První kniha série Padlí andělé.
Sedm smrtelných hříchů. Sedm duší, které musí být zachráněny. Věčný souboj mezi dobrem zlem, mezi spasitelem bez víry a démonem, který chladnokrevně míří za svým cílem a nemá co ztratit.
Jim Heron, příslušník tajných armádních jednotek, jehož profesí je zabíjet na rozkaz svých nadřízených, na vykoupení nevěří a hřích považuje za relativní. Jeho neotřesitelný názor se však změní v okamžiku, kdy se stane padlým andělem a dostane za úkol spasit duši sedmi osob, stravovanou jedním ze sedmi hlavních hříchů. A při svém poslání nesmí selhat.
Vincent diPietro zaprodal svou duši hromadění majetku a peněz už ve svých sedmnácti letech a ze svých nároků nehodlá slevit až do chvíle, kdy se seznámí s jedním ze svých zaměstnanců, drsným, upřímným a samorostlým motorkářem, který se prohlásí za jeho spasitele. Vinův život je pevně spjatý s okouzlující kráskou, kterou se rozhodl požádat o ruku, avšak v kritickém okamžiku se seznamuje s ženou, díky níž zpochybní nejen svůj vytčený cíl, ale i svou volbu a touhu svého srdce a spolu se svým zachráncem se rozhodne zapojit do souboje o osvobození své vlastní duše.

Originální název: Covet
Vydal: Baronet; 2012
Překlad: Jiřina Stárková
Vazba: pevná s přebalem
496 stran / 329 Kč
Recenze
Koupit knihu
 

L. J. Smith: Upíří deníky 10 – Zoufalství

Stefan a Elena se vydávají zachránit svou kamarádku Bonnii do Temné dimenze. V městečku zanechávají Matta, Meredith a paní Flowersovou, aby je chránili před nebezpečnými silami, které se ho zmocňují čím dál více. Děti jedno po druhém podléhají malachům. Ale Matt a Meredith brzy pochopí, že zdroj zla je mnohem hrozivější – a mnohem bližší – než si mysleli…

Originální název: Vampire Diaries – The Return: Midnight, vol. 3
Vydal: Fragment; 2012
Překlad: Lucie Schürerová
Vazba: brožovaná
312 stran / 199 Kč
Recenze
Koupit knihu
 

Gabriella Poole: Temná akademie

Darkova akademie je škola jako žádná jiná. Každý semestr se stěhuje na nějaké nové úžasné místo a studují tu jen neuvěřitelně krásní a inteligentní mladí lidé. A čím více se toho nová zahraniční studentka Cassie Bellová o Akademii dozvídá, tím je zvědavější…
Jaká zlověstná tajemství střeží Vyvolení – skupina vybraných studentů, kteří se od nezasvěcených drží dál? Kdo je tajemný cizinec, který se v noci potuluje po chodbách? A co se doopravdy stalo před rokem, kdy tu za záhadných okolností zemřela studentka? Cassie zjišťuje, že vědět málo je sice nebezpečné, ale vědět příliš mnoho ji může zabít.

Originální název: Darke Academy 1: Secret Lives
Vydal: Fragment; 2012
Překlad: Petr Eliáš
Vazba: brožovaná
256 stran / 199 Kč

Recenze
Koupit knihu
 

Jim Butcher: Letní rytíř

Čtvrtá kniha série Harry Dresden.
Od doby, kdy jeho přítelkyně opustila Chicago, aby se vyrovnala s nově nabytou chutí na krev, je Harry Dresden dočista na dně. Nemá na nájem, vyhýbá se přátelům, dokonce si ani nepamatuje, kdy se naposledy osprchoval.  Z jediného profesionálního čaroděje v telefonním seznamu se stala troska.
A když už se zdá, že nemůže být hůř, objeví se Zimní královna ze Země víl. Učiní mu nabídku, kterou Harry nemůže odmítnout, pokud se chce vymanit z nadpřirozeného sevření, kterým ho spoutala jeho vílí kmotra, a snad i přetnout řetěz smůly. Stačí, aby našel toho, kdo zabil Letního rytíře, a očistil jméno Zimní královny.
Vypadá to jednoduše, ale Harry dobře ví, že není radno míchat se do záležitostí víl. Na vyřešení tohoto případu závisí mnohé…

Originální název: Summer Knight
Vydal: Triton; 2012
Překlad: Zdeněk Uherčík
Vazba: brožovaná
448 stran / 299 Kč

Recenze 2. dílu, 3. dílu
Koupit knihu
 

Jim Butcher: Bouřková fronta

První kniha série Harry Dresden.
Harry Dresden je v tom, co dělá, ten nejlepší. No, technicky vzato, je to ten jediný, kdo to dělá. Takže když má Chicagské policejní oddělení nějaký případ, který je za hranicemi možností nebo tvůrčích schopností smrtelníků, přijdou si k němu policisté pro odpovědi. „Každodenní" svět je totiž vážně plný podivných a magických věcí – a většina z nich s lidmi nevychází zrovna nejlíp. Pak nastupuje Harry. K tomu, abyste chytili – no, to je jedno – potřebujete čaroděje.
Je tu ale problém. Obchody jdou, mírně řečeno, od desíti k pěti. Takže když ho policie zavolá jako poradce k příšerné dvojnásobné vraždě provedené pomocí černé magie, ucítí Harry dolary. Ale kde je černá magie, tam je i černokněžník. A ten černý mág zná Harryho jméno. Teď teprve věci začnou být… zajímavé. Kouzla. To může chlapa zabít.

Originální název: Storm Front
Vydal: Triton; 2012, nové vydání
Překlad: Pavel Toman
Vazba: brožovaná
360 stran / 199 Kč

Koupit knihu
 

Patricia Briggs: Štvanice

První kniha série Alfa a Omega.
Anna netušila, že vlkodlaci existují, dokud jedné noci nepřežila krutý útok… a nestala se jedním z nich. Po třech letech na poslední příčce hierarchie smečky se naučila klopit hlavu a nikdy, nikdy nevěřit dominantním vlkům. Pak ale do jejího života vstoupil Charles Cornick, zabiják a syn vůdce všech vlkodlaků v Severní Americe.
Charles tvrdí, že Anna je nejen jeho družka, nýbrž i vzácná a ceněná omega. A právě Annina vnitřní síla a konejšivá přítomnost se ukáží být neocenitelné, když se spolu s Charlesem vydá na lov vlkodlačího odpadlíka – tvora pod kontrolou magie tak temné, že by mohl ohrozit celou smečku.

Originální název: Cry Wolf
Vydal: Fantom Print; 2012
Překlad: Kateřina Niklová
Vazba: pevná s přebalem
304 stran / 269 Kč

Ukázka/recenze
Koupit knihu
 

Alyson Noëlová: Země stínů

Třetí kniha série Nesmrtelní.
Námětem třetího dílu Nesmrtelných je opět vášnivý milostný vztah Ever a jejího nesmrtelného přítele Damena. Cena, kterou Ever musela zaplatit za Damenovo uzdravení, je nelidsky vysoká. Aby Damen znovu neonemocněl a navěky se neodebral do Země stínů, nesmí mezi oběma milenci dojít k žádnému tělesnému kontaktu. Ever se s tím nehodlá smířit a zoufale hledá, jak tohle prokletí zrušit. Do jejího života však náhle vstupuje atraktivní a sympatický Jude, který ztělesňuje vše, po něčem může mladá žena toužit…

Originální název: Shadowland
Vydal: Argo; 2012
Překlad: Michaela Škultéty
Vazba: pevná
280 stran / 298 Kč

Recenze 1. dílu, 2. dílu, 3. dílu
Koupit knihu
 

Laurell K. Hamiltonová: Provinilé slasti

Vampyrismus je v USA legální. Za úplatu vám oživovatelé povolají z hrobu zombii dle vašeho výběru. Po některých hřbitovech se potulují ghúlové.
Nemrtví by možná měli mít hlasovací právo, ale kdo zastaví ty, kteří začnou zabíjet lidi? Vedlejší zaměstnání oživovatelky Anity Blakeové je právě lov a exekuce odsouzených upírů. Co ale Anita udělá, když je žádána o pomoc při vyšetřování případu několika zavražděných upírů?
Upíři jsou přece taky lidi. Nebo ne?
Vítejte v St. Louis, ve městě lovců, oživovatelů, lykantropů, vúdú šamanů a lidí, kteří uvízli v síti upířích intrik. Co se skrývá za zavřenými dveřmi Církve věčného života, v podzemí Cirkusu prokletých nebo upířího nočního klubu Provinilé slasti?
A když to někdo zjistí, o kolik bude jeho životnost delší než životnost mýdlové kachničky v proudu Missouri?

Originální název: Guilty Pleasures
Vydal: Epocha; 2012, nové vydání
Překlad: Lucie Lukačovičová
Vazba: pevná s přebalem
272 stran / 269 Kč

Ukázka/recenze
Koupit knihu
 

Vlastimil Vondruška: Fiorella a hřbitov upírů

Fiorella je nejen dcerou alchymisty císaře Rudolfa II., ale v převleku za chlapce je i jeho učedníkem. Už rok žije v Praze a se svými kamarády Martinem a Lukášem několikrát prokázala mimořádný důvtip, když rozluštila záhady, na které rozum dospělých nestačil. Jenže hrozí nové nebezpečí. Tělo mrtvého muže, které se našlo na předměstském hřbitově, má na krku otisky upířích zubů. O týden později se objeví další tělo, a kdosi dokonce zahlédl upíra v černém plášti. Místní farář je učený muž a nevěří na síly pekla, je však povinen povolat inkvizici. Současně požádá o pomoc Fiorellu. A tak začíná dobrodružné pátrání nejen v křivolakých staroměstských uličkách, ale také v temném podzemí. Záhy se totiž ukáže, že stopy vedou právě sem.

Vydal: MOBA; 2012
Vazba: pevná
272 stran / 259 Kč

Koupit knihu