Ples upírů v Grand hotelu Evropa

Historicky první ples upírů na Václavském náměstí v Grand hotelu Evropa se obešel bez jediného vysátého hosta. Aby také ne, dvě třetiny hostů měly sice velké tesáky, ale hned na začátku byli moderátory večera Andreou Kúdelovou a Jakubem Hladkým upozorněni, aby přítomné hosty nesáli.

Po celou dobu plesu jim byly k dispozici dvě transfúzní stanice. Přesto si většina upírů, jelikož šlo o vznešené osobnosti, dopřávala champagne Maxim´s a speciální koktejl s názvem Modrá krev. Po celý ples hrála úžasná kapela Pilsner Jazz Band a upíři tančili mezi nádhernými dekoracemi od Národního divadla.

Během večera byla vyhlášena také taneční soutěž, v dámské kategorii s přehledem vyhrála poloprofesionálka, herečka Zdeňka Žádníková Volencová.
V souboji o nejlepší upíří outfit bylo mnoho kandidátů na vítězství, nakonec vyhrála "upíří rodina" v čele s hlavní upírkou Stanislavou Šabatkovou – z výherců šel opravdu strach, měli totiž nejen dokonalé zuby, ale také oči!

Během upírského rautu se podával např. roastbeef, krevety, řízečky, biftečky, "krvavý" guláš, rumunské speciality, rakvičky s pravou šlehačkou, a největším lákadlem byla čokoládová fontána s ovocem, ovšem čokoláda nebyla jen tak obyčejná, byla totiž zabarvená krvavě. A co byste řekli, že se nalévalo do drinku Bloody Mary? To můžete zjistit i Vy příští rok. Kvůlu obrovskému úspěchu se tento ples stane tradicí :-).

Jakub Hladký