Stefanovy deníky (Stefan"s Diaries)

Víc než čtyři miliony fanoušků, kteří se každý týden dívají na televizní seriál The Vampire Diaries, konečně zjistí, jak vášnivá romance s nebezpečnou dívkou udělala ze dvou bratrů nepřátele na život a na smrt.

Fanoušci teď dostanou přídavek ke svému oblíbenému upírskému dramatu! Stefanovy deníky, napsané ve formě deníku z pohledu okouzlujícího upíra Stefana Salvatora, vyprávějí příběh o milostném trojúhelníku, který navždy změní životy bratrů Salvatorů. Tato trilogie nabízí nový pohled na široce populární TV seriál a epický milostný příběh, jenž odsoudil vztah bratrů ke zkáze.

Spoluautory celé trilogie jsou L. J. Smith, Kevin Williamson a Julie Plec

Kniha první: Origins (Počátky)
anotace:
Během občanské války, na pozadí velkého jmění, neuvěřitelného bohatství a smrtících tajemství se tři mladí lidé v Mystic Falls ve Virginii zapletou do žhavého milostného trojúhelníku, který překlene věčnost.
Bratři Stefan a Damon Salvatorovi jsou nerozluční, dokud se nesetkají s Katherine, nádhernou, tajemnou ženou, jež obrátí jejich svět vzhůru nohama. Ze sourozenců se stanou rivalové, soupeřící o Katherininu přízeň, kteří však objeví, že pod přepychovými hedvábnými šaty a zářícími drahokamy se ukrývá děsivé tajemství: Katherine je upírka. A je odhodlaná je přeměnit na upíry, aby mohli žít spolu – navěky.
Datum vydání 2. 11. 2010 (USA)

Ukázka z 1. knihy

Kniha druhá: Bloodlust (Krvežíznivost)
anotace:
Stefan a Damon Salvatorovi jsou nyní upíři a musí se vyrovnat s následky svého osudu. Uniknou z malého městečka Mystic Falls, které je plné lovců upírů, a cestují do New Orleans. Zatímco si Stefan užívá své schopnosti, Damon stále truchlí ze ztráty Katherine, té krásné upírky, která je oba přeměnila. Ale New Orleans nabízí lákadla a nebezpečí. Stefan se zamiluje do lidské dívky a síla jeho vůle je těžce zkoušena. Damon skončí jako kořist ďábelského, sadistického lovce upírů. Stefan ví, že musí zachránit svého bratra, ale nebude ho to stát jeho novou lásku?
Datum vydání: 4. 1. 2011 (USA)

Kniha třetí: The Craving (Touha)
anotace:
Stefan Salvatore se vyrovnal s tím, že je upír. Události za posledních pár měsíců ho přiměly vystřízlivět a mlha jeho vlastní krvežíznivosti se začala zvedat. Cestuje do New Yorku, aby začal nový život, ve kterém nebude muset zabíjet lidi, aby přežil. Místo toho se živí na zvířatech v Central Parku. Ale tichý život, který si představoval, je narušen, když narazí na svého bratra Damona, který přesvědčil newyorkskou smetánku, že patří k italské šlechtě. Zatímco Stefan znovu získává svou lidskost, Damon ji úplně ztratil. Stefan udělá cokoliv, aby ochránil Damona před ním samým, ale na scéně se objevuje jiný lotr. Upír, prahnoucí po pomstě za smrt, za kterou jsou zodpovědní bratři Salvatorovi. Stefan a Damon budou muset spolupracovat v boji proti většímu zlu.
Datum vydání: 3. 5. 2011 (USA)

Nakladatelství Fragment zvažuje vydání Stefanových deníků i u nás.