Patricia Briggs a Kim Harrison v Seattlu

Patricia Briggs je na "podpisovém" turné po USA se svou novou knihou Fair Game (3. díl série Alfa a Omega, jejíž první díl Štvanice vydá za pár dní Fantom Print). Při setkání s fanoušky v Seattlu 7. března byla přítomna i Kim Harrison. Pokud se tedy nemůžete dočkat, až uvidíte Patty v květnu na živo v Praze, podívejte se, jak zodpovídala dotazy amerických fanoušků.

Obě autorky četly na úvod ukázky z nových knih. Patricia z Fair Game a Kim z A Perfect Blood (10. díl série Díra o Rachel Morganové). Kim čte pomaleji, takže se tomu dá docela dobře rozumět a vybrala vtipný dialog mezi Rachel a Trentem. Patricia čte ukázku z první kapitoly, kterou si můžete přečíst zde.

Patricia potvrdila, že má v plánu napsat několik povídek o postavách ze světa Mercy Thompsonové. Vyprávěla, proč je výhodné, když autor píše o městech, které zná, a jak by se autoři urban fantasy pozabíjeli, kdyby měli společně psát nějakou knihu (což Kim potvrdila).

Kim má v současnosti smlouvu na 13 knih o Rachel. Mimo jiné potvrdila, že stanice CW (vysílající například seriály Vampire Diaries, Secret Circle, Ringer ad.) koupila práva na sérii o Rachel Morganové a Jordan Hawley (Smallville) pracuje na scénáři k pilotu. Více informací bude mít v červnu. Pokud by vše šlo dobře, bylo by seriál natáčen pro vysílací sezónu 2012/2013.

Autorky zodpověděly mnoho otázek ohledně svých knih i spisovatelského řemesla vůbec.

Watch live streaming video from harpervoyager at livestream.com