Zdeněk Žemlička: Vlčice a děti noci 1, 2

Striga byla po úmorném boji zničena, avšak zanechala po sobě krvelačné potomstvo. Krom toho, jak praví královna víl, kus odtud vyrostlo velmi nepěkné býlí. Opravdu vstala striga z mrtvých? Marobudovo království je opět ohroženo, tentokrát velmi temnými silami. Ale Kroana, Marobud a Alana vrací úder. Je to však nejmoudřejší řešení?

Bojovnice a mora Nadja má o tom pochybnosti. Navíc Arminius a náčelník Hermundurů Vibilius kují nebezpečné pikle. Pokračování ságy „Vlčice“ lze označit za upírský román, i když slovo „upír“ byste v něm hledali marně.
První svazek historického fantasy románu.

Ukázka z knihy

Zdeněk Žemlička: Vlčice a děti noci 2

Nastává zásadní zlom ve vývoji událostí. Co udělá vládce dětí noci Khan? Jeho setkání s Kroanou je osudové. Vibilius už nemíní čekat a jeho syn zahajuje válečné tažení proti Marobudovi. Má početní převahu, avšak proti němu se vypravili ti nejlepší bojovníci. Navíc mají v záloze nejedno překvapení. Jenže hra osudu bývá vrtkavá a Kroana ztrácí víc, než je schopna unést. Na ni a na Alanu čekají kruté zkoušky i boj se záhadným hadím démonem.
Druhý svazek historické fantasy románu.

O autorovi:
Zdeněk Žemlička (1957), jeden z našich předních autorů historické fantasy, debutoval triptychem Sny Avarů, Rusalka a Balmgund (1998–1999). Výrazněji ale na sebe upozornil až dobrodružnými povídkami o slovanském pirátu Krutobojovi, které byly následně sebrány do knihy Čas rytířů (2007, Edice Pevnost, sv. 18). Ve stejné době i prostředí se odehrávají rovněž autorovy romány Vlčice (2005, Edice Pevnost, sv. 1) a Vlčice a Mandragora (2008, Edice Pevnost, sv. 37 a 38).

Nakladatelství: Epocha
Obálka: Jiří Petráček, Lukáš Tuma
Počet stran: 200 + 224
Vazba: brožovaná
Cena: 139 Kč / 139 Kč

Koupit knihu