LITERÁRNÍ SOUTĚŽ PRO PŘÍZNIVCE SCI-FI

Časopis Pevnost ve spolupráci se společností Intel má tu čest oslovit každého autora sci-fi, etablovaného i začínajícího, sebevědomého i dosud tvořícího jen do šuplíku, a vyzvat ho k duelu s vlastní představivostí. Tématem jsou „Malé velké věci“.

AI 2052: Digitální revoluce pokračuje

TÉMA: Malé velké věci

Napadlo vás někdy, jak můžou všechna ta miniaturní čipová (i jiná) udělátka obrátit život naruby? Co všechno na nich závisí a jak moc nám vstupují do života? A co bychom si bez nich vůbec počali?

Podmínky účasti v soutěži:

1) Žánr: Musí se jednat o sci-fi, jeho pojetí už je na vás. Jelikož nevěříme škarohlídům tvrdícím, že poslední rok existence lidstva již započal, doufáme, že i vaše příspěvky budou spíš optimistické a vyhnete se katastrofickému klišé. Proč by naše budoucnost nemohla být pro změnu růžová, roboti přátelští a technika pomáhající? Originalitě se meze nekladou, ba naopak: bude jedním z hodnotících kritérií.

2) Rozsah: 3–5 normostran, tedy 5400 znaků (včetně mezer) až 9000 znaků (včetně mezer).

3) Počet: Maximálně tři povídky od jednoho autora.

4) Anonymita: Soutěž je anonymní, proto samotné povídky nijak nepodepisujte. Je nezbytné, abyste v mailu s povídkou (povídkami) zaslali i textovou přílohu obsahující vaše jméno, adresu, kontakt a názvy vašich povídek. Tento soubor se porotcům vůbec nedostane do rukou a bude znám jen administrátorovi soutěže, aby se pak podle něj dali identifikovat vítězní autoři.

5) Jazyk: Povídky mohou být napsány v českém či slovenském jazyce.

6) Doručení: na rozdíl od minulého ročníku bude letos možné zasílat povídky pouze elektronicky, a to na e-mailovou adresu: ai2052@pevnost.cz.

Do předmětu e-mailu vyplňte AI 2052, nezapomeňte na přílohu se svými identifikačními údaji.

7) Uzávěrka: Uzávěrka pro účastníky soutěže – 10. 4. 2012. Později zaslané práce už nebudou do soutěže zařazeny!

8) Vyhlášení: Vyhlášení vítězů a předání cen proběhne na veletrhu Svět knihy v sobotu 19. 5. 2012 od 15-ti hodin ve velkém sále. Tiskem vyjdou výsledky v červnové Pevnosti (vychází 30. 5. 2012).

 

Vítěz se bude vybírat ve dvou kategoriích: čtenářské (ve které může od data uzávěrky hlasovat každý) a odborné (Ondřej Neff, zástupci Pevnosti a Intelu).

 

Vyhrát můžete Intel Ultrabook nebo spoustu hodnotných knižních cen.

Více info na http://www.pevnost.cz/tlupy/ai-2052