FANCITY již tento týden!

Festival FANCITY startuje v Praze v KC Novodvorská již tuto středu a potrvá až do neděle 30.10. Těšit se můžete na zahraniční hosty i zajímavý program. Co by si především fanoušci Anity Blake neměli nechat ujít, je sobotní přednáška + beseda Tomáše Němce z Epochy právě na téma Anity.

Z programu vybíráme:

středa 26. 10.

19.00 Hříchy podle Satana (Darth Zira)
Dokážete vyjmenovat sedm hlavních smrtelných hříchů, jak je uvádí křesťanství? Nemělo by jich náhodou být o něco víc? A jak by se na ně asi díval Satan? Varování: náboženským fanatikům se vstup nedoporučuje – v jejich vlastním zájmu.

19.00 Nové seriály: Ringer 1×01
Představení a pilotní epizoda nového seriálu se Sarah Michelle Gellar (Buffy). Dvě sestry-dvojčata, Bridget a Siobhan, vyrůstaly kvůli tragédii odděleně. Bridget má život plný problémů a tak převezme identitu Siobhan, která zmizela.

20.00 Slavnostní zahájení FanCity 2011
Představíme nový festival her a fantastiky, který bude velkou změnou pro fanoušky. Představíme nejzajímavější pořady a zajímavé hosty včetně zahraničních herců, fotografiemi zavzpomínáme na předchozí festivaly. Součástí programu je i koncert filmových melodií v podání smyčcového kvarteta.

čtvrtek 27. 10.

16.00 Star Wars a jejich dopad na dobovou kulturu (Prof. PhDr. Petr A. Bílek, CSc.)
Je šestice epizod Star Wars vesmírnou operou, kosmickým westernem, ságou či mýtem? Je možné je zesíťovat s další popkulturní produkcí let 1977-2005? Jsou už jen dokladem jedné podoby dobové ideologie, anebo dodnes kladou otázky, které cosi vypovídají o způsobech a možnostech vyprávění příběhů?

19.00 Tory Foster Show
Představení herečky Rekha Sharma a jejích postav v seriálech, zejména Tory Foster v Battlestar Galactica. Ale dojde i na Smallville, V a další. Beseda s herečkou o seriálu, natáčení, dalších hercích a herečkách, účasti na conech ve světě…

20.00 Divadlo Pán prstenů: Hvězdné Společenstvo
Jeden prsten vládne všem – ale kdo jsou vlastně ti "všichni"? Podíváme se na Středozem očima, jakýma se na ni dosud nikdo nekoukal. V obnovené premiéře divadelní hry, která sklidila úspěch na STARconu, budete mít možnost odhalit skutečné dění okolo Jednoho prstenu a dozvíte se, jaké byly opravdové rasy Středozemě ovládnuté mocnou Sauronovou rukou. Podaří se Frodovi donést prsten až do hory Osudu? Zvítězí dobro nebo zlo? Dokážou se utlačovaní postavit utlačovateli?

22.00 Emmy 2011
Záznam letošního slavnostního předávání cen Emmy za US seriály všech žánrů.
Pro televizi HBO tlumočí Ondřej Hejma.

pátek 28. 10.

10.00 Show s Katie Bell
Představení herečky Georgina Leonidas a její postavy Katie Bell známé z filmů Harry Potter a Princ dvojí krve, Harry Potter a Relikvie smrti. Beseda s herečkou a jejím agentem. Pořad je s místenkou.

12.00 Hra o trůny (kpt. Jack)
Seriálová adaptace románů George R.R. Martina ztropila ve světě velký úspěch. Pojďme si představit hlavní herce, jak moc se seriál liší od knihy, poslechnout si nějakou tu hudbu (nejen) z báječného soundtracku a další. Nezasvěcené zasvětíme. Dojde řeč i na samotné knihy!

14.00 Kocour o Červeném trpaslíkovi
Představení zpěváka a herce Danny John-Jules a jeho postavy Kocoura v kultovním seriálu Červený trpaslík. Beseda s hercem o seriálu, natáčení, dalších hercích a herečkách, účasti na conech ve světě…

17.00 Master Bra´tac Show
Představení filmového a divadelního herce Tony Amendoly a jeho postavy Jaffy – Master Bra´tac ze seriálu Stargate SG-1. Beseda s hercem o seriálu, natáčení, dalších hercích a herečkách, účasti na conech ve světě…

17.00 Nové seriály: The Secret Circle 1×01
Představení a pilotní epizoda nového fantasy seriálu. Příběh o mladé čarodějce, které se přistěhuje do nového města a zjišťuje, že není čarodějkou pouze ona. Navíc se zdá, že je součástí tajemného klanu a hlavní postavou v staletí-trvající bitvě dobra se zlem.

18.00 Nové seriály: American Horror Story 1×01
Představení a pilotní epizoda nového hororového seriálu na klasické téma – rodina vs. tajemný dům.

20.00 Cosplay Lite 2011
Chyběla vám soutěž kostýmů na Festivalu fantazie? Zúčastněte se "odlehčené verze" na FanCity! Pouze dvě kategorie Jednotlivci a Skupiny a nebude chybět Cena diváků!

21.00 Česká strašidla, bydlištěm v pam.chr.objektu (Torli)
O zemi české se říká, že má největší hustotu historických budov na km2. A v téměř každé můžete potkat nějaké to strašidlo. Jak vypadá, jak se chová a případně jak se mu bránit, to všechno se dozvíte v téhle přednášce.

22.00 Černá magie (Darth Zira)
Těšíte se na podrobné návody, jak se zbavit despotického šéfa, otravného kolegy, protivného souseda nebo nenáviděného konkurenta? I o tom bude řeč. Ale hlavně o tom, že žádná černá magie vlastně neexistuje. Ještě pořád máte dostatek odvahy vejít?

sobota 29. 10.

13.00 Anita Blake – Jak úspěšně lovit upíry (Tomáš Němec, Axia, Valkýra)
Anita Blake: Lovkyně upírů je jedna z nejslavnějších upírských sérií. Čím si získala tolik fanoušků? Jaké plány má s řadou její nový nakladatel? Jak hledal ústřední protagonisty na obálku "Cirkusu prokletých"? Beseda o upírech, vlkodlacích, Laurell K. Hamiltonové a sérii Anita Blake. S překvapením!

16.00 50 filmových klasik Walta Disneyho (Antrey)
Všichni je známe. Studio Walta Disneyho produkuje krásné pohádky už 74 let. Za tu dobu vzniklo ke 200 různých filmů a příběhů, ale jen 50 z nich je označováno za "klasické celovečerní Disneyovky" a to i přesto, že spousta z nich není ani dlouhá, ani klasická. Jaké to jsou a co je na nich zvláštního?

16.00 Nastává věk nenávisti (Pavel Renčín)
Stadion Na Bazalech zalévá krev gladiátorů. Pod Olšanskými hřbitovy procitají mrtví. Muži, kteří ještě včera nosili kravaty a kufříky, vstupují do oddílů domobrany. Zatímco plameny stravují civilizaci, živá města pochodují do války. Závěrečný díl fantasy trilogie Pavla Renčína Městské války.

18.00 Světy JFK, noví autoři a křest JFK 18 (JWP, Vrbenská, Linc, Kotouč)
a) křest JFK 18 od Františky Vrbenské
b) uvedení další nové autorky do týmu JFK
c) noví autoři a autorka, ukázky z připravovaných misí
d) … a jako vždy: to vše je pro Vás, naše milé čtenářky a čtenáři, takže můžete freneticky vykřikovat, souhlasně kývat či zuřivě besedovat.

20.00 Večer fantazie
Slavnostní a zábavný závěrečný večer FanCity s pestrým programem – křty knih, taneční a hudební vystoupení, pantomima, Petr Vydra (Na stojáka), předání hlavnch cen ankety Aeronautilus 2011. Na závěr tombola o úžasné ceny v čele se zapůjčením vozu Peugeot na víkend!

22.00 Karaoke muzikálových epizod (Antrey)
Buffy! Glee! Scrubs! Glee! Xena! Glee! Máte rádi muzikálové epizody seriálů? Pojďme si společně projít a zazpívat ty nejoblíbenější a nejlepší. Hlasivky naladit, špunty do uší s sebou!

22.00 Herní Zaklínač (The Witcher 2) (Marcus de Tycho)
Představení světa Zaklínače z pera Andrzeje Sapkowského ve světě her. Historii od prvního pokusu z roku 1997 od Metropolis, přes ukázky ze Zaklínače od CDProjekt RED, zmíníme zrušený konzolový port a hřebem bude představení nové hry Zaklínač 2: Vrahové králů. Proběhne soutěž o ceny.

neděle 30. 10.

9.00 WarCraft: Od historie série k současnosti (Dragoniss)
Hry série Warcraft se staly pro mnohé hráče kultem. MMORPG World of Warcraft zatím nenašlo ve své kategorii konkurenta. Chcete se dozvědět, proč tuto hru denně zapíná 11 milionů lidí po celém světě? Odhalíme vám jeden z mnoha důvodů – fantastický příběh.

12.00 Beseda s legendárním režisérem Jurajem Herzem
Host hororové linie Bloody Xmas vždy tíhl k hororové atmosféře, dokonce i v pohádkách (Deváté srdce, Přezůvky štěstí, Panna a netvor). Na poli hororu je u nás průkopníkem. Mrazivý hitchcockovský a slavný trezorový Spalovač mrtvol, Upír z feratu, Passage, T.M.A. Popovídá o tvorbě a vztahu k hororu.

14.00 BXM filmy světové, blok III.
Merci (UK)
Režie: Burak Serbest
Útěkem z nudy každodenního stereotypu starého manželského páru může být i smrt.
Pulse (Slovinsko)
Režie: Damir Romanov
Taková normální rodinka. Matka upír, synáček upír.
Magic Chest 2 (Slovinsko)
Režie: Hižak & Galevski
Před upíry nejste nikde v bezpečí.
Zorgasm (Chorvatsko)
Režie: Dario Lonjak
I zombies mají své city, touhy, potřeby. Když je zradíte, létají ruce.

!!! Program se ještě může změnit, zejména čas začátku pořadu.

Více na webu www.fancity.cz